Хитринки за всякакъв случай - 29

• 50 386
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
Купувам извара от Била в кофички, подобни на киселото мляко. Имат капачки, които после ползвам за млякото.

# 646
Аз пастета го затварям като завъртам халката която е в/у капака наобратно, така че да влезне под ръба на консервата.

# 647
+1 И аз така правя с консервите.
Да питам, какви кутии ползвате за захар, брашно, ориз и тн? Беше коментарано в темата, но не успявам да открия. Търся си някакви квадратни, да застават една върху друга, понеже шкафа ми е доста висок.

# 648
  • Sofia
Всичко слагам в стъклени буркани от течен шоколад,като вътре оставям част от етикета какво е и ако има дата за годност.

# 649
В такива кутии са ми брашното и оризът, захар вкъщи няма.
https://img.rosini.bg/cache/01.05.18/kutiya-s-kakap-93252-600x600.png

# 650
Брашното ми е винаги в пакет. При условие, че за хляб седмично ми отива около килограм и половина, безсмислено ми е да го прехвърлям в буркан/кутия.
За захар, ориз, Нескуик ползвам буркани от Нутела или Нескафе. Само за дребни подправки ползвам малки бурканчета от горчица. Иначе джоджен, чубрица, кервиз - малкия размер на буркани Нутела, идеално стоят върху големите в шкафа.
Когато децата бяха съвсем малки, използвах много кутии от адаптирано мляко.

# 651
Затварям пакета с щипка, пакетите в бокс кутия.

# 652
А някой има ли идея това зеленото какво е, от какво се появи и как да го оправя? Пробвах със спирт, препарат, дори лакочистител, ама нещо не става. Като окислено е сякаш. Ако има значение - камилска кост е това, инкрустирана в дървото.

# 653
Момичета, има ли хитринка за почистване на пожълтял капак за тоалетна чиния? Нов е капака, на една година, на тоалетна чиния без ръб. Пожълтял е отдоду, от урина предполагам, въпреки че тоалетната се почиства редовно. Пробвах с белина, доместос и магическа гъба. Поизбеля, но малко. Има ли трайно спасение?
Впечатлението ми от една такава тоалетна чиния с вградено казанче е, че ужасно много пръска вода. Седалката все още не беше монтирана, пръските от пуснатата вода достигнаха ръката ми, опряна на бутона и на 1метър диаметър около самата чиния.
Не знам какво да ти препоръчам освен ежедневно миене на седалката и капака. Възможно е оцветяванего да е  и от тоалетните ароматизиращи блокчета, ако ползвате.

# 654
С какво да почистя хънтъра в банята?

# 655
  • София
Момичета, дайте идея за органайзер за кухненска мивка, веро, гъбичка, парцал.

# 656
Напиши в Гугъл органайзер за мивка и си избери. Аз имам от Лидл, но има и в Джъмбо, в ИКЕА и всяко левче

# 657
С какво да почистя хънтъра в банята?

Аз го чистя с парочистачка

# 658
Какво е Хънтър?

# 659

Плоскости за тавана, у нас имам в банята и кухнята

Общи условия

Активация на акаунт