Хитринки за всякакъв случай - 29

• 50 597
  • 741
  •   2
Отговори
# 375
  • Г. О.
Момичета, здравейте. Помогнете ми, моля ви... вече не знам кого да попитам за съвет. Детската количка е поизбеляла и искам да я освежа. Платът не се маха. Мога ли да я боядисам(тя е в тъмносиво) и да сложа някакви щампи, за да я разчупя? Какви материали да ползвам? Иначе е здрава, не ми се ще да я хвърлям, затова търся варианти.

# 376
Момичета, здравейте. Помогнете ми, моля ви... вече не знам кого да попитам за съвет. Детската количка е поизбеляла и искам да я освежа. Платът не се маха. Мога ли да я боядисам(тя е в тъмносиво) и да сложа някакви щампи, за да я разчупя? Какви материали да ползвам? Иначе е здрава, не ми се ще да я хвърлям, затова търся варианти.

Импрегниращ цветен спрей за велур в същия цвят. Например това:

https://tendenz.bg/%D1%81%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B9-%D0%B7%D0%B0-% … 6-0132776___14701

# 377
  • Пловдив
Не бих я боядисвала. По - добре да е избеляла, отколкото детето да пипа, лапа боядисан с нещо си плат.

# 378
Има бои и спрейове за текстил, които не падат след пране.

# 379
  • Г. О.
Благодаря! Ще потърся:) Приятна вечер.

# 380
  • Велико Търново
Аз дадох на боядисване чантата от количката ми. Стоя при обущар ите почти месец и всеки ден са я мазали по малко... Накрая беше зле. Не мисля, че проблема беше в обущарите или боята, а в това, че чантата беше избеляла от слънцето и някак си материята беше загубила всичките си свойства.
Нямам снимка да приложа в момента, но в действителност ефекта е кофти. Търся и аз вариант сега за сенник на летния кош на количката, но май ще го дам на тапицер, да го оправи с нов плат.
Не се занимавай с бои, иначе ако искаш ще ти дам контакти на обущар ите, намират се в близък град и се славят като много добри Simple Smile

# 381
  • Г. О.
skk007, добре, ще ти пиша, ако реша да се обърна към тях. Всъщност претапицирането също е идея, дори имам познат тапицер и мога да го попитам.

# 382
Не бих я боядисвала. По - добре да е избеляла, отколкото детето да пипа, лапа боядисан с нещо си плат.
И аз съм на това мнение, тези бои дето те ги използват са доста силни химикали. Не знам  колко от тях се излъчва после и за колко време та детенцето да ги вдишва, освен евентуално пипане също, помня че са си и миризливи.
Претапициране или някакви апликации там да се декорира са по-добра идея.

# 383
Идея за почистване на златни обеци с цирконии - от стоене под камъчетата има зелено - за първи път ми се получава такова неща с златни  бижута?

# 384
Да ги измиеш с веро и мокра кърпичка/парцалче.

# 385
Идея за почистване на златни обеци с цирконии - от стоене под камъчетата има зелено - за първи път ми се получава такова неща с златни  бижута?

Това не е от златото, а от теб, полепнали са клетки, пот... Най-лесно е да минеш край някоя очиларница и да помолиш да ги пуснат във ваничка с ултразвук. те непрекъснато чистят очилата в тях, а носачите за носа зеленясват редовно. Ще ти вземат 5 лева, а ако си симпатично може и даром да минеш Wink

# 386
  • София
Момичета, дайте ми съвет как да почистя мухъл по края на кухненската дъска. Чисто нова е , но отцедника ми в момента е тотал щета (търся нов) и понеже е голяма като я поставям винаги е на влажно..та в резултат по долната ивица дърво има черта мухъл. Има ли оправия или да я хвърлям Rolling Eyes

# 387
Хвърляй! Как храна с досег до мухъл. Една дъска е това...

# 388
Защо веднага да хвърля? Може да изреже 2 см от дължината, например.

# 389
Аз когато купувам нова дъска, преди да я измия я намазвам обилно с олио и я оставям поне един ден да стои така намазана.
По този начин порите на дървото не пропускат влагата. Пак почернява, но след години ползване .
Бихте могли да изрежете с шлайф черното и да го загладите с шкурка.

Общи условия

Активация на акаунт