Януарчета 🍁🌦️🌬️❄️☃️- тема 4

• 7 382
  • 216
  •   1
Отговори
# 150
Честит празник ❤️
Как сте?
Имате ли вече всички 20 зъба...
От два месеца долу са й подути венците едва вчера видях леко да е пробил като игличка единия от последните 4 кътника 😅нещо трудно ще излизат 😕

# 151
Едната ми дъщеря ги има, на другата чакаме последните 2 горе, но тя лесно вади зъби, нейните не ги усетихме. Вече няма оправдание за Т и безсъние нощем 😀 При всеки сопол се надявах, че е от зъби, вече знам, че няма как да е от тях.

# 152
Честит празник момичета, пожелавам ви да сте много обичани.
Моите нямат кътници, няма и следа от такива, нито горе, нито долу. Кога ще излизат незнам. До сега не са страдали от зъби, ама знам ли какво ги чака.
Не трябваше ли обаче до сега да са излезли?

# 153
Честит празник и от мен момичета!
Почти всички зъби са избили, но не на 100%. Не се търпи Тони напоследък.
Продължава да се буди поне по два пъти през нощта. Като се прибера от работа докато заспи постоянно мрънка и недоволства! Едва издържам вече!
Дано тази есен го приемат на ясла,  че вкъщи явно му писна и на него.

Последна редакция: вт, 08 мар 2022, 22:20 от Vikinedyalkova

# 154
Вики и аз чакам с нетърпение да отворят най-накрая тази система за яслите и се надявам да ги приемат и на есен да ходят вече на ясла. Усещам ги, че те самите имат нужда. Постоянно търсят компанията на други деца или други хора.  Явно вече са си омръзнали един с друг и с нас. Като отидем накъде, направо ни зарязват и отиват при други хора или деца ако има там. Аз също вече имам нужда от малко свобода и глътка въздух. Само незнам какво ще правя с приучаването им на гърне. Пият от чаша, бутилка, хранят се сами, ноооо гърнето е....тотална греда. Вършат нещо там мнооооого рядко.

# 155
Офф, на мен гърнето ми е болна тема. Двама лекари тази седмица ми казаха, че били големи вече за памперс. В повечето случаи пишкат като ги сложа, но изобщо не се сещат да казват. Четох за 3-дневния метод, но сега не мога да си го причиня, лятото ще го мисля. Сега на дневен ред ми е проблема с бибероните. Ползват ги само като спят, но едната е направо пристрастена. Като влезе в спалнята и изпада в истерия ако не си намери биберона. Вечер също се буди и си го търси. Като е болна, което напоследък се случва доста често, с 300 зора и го изкарвам сутрин от устата, с мнооого рев..

# 156
Вече и аз незнам с какво да я занимавам.....скучно й е,навън или е студено или ако излезем за малко няма деца.
Другата седмица ще правим изследванията за ясла,тези които са ги правили дали ще ми стигне една седмица?

Гърнето ми е на дневен ред...
Трудна работа,стиска се седи и нищо не прави,вече като й се пишка и се стиска реве за пампи със сълзи .....😐😕
Трябва твърда ръка.

Вчера вечерта с мн рев се изпишка веднъж.
Реве за пампи,не й давам,сяда на гърне,реве и пишка ....е какво е това ....🙄

Последна редакция: вт, 29 мар 2022, 08:45 от Mimi9999

# 157
Хоуп пробвала ли си да го намажеш с нещо горчиво този биберон? От друга страна пък какво толкова, щом така се успокоява детето. Една приятелка ми каза, че синът й дълго бил с биберон и в детската градина госпожата и казала, да закачи биберона в шкафчето на детето и му обяснили, че винаги когато иска може да отиде до шкафчето да си го посмуче колкото иска и после пак да влезе вътре при децата. Така детето знае и е спокойно, че биберона винаги му е под ръка и постепенно тези изблици изчезнали и сам се отказал от биберона.
Разбира се деца най-различни. Моите пък са пристрастени към млякото (кисело). Това продължава да им е основната храна и пият мляко от шише с биберон по 8 пъти на ден. Нощем се будят х 1-3 пъти да пият мляко и се чудя кога ще дойде ден да спят непробудно цяла нощ без да искат да пият мляко. Поне това нощно хранене да спре, но за сега нямам такава надежда. Ядат много плодове, месо, но като цяло са злояди за друга храна. Направо ме побъркват с това мляко, ноооо това е положението. Ако не им дам- истерия.

