Домакини 78/ Усмихни се, и светът ще се усмихне с теб

• 49 671
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
  • София/Севлиево
Много е послушен Росенче(пу-пу),само малко колики го мъчат,ама ще минат.
БаЯ-тамън като минеш кръговото на Била и хващаш пътя за Габрово,не към центъра,малко след ВиК-то.ММ в началото се дразнеше на шума,ама вече толкова му свикна,че спи в най-шумната стая.Но на мен и на Слави София ни липсва,най-вече заради квартала.Може някой ден пак да се върнем.

# 616

Бабчето си посрещна внучето и хукна на работа!
  Много мъничка,само си спинка,изобщо не усети че я свалят от колата,че я местят.Ние с майка й кудкудякаме над леглото, тя си спи.Вече има кърма,достатъчна за едно хранене.А дъщеря ми е пушка.Чак не мога да повярвам,като знам каква глезла е.Обаче как се променя!
   Сега ще се върна да ви чета.

Последна редакция: чт, 25 ное 2021, 16:25 от марулета

# 617

Щастливка си Марулета Gift Heart
Да ѝ сложиш конец за сън и златна паричка!
Пу,пу,пу, маймунка! Да ви е жива и здрава!
Приготвила си се подобаващо Hands Clap

# 618
Леле, Росен раздава и усмивки вече!Ели, той на колко стана ?
  Аз не обичам Коледа и Нова година - защото ставаме едни такива привидно праведни и добри.Слагаме 12 постни ястия,ама до предната вечер  плющим мръвки. А и при нас е най-слаб сезон,а аз искам да купя най-яките подаръци на децата.И преди, моите родители искаха да сме при тях, на ММ родителите се сърдят, ако не идем,  а аз искам просто да си стоя у дома с децата,да ги гледам как отварят подаръци и бълбукат около нас.А то едно стягане на багаж и пътуване нон стоп.ЗА Коледа при едните, за нова година при другите.И едно готвене,готвене,готвене......Или родата идваше при нас.И аз не подгъвах крак, спим на дивана в кухнята........
   Сега обаче,няма да е така.Откато сме в пандемия , казахме,че сме си достатъчно народ у нас.А сега и Кате-пате трябва да пазим.
    Няма да карам децата да пишат писма, но ще ги изненадам с по нещичко под елхата.Те моите големи,ама се радват като има загадъчност и пакетчета.Кати е още малка, но ще се допитаме до мама и тати какво да има и за нея.И за кучетата слагаме подаръци.
    Лейди, я кажи ,какъв конец и каква паричка?

# 619
Обичм Коледа и нова година, макар че веднага след нова година остарявам.... LaughingLaughingLaughing
Подаръците при нас са символични, но винаги ги има. Най-голяма радост предизвикват пълните чорапи с всякакви шоколадови нещица. Сина и мм много си държат на рождественския шоколадов календар, който им връчвам на 1.12.
За първия ден от новата година има шоколадови яйца с изненади Laughing и баницата с късмети.
Избягвам голямото готвене - за Коледа е капама, а за нова година - патка в/у кисело зеле. Те сами се готвят Laughing
Обаче за РД на Кратун ще има голямо готвене Laughing
1. азиатска салата с пиле
2. студено предястие - суши /поне 6 варианта Laughing/
3. топло предястие 2бр. - скариди в масло с каперси и панирани калмари
4. основно - ростбиф
5. шоколадова торта с крем маскарпоне и ягоди.

# 620
  • Бургас
Може ли да се самопоканя на РД на Кратун?
Всичко ще си изям,обещавам!

# 621
  • Германия
Марулетка, добре си се подготвила. Страхотно посрещане на малката бузанка. Браво на момичето ти. Няма да е вече глезлата на мама, защото тя вече е мама. Разкажи после как реагира кучето.

