Дългото чакане след трансфер-тема 95

• 56 407
  • 779
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте,
От снощи имам бледо зацапване. Много слабо. Снощи една какпка и сутринта изтече с утрогестана малко. Сега на обяд пак имах 1-2 капкипна на хартията след забърсване.
Трансфера беше на 18.10, на 3-дневни. Възможно ли е имплантиране 11-12 ден или е отлипване?
Наистина е много оскъдно. Много ми е притеснено?  Спряла съм фраксипарина и аспирина, а утрогестана и само през устана, докато направя 5дни чисти. И увеличих Но-шпа на 4*1.

# 166
Шанти, от упойките е. Пий много течности и се движи. Ще отшуми до няколко дни/седмица.
От задържани течности са килограмите, напълно нормално е.

И задължително си пий желязото. Много е опасно да не го пиеш. Аз след кръвопреливане си мислех, че съм ок и не го пиех - щях да припадна на улицата след три дни.

Стискам палци бързо да се възстановиш!

# 167
Шанти, от упойките е. Пий много течности и се движи. Ще отшуми до няколко дни/седмица.

И задължително си пий желязото. Много е опасно да не го пиеш. Аз след кръвопреливане си мислех, че съм ок и не го пиех - щях да припадна на улицата след три дни.

Мила, благодаря ти, за споделения опит!
Не ми изписаха желязо, вероятно заради трудностите с ходенето до ВЦ.

# 168
Здравейте момичета,

Радвам се ,че я има, темата, и мога да споделя трепетите и страховете си.

Днес (29.10.21) преминах успешен ембриотрансфер и сега започва дългото чакане за появата на двете чертички. Цял ден ме връхлитат мисли ту в едната крайност, ту в другата.С нищо не успявам да се разсея, а чак на 17.11 ще правя тест.

Ей тъй, просто искам да споделя, че инак ще превъртя.

# 169
Обади се на АГ и питай дали да пиеш желязо. То е на свободна продажба в аптеката и понякога забравят да кажат.
А за по- лесно изхождане ми даваха по две супени лъжици течен парафин. Може да се купи от аптеката и преди хранене се взема. Не е гадно.

Не искам да те плаша, но е опасно с този хемоглобин без желязо. Един месец поне трябва да се пие. Аз също бях с толкова 70 дори след първото преливане, след второто вдигнах с триста зора и няколко банки на 110.
Една жена, която лежа с мен, я приеха с хемоглобин 56, чудеха се как е стигнала до болницата. Но тя беше с тежки проблеми и кръвотечение... Само искам да кажа, че и на нея й казаха да пие желязо. Не знам с каква стойност са я изписали, само в реанимация бяхме заедно.

# 170
Обади се на АГ и питай дали да пиеш желязо. То е на свободна продажба в аптеката и понякога забравят да кажат.
А за по- лесно изхождане ми даваха по две супени лъжици течен парафин. Може да се купи от аптеката и преди хранене се взема. Не е гадно.

Не искам да те плаша, но е опасно с този хемоглобин без желязо. Един месец поне трябва да се пие. Аз също бях с толкова 70 дори след първото преливане, след второто вдигнах с триста зора и няколко банки на 110.
Една жена, която лежа с мен, я приеха с хемоглобин 56, чудеха се как е стигнала до болницата. Но тя беше с тежки проблеми и кръвотечение... Само искам да кажа, че и на нея й казаха да пие желязо. Не знам с каква стойност са я изписали, само в реанимация бяхме заедно.

Благодаря! Задължително ще се обадя!
Моят хемоглобин на изписване беше 93 днес.

# 171
Шанти, най-бързо желязо и хемоглобин се наваксват с вливка на  желязо . Предната седмица ми вляха и за 10 дни стойностите са ми са покачили значително. Ако искаш да не ти се отразява на ходенето до  тоалетна , има и под формата на спрей , но бавно ще подейства. ЗА ходенето до тоалетна- хубав пробиотик. Подуването е от операциите. Много вода и движение, което помага да няма и сраствания.
sparrow86, тест прави ли или утре ще пускаш? Клексан и Аспирин след консултация с лекар ли спря? Но шпа 4х1 е малко . МОжеш до 4х2 да приемаш, като обикновено изписват 3х2 след трансфер.

