Хитринки за всякакъв случай - 29

• 50 499
  • 741
  •   1
Отговори
# 570
Повечето обезмаслители са си предвидени и за загорели тави/съдове. Аз по принцип след тях съдовете ги минавам и с веро и гъба- по навик, не че някъде съм чела така да пише или чак толкова от страх...🙂
Аз пък си мисля, че таблетките за съдомиялна трябва да са силен препарат...щом някои видове успяват да надерат съдове (а и не знам някой да си плакне/мие съдовете и след съдомиялната)...🤔

# 571
  • София
Таблетките за миялна разчитат повече на механично миене, затова и някои надират (не знам доколко зависи от качеството на таблетките, или повече съдовете имат значение). Имам чаши за всекидневно ползване, нищо особено - една драскотина нямат. Стъклените ми купички са в "чудно" състояние, но само някои...

Обезмаслителя се изплаква без проблем от тава. Тавата не задържа от препарата. Някъде бях чела, че загорялото по тавите при следващи печения става канцерогенно, не знам дали е вярно.

# 572
В тази тема ли да питам се чудя или във всякакви въпроси... Какво правите със стари чорапи,бельо,чорапогащници,бански ?Къде ги изхвърляте?

# 573
В тази тема ли да питам се чудя или във всякакви въпроси... Какво правите със стари чорапи,бельо,чорапогащници,бански ?Къде ги изхвърляте?
Предавам ги за рециклиране - H&M и Мания са ми най-близо, в Мания може също обувки, чанти и колани. Също такива контейнери за събиране за рециклиране има из София, на които пише какво могат да рециклират:

# 574
Аз пък не разбирам как не ви притесняват остатъците от обезмаслител по съдовете? Аз лично не бих ползвала такъв, измит с обезмаслител, за хранене. Колкото и да го мия все ще ме човърка дали не е останало нещо от химията по тавата.
нищо няма по посудата. Дори и с прах за пране съм мила, но разбира се не слагам много препарат - по-малко от чаена лъжичка. Обилно изплакване с гореща вода, а ако много се притеснявам, оставам с вода пълна и така няколко пъти. После отново обилно изплакване.
Имало е случай дори да сложа тенджера да ври с вода, за да се разтворят "остатъци" от препарат...
Беше ми станало мания... Като цяло предните години, преди пандемията имах повишена тревожност и точно това ми бе страх голям - да не се натровя с остатъци.
Но с или без тревожност, принципно не пестя водата за изплакване.
В старите чорапки, и особено тези които са си загубили тековете в пералнята, ( всъщност въпросните текове са изхвърлени от мен, защото ММ ги мели), слагам чай - лайка, ванилия на прах, мента и ги пъхвам в гардероба за ароматизатор. Веднъж сложих и кафе на зърна, че ММ обожава кафе.

Последна редакция: пт, 31 дек 2021, 09:59 от Vicky_P

# 575
  • Mediterraneo
Всякакъв текстил ползвам веднъж за парцали( например по почистване на терасата или колата), после в торбичка и в контейнера за дрехи. Какъвто и да е текстил нося там. Преди носех в ХМ, отказах се.

# 576
Никаква химия не е обезмаслителя, той е на основата на масло от портокалови кори. Дори е по-малка химия от всеки един препарат за миене на чинии!
Ако човек иска да се прави на уплашен, е добре поне да е информиран кое наистина е страшно!
За първи път чувам такова нещо. Къде си го прочела и може ли да споделиш кой точно обезмаслител е на основата на масло от портокалови кори?

# 577
Прочетох, че в ХМ не взимат бельо, а се оказа, че от изброените от мен имам доста за хвърляне.
Сега ще потърся информация дали има такива контейнери из Пловдив.

# 578
  • Mediterraneo
Няма как да не вземат бельо, никога не са ми преравяли торбите, които сама пускам в отреденото за това място в магазина им. Само гледат колко са торбите.

# 579
Аз слагам и бельо (бикини, потници, чорапи) в торбите за ХМ. Не помня изрично да съм чела, че не може. Всичко, което слагам, задължително е изпрано добре. Не слагам неща като колани, освен ако не са текстилни- тогава слагам само текстилната част. По принцип, бельото е една малка част от текстила в торбите ми.

# 580
  • София
Божеее, ама тея контейнери за рециклиране ли са,аз какви хубави дрешки съм хвърляла, мислейки си че отиват в някой дом за сираци.
И да сменим темата - открих ,че голямите  контейнери за урина от аптеката са идеални за съхранение на подправки. Не ми се смейте...

# 581
  • София
Те са удобни, обаче пластмасата не е предназначена да е в допир с храна и не е изчистена (ако допуснем, че другата е) от разни вредни и опасни химикали.

# 582
Има контейнери за стари дрехи за сираци и старчески домове, има явно и други контейнери за рециклиране. Аз не знаех за вторите, но първите ги знам.

# 583
Аз виждам масово от контейнерите, в които даряваш дрехи за нуждаещи се...От другите изобщо не съм виждала, но може би се намират просто на места, които не посещавам...

# 584
За много години! Има ли трик с който да изгладя кърпа без ютия 😁

Общи условия

Активация на акаунт