# 622
  • при късмета
Леле, много бебета днес! Смеещ се Росен и спяща Катрин, страхотни са, пу пу. Да ги нацелувате. марулета, много хубаво посрещане си спретнала
Калинче, голямо готвене те чака
На шефа подаръка за Коледа е взет. Този път поне нещо поиска, последните 2-3 години или нищо не иска или не знае, сега поне е конкретно. Не, че е минал без подарък, ама като ние се чудим е по-трудно, отколкото като поиска нещо. За РД какво ще мислим, не знам
Още ми се върти главата от трикратното взимане на кръв, но поне резултатите ми се виждат добре.
Глюкоза/Glucose - 0 мин.    5,2    mmol/l    3,3 - 6,1
Глюкоза/Glucose - 60 мин.    8,8    mmol/l    <8.9
Глюкоза/Glucose - 120 мин.    4,6    mmol/l    <7.8
На шейсетата мин. е на горната граница, но поне не я превишава. Ще видя какво ще каже ендокриноложката.
Холестерола обаче е висок, на 2 от 3 показателя надвишава с десети, а на третия една единица. Пролетта бяха горе долу същите, личната каза, че за сега нищо не правим, пак ще питам.
ТСХ и вит. Д още не са излезли. Благодаря за палците, считам го за добри резултати. Въпреки, че не отгаваря на въпроса защо така се подувам от време на време. Трябва или да посетя друг нефролог или към кардиолог да се насоча.
П.П. Излязоха и другите ТСХ е в норма, вит Д има недостиг, ама това е поправимо

# 623
  • София
Прекрасни бебоци!

Ма ко, а инсулина?

# 624
  • при късмета
Точно това погледнах, че изобщо не са го пуснали. За какво беше цялото бодене. Пропуснали са го, защото за едни имах направление, други казах да пуснат платено и изобщо го няма. Ще полудея

# 625
Красиви бебоци видях Елислава, марулета да ги нагушкате от мен.
Момичета утре знам, че други имат нужда от палчета, но ще помоля и за мен.
Утре ми е урокът, притеснявам се не толкова как ще протече, а дали  интернета няма да ми погоди някой номер, вчера три пъти ми забиваха събрания. Ако си бяхме в училище изобщо нямаше да се притеснявам, а сега съм кълбо от нерви. Събрания си правя, гледам от още две устройства какво се вижда, абе ужас.

# 626
Благодаря , момичета!
  Джейми, стискам!!!

# 627
На всички стиснати палци! Hands Pray

Ех, прекрасните ни бебоци! Kissing Heart

Аз утре съм на кръвни изследвания, аман...

Ма ко - те не са ти пуснали най-важното. Обади се в лабораторията и ги питай дали пазят кръвта. По принцип би трябвало да я пазят 24 часа поне и ги помоли да ти пуснат и трикратния инсулин. Ще си го платиш, той май не е безплатен. НОМА индекс пуснаха ли ти? Гликиран хемоглобин?

# 628
  • София/Севлиево
Стискам палчета,че и на краката,за който трябва.
Росен утре става на 8 седмици.Той отдавна се усмихва,но все не можех да го издебна,но като цяло е със сериозно изражение.
Коледа я обичам заради украсяването,вече даже не искам подаръци,но държа да ми е украсено.А зимата-заради снега.
Мако ,вярно че няма инсулин.Пък той си е важен.Аз дори като бременна го следях,нищо че на бременните по презумпция бил висок(моя беше безобразен,та от там гестационния диабет и инжекциите инсулин).Сега пак трябва да правя обременяване,но ще е след нова година и май ще ходя някъде, където има Цибалаб,че при нас има само Рамус,пък за тях чета не дотам добри отзиви...

# 629
  • при късмета
Смърфи, много ти благодаря за информацията, ако става така ще е супер. Бях се нагласила утре пак да дам. НОМА индекса също го няма. Чакам добри резултати от теб утре Hug
Джейми, стискам палци
Аз уж гледах да избегна голяма лаборатория, да не чакам опашките за тестовете

Общи условия

Активация на акаунт