# 172
Нисичък е. Звънкай още сега, не е късно.
На мен тогава Ташков ми каза, че под 100 няма да ме изпише, каквото и да става (аз се молех да си ходя). Явно при теб е различно, но е добре да питаш според мен

# 173
Shantii,

Аз бях в същата ситуация след секцио по спешност и огромна кръвозагуба, после кръвопреливане. След реанимация хемоглобинът ми беше 70 и ми казаха, че преди да стигне 100 няма да ме изпишат. Започнаха да ми дават Тотема (желязо) по веднъж на ден, но аз пих по 2 пъти по препоръка на друг мой лекар + ядях по 2-3 варени яйца на ден, пак по негова препоръка. На осмия ден ме изписаха с хемоглобин 98, но ми казаха да пия Тотема поне още месец и да ям силна храна, богата на протеини. Все още пиех и Магнезиев Диаспорал 300 по 2 на ден, за да нямам проблеми с ходенето до тоалетна. Аз си го пиех от 4ти месец на бременността до края. Консултирай се с лекар за тези неща, разбира се, ако решиш да ги предприемаш...
За подуването - от всички вливки, които са ти правили е. Много вода и движение, но внимавай с движението докато не си стабилизираш хемоглобина. Аз няколко пъти залитнах доста рядко и неочаквано след изписването.
Успех и с нови сили напред!

# 174
Благодаря ви, мили!
Не съм се спирала след реанимация, ходя си, я сряда превита и трудно, в четвъртък по-изправена и по-лесно, днес вкъщи права, шетам, без тежко, без прахосмукачки, без вдигане на нищо, но не съм се спряла. Но си боли, не мога още да ходя както си ходя нормално. Понякога се уморявам доста, заболяват ме разрезите и сядам.
Утре с ММ ще ходим извън грана на разходка.
На режим съм хранителен.
Започнах дуфалак сиропче, утре взимам и желязо.
Изписани са ми антибиотик, микомакс и нимезил, защото реално сега вече съм в цикъл и имам леки менструални.
Без секс 1 месец казаха, без кардио трен на пътека ходене под наклон 2 седмици, без силови трен 1 месец. На 12.11 съм на Контрола при Стаменов.
Пия чайове днес доста и започна бая пишкане. Но с тези усложнения мои, 2 операции за 12 часа, кръвопреливане и всичко това след лекарства от трансфери и лекарства от стимулации, направо не знам този моя организъм как още функционира 😂😂😂
Но съм пълна с енергия и инат за път напред. До 30 дни всичко ще е минало в организма ми, ще се полюбуваме малко с ММ, че вече 2 месеца сме като брат и сестра, та и още 1, ще идем на почивка, ще си правим всичко и след това действаме напред с нашите замразени снежковци и снежанки.
Благодаря ви! Здрави да сте!

# 175
Iren11, док. ми спря фраксито и аспирина. Увеличих и но шпа, но да си призная имам всички симптоме на цикъл. Чуствителна съм, рева от най-малкото, излезе ми и интимен херпес /това са все характерни за мен неща преди цикъл/. Продължава да ми зацапва. 😞
На 1.11 ми е теста.

Шанти, най-бързо желязо и хемоглобин се наваксват с вливка на  желязо . Предната седмица ми вляха и за 10 дни стойностите са ми са покачили значително. Ако искаш да не ти се отразява на ходенето до  тоалетна , има и под формата на спрей , но бавно ще подейства. ЗА ходенето до тоалетна- хубав пробиотик. Подуването е от операциите. Много вода и движение, което помага да няма и сраствания.
sparrow86, тест прави ли или утре ще пускаш? Клексан и Аспирин след консултация с лекар ли спря? Но шпа 4х1 е малко . МОжеш до 4х2 да приемаш, като обикновено изписват 3х2 след трансфер.