# 158
Ей сега я сложих на гърне...рева все едно я колят...нямам думи 😕тя става виждам капка пиш,слагам я пак тя се опъва...но се изпишка доста🥳,така ли ще е винаги с рев😑

# 159
Мими и при нас същата работа. Гледам уж да не ги насилвам, опитвам с думи да ги убедя да седнат на гърнето, ама...трудна работа. Награди давам като свършат работата вътре, ама вече и това не ги трогва. Малко да се стопли времето обаче и ще ги насиля вече сериозно. Не за друго, ама нямам сушилня и дрехите не успяват да изсъхнат толкова бързо. А килима....вече 3 пъти съм го прала за 1 г.

# 160
Алба, не съм пробвала да ги мажа, но пробвах да ги срежа. И двете пищят и ми викат " друг, друг" 😀. Та си мисля, че май ще трябва от раз да ги махна. Другия проблем е , че в яслата искат да им нося биберони за всеки случай, гледам и на клипчета и снимки, че има и други деца с биберони там. Явно на лелите им е по-лесно така да ги успокояват, но как да ги отуча като постоянно има деца с биби покрай тях.
За млякото- моите допреди 2 дни пиеха само вечер преди сън АМ 60 мл, колкото да не е без хич. Обаче реших, че е крайно време да го спирам и просто не им давам вече. Едната примрънква малко "мляко,мляко", но бързо се успокоява. Като цяло искам да махна всички видове шишета с биберони и залъгалки, тъй като моята баба ми е даваше мляко с биберон докато стана на 4г сигурно, имам ясни спомени.. Сега имам големи проблеми със захапката, според ортодонтите именно заради това.

# 161
И Тони е доникъде с гърнето,  категоричено отказва да ходи там. Реве, пищи, хвърля го.
Яде АМ за лека нощ и 2 пъти през нощта.
През деня яде всичко,  но категорично отказва да сменим нощното АМ с кисело мляко или дори прясно. Иначе обича и прясно и кисело мляко,  но само докато е светло.
Честно да ви кажа смятам, че не се справям добре с него,  особено откакто тръгнах на работа. Педиатърката ми се скара и за памперса и за млякото,  но ако не му дам АМ така пищи, че съседите ще ми викнат социалните.

# 162
Моята пък казва, щом искат, да им давам. Не ми се кара, даже ме съветва да е поне 3,6 % и повече. Ама пък като се замисля, те си растат добре и на височина и на кг. си качват. Не боледуват, ми какво да се вайкам за млякото. Ако го спра от раз, те ще са в истерия, аз в нервен срив, мъжо няма да може да работи (хоум офис е), накрая ще се изпокараме, ще набием децата и съседите наистина ще звъннат на социалните. Е защо да си причиняваме това. Като почнат да ходят на градина, никой няма да им дава шише с мляко през деня. Ще стоят гладни 2-3 дена и накрая все ще проядат. Пък нощното мляко ако ще до 7г. да го смучат, все някой ден ще го откажат. Вече нищо не си слагам на сърце, когато тогава ще се случат нещата.

# 163
Блазя на тези които не боледуват 😅ние дружно (с док УНГ )обвинихме мъжа ми че носи вируси понеже работи с много класове 1-4кл аз й казах и от площадките също  тя каза НЕ, там все пак са на отворено ...😅

Цял ден нерви и ревове,но пишка 6 пъти на гърне😇....незнам дали да продължавам с тази схема,главата ми ще гръмне💆 преди всяко сядане и на самото сядане рев до небесата .....

# 164
Не се тревожете за млякото. Малката като тръгна на детска, на обяд не е пила, после след няколко дни една вечер забрави, че е нощ май и не поиска, аз не й предложих. След два дни поиска вечерта, но аз й казах, че съм помислила, че вече не иска, и затова няма мляко. Тя каза да "напълня", аз й обясних, че вкъщи няма, не само в шишето. И така приключихме въпроса. Иначе по-рано съм пробвала да й го спра, но беше ужас. Този същия ужас го преживях, когато взех окончателно решение, че няма да яде по сто пъти мляко през нощта. Един ден просто се заредих с целия си инат и й отказах среднощните млека. Моят инат излезе по-голям, но беше ужасна истерия по нощите.

Общи условия

Активация на акаунт