Домакини 78/ Усмихни се, и светът ще се усмихне с теб

• 49 815
  • 738
  •   1
Отговори
# 285
Марулетка, беше ми много приятно да те прочета. Е, не и за повода, по който си там, де. Дано човекът оздравее.

# 286
Имам две приятелки, едни от най-близките ми, изключително четящи хора.Едната е лекар,другата е психолог.Те четат и достигат нива, за които аз мога само да мечтая.Та според едната от ях,не се казва Дано , когато силно искаш нещо.Защото съдържа частица НО, която е противопоставяне.И от нея се научих да казвам Когато еди какво си, и Вярвам че....И днес говоря със съпругата на болния , и казвам Когато оздравее, непременно ви чакаме а гости и ще отидем в този манастир.И тя възкликва "Ако знаеш колко сила ми даваш в този момент,само защото не каза Дано да оздравее".
    Вярвам,че няма нищо случайно .Всичко ни се случва с причина - просто трябва да я прозрем.Аз не съм.Все още са ми далечни тези ментални нива и размишления.Аз обикновен,земен,понякога дребнав човек,обичам да си клюкам, да си чопля семки и да си зяпам някой лек романтичен филм, карам се на децата понякога,  вечер си пийвам по една рИкийка.....Но винаги искам да съм добра, и се опитвам.
    Това днес ме разтърси и ме кара да се замисля за вярата.Колко силна може да бъде и какво упование в труден момент.
   Не знам, стана много .........
    Джейми, утре те искам по-здрава и на линия!

# 287
Опс, това за Дано-то не го знаех, но вече ще се опитвам да го спазвам.

# 288
  • София
Добро утро!
Джейми, специално за теб е днешното кафе:

# 289
Оставам кафето за Джейми и се ориентирам веднага към закуската. Simple Smile
Добро утро. Днес е Св. Мина. Да ни закрила и пази.

# 290
Аз пък си вземам и от двете. Нищо, направено от Валюци няма да откажа. Hug

Джейми, как си днес? Драсни два реда, плиййззз!

Марулетка, и аз не го знаех това за Дано и ще гледам да спра да го използвам. Да оздравее вашия познат и щерката! Не е само Ковид в момента, ама като дойде и грипът, съвсем ще я втасаме. Всичко с еднакви симптоми.

При нас едно слънце пече, ще кажеш, че е лято, а то навън е само 1 градус, бррр.

# 291
  • Германия
Марулетка, и аз не го бях чувала това за "дано", но от няколко години не го употребявам, а също така и "ако". При мен вече се казва "Като стане". Да ти кажа 90% от нещата стават.

Джейми, как си.

Всички в темата ни да оздравяват и да няма повече болни.
Аз още си влача хремата  и кашлицата, но те са си нещо типично при мен  за тези месеци, та не им се впечатлявам.
Заредих се вчера с тестове, но вярвам че ще ги изхвърля всичките без да ги ползвам никога.

# 292
Честит празник момичета!
Да са честири именниците!
Джейми Kissing Heart
Аз започнах Коледното чистене.....

# 293
  • Германия
.................
Аз започнах Коледното чистене.....
А, не така, прекаляваш и ни караш да се чувстваме лоши домакини. Какво е това често чистене. То Великденско, то Коледно, много на често ги правиш тези упражнения Joy
Я остави чистенето, а разкажи за Шоколачко и ни пусни някоя снимка за оплакване на окото.

# 294
Добре съм момичета.
Благодаря ви за кафето и закуската и положителните мисли. Тази сутрин от рано съм започнала с задачи.
На децата карантината приключи вчера, и днес съм съставила списък на големия за пазар. Готвих пиле с ориз. Решавах задачи с дребното. Сега си правя второ кафе и ще гледам да отметна още нещо за другата седмица.

# 295
Джейми, звучиш добре! Броим те за оздравяла, ама все пак не се претоварвай и не спирай да хапваш, дори и по малко! Hug

Какво коледно чистене, какви 5 лева, ааааа. Няма да чистя пък, няма, няма! Stuck Out Tongue Winking Eye

# 296
Джейми,много ти се радвам днес! Готвене,списъци,задачи, супер ми звучиш.
     Ами да,и аз вече не използвам дано и ако.Заместих ги с КАТО и когато.Щерката е на АБ,но не е ковид.АГ я посъветва , защото кашля влажно и да не става по-зле.И да влезе да ражда здрава. Вече си говорим доста повече за бебка, то си наближава.Компанията на сина ми са правили залагане кога ще се появи принцесата.Според мен около 23-24, така и се иска да е на св.Екатерина. За мен е много силен ден.Някак си, така ми се дава.И дъщеря ми така предполага.
    Вале,хич не е честно така- хем сервизите ти хубави, хем вкуснотиите изкушаващи....Кога смогваш бре ,жена?!Браво,респект!
    Аз съм заправила дени баварски палачинки от една седмица , мъкна си стафидите в дамската чанта.Ама те сами няма да излязат от там.

# 297
Браво, Джейми.

# 298
Добра вечер!
Джейми Kissing Heart
Марулета - аз имам един Кратун, роден на 27 Laughing Много хубава дата Laughing Да ми е жив и здрав! Термина ми беше за 3.12..... Та може да имаме "не пълни" астрални близнаци Laughing
Изчистих..... Събраха се доста неща нови, обличани веднъж от младежа, униформи, книги и напълних 2 чанти за чарити магазина. Мм почиваше два дни и трябваше да го използвам да мога да изчистя зад/под мебелите... Смеете се вие, ама точно 2 пъти в годината чистя тези места Laughing
Поне оправих и гардеробите.
Шоколада днес беше набит с вестник LaughingLaughingLaughing Издебна входната врата и хукна да бяга  - на 300м има автосервиз /от там предния си крадеше разни неща Laughing/ а този го лигавят всички. Мм свири със свирката, ама никой не го чува LaughingLaughingLaughing и пипна вестника, бяга до гаража, цапна го по дупето, а малкия сви уши и като стреличка се прибра в къщи, сърдит на целия свят, тръшна се в кревата си и 3 часа без да мръдне. Такова чудо не е бивало. Явно приказката "набит най-добре се спи" е много вярна. Сега ще видя дали пак ще бяга така....

# 299
Добро утро.

Лейди, тоя Шоколад на батко си се е метнал. Посмях се от сърце с неговите приключения. Успешен ден да пожелая на всички. Джейми, пиша те оздравяла вече.

Общи условия

Активация на акаунт