# 176
sparrow86, аз бих пуснала още днес тест, защото ще покаже. Ако е отрицателен, поне за мен няма смисъл още 3 дни от прием на хормони . ПМС не е показател, защото до 4 месец си го имах периодично.

# 177
  • София
Здравейте, изчетох няколко години назад за 2 дни Simple Smile Имам един мисед с кухо яйце преди 9г, успешна бременност преди 8г, следена и изродена от д-р Сигридов, след това развод и нов съпруг. С тежък мъжки фактор сме, 3г опити, отключено автоимунно заболяване (улцерозен колит) и след хиляди изследвания при Сигридов, сме пациенти на д-р Шефкетова. Първи опит Икси+Макс, къс протокол, пункция с 19 извадени яйцеклетки, 18 годни, 8 оплодени, 4 замразени (1 3-дневно и 3 5-дневни). Лека хиперстимулация, с цикъл 5 дни след пункцията, на естрофем и утрогестан и до днес. Ттрансфер на 22.10 (1 от 5-дневните), трябваше да пусна кръвен на 5.11, но пуснах днес - на ден 8. Резултатът е чиста 0. Мислех дори да не пиша, но толкова истории изчетох, че имам нужда от позитивизъм…. Да пускам ли пак в понеделник или няма смисъл? Да звъня ли в клиниката? Не зная какво следва, чакам цикъл ли, продължавам ли с естрофема и утрогестана? Благодаря ви!

# 178
Здравейте, изчетох няколко години назад за 2 дни Simple Smile Имам един мисед с кухо яйце преди 9г, успешна бременност преди 8г, следена и изродена от д-р Сигридов, след това развод и нов съпруг. С тежък мъжки фактор сме, 3г опити, отключено автоимунно заболяване (улцерозен колит) и след хиляди изследвания при Сигридов, сме пациенти на д-р Шефкетова. Първи опит Икси+Макс, къс протокол, пункция с 19 извадени яйцеклетки, 18 годни, 8 оплодени, 4 замразени (1 3-дневно и 3 5-дневни). Лека хиперстимулация, с цикъл 5 дни след пункцията, на естрофем и утрогестан и до днес. Ттрансфер на 22.10 (1 от 5-дневните), трябваше да пусна кръвен на 5.11, но пуснах днес - на ден 8. Резултатът е чиста 0. Мислех дори да не пиша, но толкова истории изчетох, че имам нужда от позитивизъм…. Да пускам ли пак в понеделник или няма смисъл? Да звъня ли в клиниката? Не зная какво следва, чакам цикъл ли, продължавам ли с естрофема и утрогестана? Благодаря ви!

Съжалявам, за негативния резултат. По принцип всичко е възможно, така че ако искаш повтори след 2-3 дни. Иначе в някои клиники специфично искат тест на 7/8 ден след ЗЕТ на 5дневни, за да видят дали поне имплантация е  имало. Ако и вторият тест е кръгла нула, по-добре звънни в клиниката и питай  има ли смисъл да продължаваш с лекарствата. Дано има промяна в положителна посока.

# 179
  • София
Цитат

Съжалявам, за негативния резултат. По принцип всичко е възможно, така че ако искаш повтори след 2-3 дни. Иначе в някои клиники специфично искат тест на 7/8 ден след ЗЕТ на 5дневни, за да видят дали поне имплантация е  имало. Ако и вторият тест е кръгла нула, по-добре звънни в клиниката и питай  има ли смисъл да продължаваш с лекарствата. Дано има промяна в положителна посока.

Благодаря ти! Ще пусна в понеделник, за да потвърдя нулата и за да имам основание да звъня в клиниката да ми спрат лекарствата… А да попитам - ако няма имплантация, какви могат да бъдат причините - моите изследвания са добри, не съм имала проблеми с прогестерона или естрадиола, лигавицата беше 9-10 мм, да не би 19ти ден от цикъла за трансфер да д късно? По принцип овулация на ец ми е към 16-17ти ден…?

Последна редакция: сб, 30 окт 2021, 19:07 от jane_anderson

Общи условия

Активация на акаунт