Домакини 78/ Усмихни се, и светът ще се усмихне с теб

• 51 233
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
Сега ще ме карате да търся кисело зеле. Обикновено правим две три зелки и още толкова да вземем от родителите ми.
Обичам боб със зеле, но сама си го ям.
Ама тази година не сме слагали. Изчетох ви докато вървях до Лидл и довърших отговора си едва сега когато съм готова за утрешния ден.

# 451
Ох, кой ще ми изпрати зеле дотук? А? Да не посочвам...Stuck Out Tongue Winking Eye

Ами няма кисело зеле като нашето тук. Имат си някаква тяхна вариация, ама на мен не ми харесва. То е много слабо втасало и му слагат и някакви подправки и дори сготвено не прилича много на българското. Освен това е ситно накълцано, цели листа няма. Те имат сарми, наричат ги голубци, ама са с листа прясно зеле и варени в доматен сос.

Иначе го готвя в бавната тенджера по рецепта на пеп-4о и към края слагам шепа ориз да обере киселината.

# 452
  • Германия
Аз тепърва ще пробвам киселото зеле тук.
Чипирах се. Бяхме много смешни с доктора. Аз викам нали е Пфайзер, той отговаря - да, Бионтех е. Аз взех да се пуля, щото то е едно и също, но те нали са шовинисти и си го наричат с името на немската фирма 🤣😂🤣

# 453
  • при късмета
Успях да си издърпам прегледа при ендокриноложката за понеделник, само, че в другия кабинет. Стиснете по едни палци.
И тест за антитела правих, от аптеката, не е било ковид, отрицателен е. Толкова по-заразния щам не съм го прихванала при положение, че съм затворена с положителен и с развито белодбробно заболяване.

# 454
Там зелето може и да е сладичко....като за десерт. Simple Smile А ваксината е Комирнати.
Ма ко, аз не разбирам от тестове, ама искаш да кажеш, че има такива, които показват дали си боледувал? Тия в лаборатория ми се струват по- надеждни.

# 455
  • София
Ма ко, защо реши с тест от аптеката? Ако е от тези, дето капваш кръв, не разчитай особено на достоверност. Бях говорила заради една приятелка с Антоанета Тончева, шеф на голяма университетска лаборатория в Германия. Категорично ми каза да не ползваме тези тестове.
А, ако не си го прихванала, се радвай. Има малка група хора, които имат нещо специфично в гените и така и не се разболяват от Ковид.
За съжаление голяма част от хората не са така.
ММ тежко преживява загубата на приятел преди дни, млад, здрав 50 г мъж.
Доста съм притеснена. Баща ми си е правил изследвания, профилактично, туморен маркер на простата. Повишен е доста, при норма 4хил, неговият е 5100. Утре ще ходи при личната и уролог.

# 456
Валенце, стиснати палчета от мен за татко ти! Heart

# 457
Валенце, стискам палци. Но ТМ може и да се увеличи и при разни възпалителни състояния.

О, Мария, върна ми едни спомени.... Края на лятото на 1989 г. Цялата фамилия (родителите ми, аз и сестра ми) отиваме на екскурзия в Чехословакия (Братислава и Прага) с влака. Кандилкаме се 3 дни и пристигаме посред нощите в Братислава. Там ще спим при едни познати (по служебна линия), които имат къща и огромен селскостопански двор. Хората много щастливи и наготвили типична храна, ама буквално като за цяло село. Ние пък сме зажаднявали за нещо различно от сандвичи и бясно се нахвърляме на храната. А в нея навсякъде захар - в салатата, в зелето, в някакво пържено пиле... абе навсякъде. Ама на мен ми хареса и си хапвах с кеф. Нашите и сестра ми май си легнаха гладни. Joy Имаха 3 деца, най-малкото момче с няколко години по-голямо от мен. Все се шегуваха, че ще ме вземат за снаха, защото много съм им харесвала манджите. С годините изгубихме връзка с тях. Надявам се всичко да е наред.

# 458
  • в сърцата на децата <3
Валюци, стиснати палчета и от мен 🤞🍀
Стади, чудесни новини ❤️
Смърфи, а що не си сложиш малко зеЙе? Баба откакто е самичка, си го прави в кофа - 2 зелки, втората може и да я среже на половинки, че да се събере. На литър вода - 40 грама сол. Оставяш да втаса и толкоз. Аз заложих 10 за тая година, но мънички. Много се ядат сармички вкъщи, а също и пилешко с кисело зеле и ориз.

Абе девойки, някоя от вас ли е тази, с която си комуникираме от снощи? Гризе ме любопитството 😂 Да си признава брЪже!

# 459
  • при късмета
Ма ко, защо реши с тест от аптеката? Ако е от тези, дето капваш кръв, не разчитай особено на достоверност. Бях 
За тези става въпрос. Реших да е от аптеката, за да знам да пускам ли официален, ако има антитела за сертификат, като така или иначе ме бодат за другите изследвания.
Стискам палци за баща ти!
Мария, да, има в аптеките тестове за антитела. Тези дали в момента си болен, бързите са други. За антителата показват само наличие или липса, а само лабораторен може да каже количество. За този е с кръв от пръста, лабораторните са от вената
Ангелче, не ни ли знаеш поименно от тук?

# 460
  • в сърцата на децата <3
Ма ко, не всички.

# 461
  • Германия
Ангелче, не съм била аз, мен ме знаеш коя съм.

Мария, знам че е Комирнати, ама никой не я нарича така. С две думи се посмяхме днес с доктора.

Валенце, стискам палци да е грешка. За другото, жалко за човека. Преди години като кажеше някой 40-50 годишен е млад си мислех че е луд, сега ми се виждат много млади. Ми то сме си в разцвета на силите. За съжаление все повече стават познатите, приятелите и близките, които губим.

Смърфи не се е получило да станеш чужбинска снаха, то затова сега обикаляш целият свят Grinning

# 462
Смърфи, почти подобни спомени има ММ. Той и сестра му на един от международните курсове на баща му с камион на Со-мат. Отиват да съберат хуманитарни помощи за България от жена на име Тамара Браун. Дали е била омъжена за чужденец, или самата тя е с някаква чужда жилка- не се сещам за конкретиката, но пак с такова меню са посрещнати. Отделно по магазините стоките били подобни. Пазарували ММ и сестра му по картинки- страхотни презентации и външен вид, а под капака- салата от зеле..... със захар.

# 463
Ангелче, да сложа, ами като не става. Накупих си страхотни буркани с канелка и широко гърло, но три години под ред не става това зеле като хората и не става. В Малайзия нямаше никакъв проблем, що сарми и кисело зеле със свинско изядохме там, но тук - огромна греда! Хем търся по-специално зеле, да не е от онова холандското. Но не става!

а под капака- салата от зеле..... със захар.

А, баш същото! Joy

# 464
  • при късмета
И унгарците готвят със захар.

Общи условия

Активация на акаунт