Домакини 78/ Усмихни се, и светът ще се усмихне с теб

• 51 234
  • 738
  •   1
Отговори
# 435
  • гр.Варна
Патка, зеле, чай ааа ще се бием ей Stuck Out Tongue Winking Eye Всички са за вас. Вино ако има може и аз да се присъединя. ма айде от мен да мине един коктейл след пратката да пийнете

# 436
  • Германия
Я ги гледай ти, уж кротки домакини сте, а докато аз се наговоря с момчетата, отмъкнали зелето и патката, че даже и станали на кълбета заради тях.
Лейди, защо вся такъв раздор в темата Joy

# 437
Добро утро!

Хайде кафе след вкусното зеле.

# 438
Добро утро. Тъкмо отпивах от моето кафе, когато стигнах до снимката на Джейми. Пожелавам ви страхотен есенен ден.

# 439
Добро утро!
Благодаря за пожеланията за Марти! Heart
Пу- пу за хубавата бъдеща мама! Ще се вълнуваме и стискаме палци с вас като дойде важният момент, Марулетка!
Джейми, благодаря за кафето. А как обичам чаша ароматно кафе с хубава книга!
Калинче, и у нас готвих зеле с домашните бройлери на тати. Че и зелето е негово производство. Може да е болен, ама в градината имаше всичко лятото. Бройлери също отгледа и преди 2 седмици ходихме да ги заколят.
По въпроса с готвено зеле да ви разкажа един куриоз. Никога не съм обичала, даже от миризмата ми се гадеше. През 2019 година бях бременна/неуспешно, завърши със спонтанен аборт в 4 месец/. Та вървя по улицата, отивам да взема Гого от градината и ме лъхва миризмата на готвено зеле. Мале, че като ми се прияде. Започнах да приготвям у нас. Обаче през бременността с Марти ми откриха колит и не смея да ям по много, само опитвам. Явно не ми е писано. Joy
Слънчев ден, момичета, че бебо се вкисна!

# 440
Ох, така ми харесва кафето на Джейми и изобщо цялата концепция за прекарване на деня с кафе и книга........
   Миналата година децата работеха, аз бях в дълъг неплатен отпуск.Ей, не спрях да мрънкам,  че  искам на работа, че не ми се стои в нас и т.н.А сега, как ми се стои в нас!Как не ми се ходи на работа!
       Еее,Лейди , с това кисело зеле как ми даваш идея за неделя.Понякога в неделя каним дъщерята и зетя на обяд.Когато ми е кеф да готвя и да шетам.Те не че не идват и без покана,нали живеят на втория етаж,но си имаме някакви неписани правила.
   В тоя ред на мисли, ММ много страда,когато аз реших,след половин година съвместен живот с тях,  да  се разделим по кухни.
 На техния етаж си има всичко, но ММ много обича да сме всички заедно. Аз пък много си ценя личното пространство и спокойствие. Искам да си разполагам с времето и себе си както ми е кеф,не да се прибирам и да мисля какво да се готви за 5 човека.Щото аз съм чешит и много -много не обичам някой да ми бърника из кухнята,пък дори и щерката да е.
    И поговорихме си двете, тя каза че за нея също е по-добре да са отделно , ама не смеела да предложи , че тати да не се сърди.А и аз съм убедена,че за младо семейство това е жизнено важно. И така -взех думата , так-так /както казва черната Златка / и се разделихме.ММ вика после "Ти що такаизгони децата?Сега какво ще си кажат?" А в какъв потрес изпаднаха моите и неговите родители, изкараха ме жестока, каква ли не.
   Не знам манталитет ли е ,какво е,но ние вЕрно цял живот си спазваме принципа Мама меси ,тати носи.Не съм раждана аз за нашите гоеграфски ширини,знам си аз.

# 441
  • Германия
Добро утро,
Марулета, колко е млада и хубава бъдещата мама.
А това за разделянето на кухните и домакинството го приветствам с 2 ръце, че и с 2 крака Grinning
Всяко семейство трябва да си  знае своята територия.
Отивам да се събуждам, че очите ми се затварят

# 442
Добро утро с разкошното кафе на Джейми!
Джейми как си?
Смърфи не съм очаквала да няма кисело зеле при вас...... тук има навсякъде заради поляците Laughing , както и турско в азиатските магазини. Обаче моето е от българския магазин Laughing
По принцип това ми е основното за новогодишната нощ, но сега го готвих по желание на домашните - 2-3 пъти в годината готвя кисело зеле.... ядем много безсолно и ни идва в повече.
Марулета много добре сте направили! Ние живеем заедно, с една кухня, но майка ми "влиза" в нея само когато се приготвя агнешко - е не успявам да го приготвя като нея. Нищо особенно не прави, но резултата е ммммммм. Аз също съм чешит - имам си мой ред, а майка има свой - това ме побърква /побъркваше и баща ми Laughing /Мама и тати се бяха разбрали - той не влиза в кухнята, а тя не пипа негови неща без изрично разрешение LaughingLaughingLaughing Дет се вика - всеки си има собствен хаос за креативна работа Laughing
Мм не ме дразни в кухнята - той поставя нещата там, от където ги е взел, но пък какво чистене следва след неговото творчество........ Само Кратун се доближава до изискванията ми, ама то е защото аз съм го учила Innocent
Стади как е баща ти?

Днес няма да ви "разстройвам" с манджи:
закуска - домашна юфка
обяд- крем супа от кореноплодни
вечеря - кюфтета на скара, картофена, бобена салата, краставици и домати.
Остатъка от патка+зеле е за утре Smile

# 443
Хахаха, Лейди,и у дома вечерята е такава.Бобената салата е със зелен боб.
   Ми тя щерката си е малка, на 20.01.2022 ще прави 24.
  Като сме се разготвили, аз на киселото зеле слагам ориз, малко.Това е по рецепта на свеки , става страхотно.А тук, в Монтанско , и по-специално в балканските села готвят кисело зеле с боб.НЕ е моето.

# 444
Обичам комбинациите ориз/кисело зеле и боб/кисело зеле Laughing
Когато готвя само кисело зеле прибавям цвекло от трушия - когато се сготви придава сладост, която контрира киселото, както и цвят Laughing

# 445
  • Германия
Зеле с боб не мога да близна. И двете по отделно ги обичам, но в комбинация Confounded
Когато готвя кисело зеле винаги слагам 2-3 цели картофа да ми оберат солта от зелето. Понякога ги изхвърлям, но по-често си ги изяждам защото стават много вкусни.
Лейди, моята любов тази нощ къде спа, пак ли на дивана Joy

# 446
Калинче, благодаря, че попита- все по- добре. Казва, че болките са по- редки и по- слаби.

За кухните- аз също съм на мнение, че всяка домакиня трябва да си знае кухнята. Когато се запознахме с ММ, той живееше при техните, а апартамента му стоеше празен. Покани ме да живеем заедно и аз му казах, че съм съгласна само ако сме сами в апартамента. И това е най- правилното решение като се върна в годините назад. Всеки да си знае къщата, кухнята, порядките и привичките.

# 447
Стади - чудесни новини!
У нас зеле с боб никога не се е готвило "самоцелно". Това е ястието "от 3-я ден" Laughing Първия ден - боб-яхния, втория - свинско с кисело зеле, а на третия ден се смесват "остатъците" и се запичат Laughing
БаЯ - не съм се сещала за картоф - ще пробвам!
За цвеклото - идеята я взех от Банско - там слагат в капамата /поне моите познати/. Казват му "чекане".

# 448
Доообре, че вече обядвах, че пак сте подхванали старата песен(зелето) на нов глас. В нашия край също се яде кисело зеле с боб. Уви, у дома само аз съм почитателка на киселото зеле и естествено по тази причина се готви 1-2 пъти годишно.
Когато се сгодихме с ММ отидохме в къщата на родителите му. Почнахме да стягаме новата къща. През това време се омъжи и сестра му. Докато бяхме на почивка лятото се събрал съвета(свекър, свекърва, сестрата на ММ и нейния мъж) и решили кой къде ще живее. За нас беше отредено да живеем със свекърите. Отказах категорично и избрах аз и ММ да поживеем на малко по- тясно(докато стегнем новата къща), но без свекърите, а сестра му да се качат с тях на по- широкия етаж.

# 449
  • при късмета
Добър ден!
Ста ди, честита месечинка на Марти! Радвам се за баща ти.
Всичкото кисело зеле за вас. Шефа и аз изобщо не обичаме, над мъжа ми се смиляват роднини и приятели колкото за 1-2 салати, защото няма да слагам за толкова. Сготвено яде, ако майка ми направи. Жив да го ожалиш. Той и шефа и със шкембето са така, само дето може и да се купи. Патица също обича, а аз никога не съм правила и яде само китайска. Боб много обичаме, но само на чорба или гъст на яхния, в тава никой не го пипа. За Бъдни вечер правя боб и пълнени чушки с ориз, а и това не можем да изядем, ако ги няма майка или свекъра.
2 жени в една кухня са много. Аз и с майка ми не мога да я разделя. Докато не се появи шефа и аз много, много не влизах в нея, не мъж, детето ме вкара там. Мъжа ми слава Богу е изключително не капризен в тази насока и яде почти всичко. И да няма сготвено, ще кара на сандвичи или суха храна и изобщо няма да мрънка, шефа си търси готвеното. Та като трябваше майка ми да ме учи да готвя, аз в кухня не влизах, имах други приоритети и затова правим нещата много различно.
За живеенето заедно имам примери пред себе си на разбирателство, но със свекъри само 1. С тъстове по-се получава, поне по моите наблюдения. Според мен причината е, че мъжете някак не смеят да мрънкат на майките си, а жените са готови дори да се скарат, за да сложат граници.
Отплеснах се, а имам задачки. Хубав ден на всички Hug

Общи условия

Активация на акаунт