Обсъждане на имотни обяви-25

• 38 562
  • 769
  •   1
Отговори
# 210
  • Отвъд алеята зад шкафа
И на мен много ми допада и си я представям реновирана.

# 211
  • София
Къщата около Павликени предполагам, че е в Бяла черква.
То В. Търново е умрял град, че по павликенско още повече.
За мене не си заслужава. А и организацията на ремонта ще е сложна  или невъзможна ако собственика не е постоянно на място. Там няма напр. една мивка кой да ти смени ако се счупи. А пък тая съборетината да се реновира  - не ми се мисли от кого. Колкото и пари да имаш .

# 212
  • Отвъд алеята зад шкафа
А бе щом успяха да реновират къща в с.Киселчово, накрая на Родопите, без път последните 10 км, то и до В.Търново ще могат. А около Търново си има пазар на имоти, чужденци доста купуват. Бях гледала един англичанин по ТВ, бизнесът му е да купува къщи, реновира ги и ги препродава на чужденци. Каза, че преди Ковид е продавал по 40-тина къщи на година, след Ковид - 20 -25 къщи.

# 213
Къщата ми допада и ако беше до 45 най-много 60 километра по магистрален път си заслужаваше. На мен архитектурата ми харесва и тези камини ли са какво е не знам, също двора и избата.

Снимката с въжето е ужасно ужасна. Настръхнах като я гледах, да не фантазирам какво си представих, сигурно всички сте си го помислили Simple Smile

# 214
Тази снимка с въжето дори не бях забелязал, че има въже. Специално се върнах да погледна, след като тука се заговори... На мен ми прилича по-скоро на люлка, на която й липсва "столчето". За бесило не става, защото е твърде ниско до пода, там най-много дете да се обеси...
А защо са я снимали - този въпрос си задавам за половината снимки Simple Smile Да беше само въжето, ами то счупени столове, ръждясала кофа, колело от каруца (??), ... Могло е да приведат във вид малко.

От къщата на Патриарха ми допада само стълбището и банята. Останалото ми идва твърде кичозно. Особено с това жълто навсякъде, ако всичко дето в проекта е в златист цвят, е наистина позлатено, там трябва да сложиш 10 кила злато... Включително на четката за тоалетна - айде молА ти се...

# 215
Определено коментирах къщата до Павликени, не локацията.
Това са кахлени печки, такива съм виждала на живо и на снимки и в София. На живо, в една малка еднофамилна къща на 2 етажа и мансарден, но с малка ЗП, в двор почти на ъгъла на Шипка и Евлоги Георгиев. Даваше се под наем преди повече от 2 десетилетия, за ремонт. Потенциалният наемател, турски бизнесмен, си беше довел консултант-архитект, известен по онова време архитект. Във входното антре и в кухнята на пода имаше римска мозайка. Брокерът вдъхновено каза, че ако се сложи теракот, вместо мозайката, ще стане чудесно. А турчинът щеше да получи инсулт (и беше insulted) от това предложение. Laughing
Кахлените камини и печки са зидани, доколкото знам, със специални тухли, самите кахлени плочки - също са специални, не се произвеждат вече такива. Отделно е имало технология/схема за въздушния поток, така че тези печки/камини са отоплявали като социалистическите акумулаторни печки - едни огромни комоди, които се загряват и след това отдават бавно и постоянно топлина дълго време.
Ръждясалите колички, буретата и т.н. боклуци стават на чудесни мебели, с фантазия и реставрация, много е модерно това извън България, вписва се в индустриален и шаби шик стилове. Но трябва наистина да имаш фантазия и желание да го направиш. Принципно мъжете рядко виждат тези вещи от тази им страна, не е упрек, просто констатирам факт.
Та накратко - ако беше в София или близо до София, кандидат-купувачи щяха да се намерят. Но мястото е много отдалечено от потенциалните купувачи.

# 216
Защото Слаши, сигурно 1/3 от продаваните жилиша са дори гнусни. Хората ги мързи да ги почистят дори за снимка. Помня тук един апартамент, ужасно изглеждаше, мисля някъде около Орлов мост дали не беше. Толкова затрупан и захабен беше.

Мандаринка, викаш да я маха тая римска мозайка и да си сложи теракот - чиста работа 😆
Иначе за къщата - вижда се, че и избата е добре направена, аз и от нея се впечатлих, камъните какви са, като по шаблон. Абе харесА ми дет се вика, дано който в купи не я орезили.

# 217
Мандаринке, само да допълня, тоя термин "кахлена печка" за пръв път го чувам на български, но във всеки случай идва от немски. Кахел (Kachel) е плочка - като такава за баня, под, и т.н. Тия квадратчета в Старт менюто на Уиндоус също са кахели Simple Smile На село едно време печката на дърва, на която се готвеше и топлеше, буквално беше облицована във фаянсови плочки за баня. Явно е все тая какво е, важното е да е керамика и да задържа топлото.

Та ми стана много интересно, че тоя израз го има и на български, макар и явно да не е много вървежен.

# 218
  • Отвъд алеята зад шкафа
Разбира се, че го има на български. Ако не сте ходили в Царска Бистрица, може да се разходите някоя събота. Там има точно такива печки и са прекрасни.

Подобни къщи като архитектура има в Сливен, Миролио ги купува и ги реновира. Стават много красиви.

# 219
Аз самите печки ги знам, въпреки че не съм ходил в Царска Бистрица. Просто не знаех, че им се вика кахелни (или кахлени?), за мен са си просто печки на дърва.

# 220
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ами плочките върху тях са специфични. Определено не всяка селска къща има такива. Характерни са за по-аристократични къщи на фабриканти, търговци, ходили по Европа. В Родопите няма такива.

# 221
В центъра на София повечето стари кооперации 1910-1945г, имат такива кахлени печки , обикновенно са на стената която разделя 2 стаи ...по този начин се използва един комин и се топли едновременно.
Разбира се това преди ТЕЦ -а

Последна редакция: пт, 29 окт 2021, 09:14 от pinko

# 222
  • София
В нашия апартамент имаше една останала. Имало е други, но са били премахнати. И ние я махнахме. Беше в едната детска стая, абсолютно неизползваема, заемаща място и с никаква връзка с интериора.
Ако беше в хола, можеше да опитаме да я в пишем някак в обзавеждането, но в детската...

Може да е интересен елемент от декора, но е много непрктично. Камините в апартамент също. Нашите имат, палят я няколко пъти годишно и е такава хамалогия и прахоляк, че го правят все по-рядко, примерно за Коледа.

И камина имаше в нашия апартамент, и нея премахнахме с удоволствие. Отгоре се сипеше пепел, камъчета, перушини и ставаше течение. А беше ужасно открита и опасна за истински огън.
С годините все повече гледам практично на нещата. Като ни се прииска камина, наемаме вила, отиваме в хотел и т.н. Но вкъщи...

# 223
Аз самите печки ги знам, въпреки че не съм ходил в Царска Бистрица. Просто не знаех, че им се вика кахелни (или кахлени?), за мен са си просто печки на дърва.

Щот сте млади и вече ги няма, къде да ги чуете? Когато аз бях дете все още ги имаше относително много.

# 224
Какво мислите за този апартамент https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1d161648757310047
Намира се на ул Антим I, пише че е близо до метро т.е. или до лъвов мост или до опълченска. Като локация и качество как ли би бил? Дали ще може лесно да се отдава под наем (пише че може да се раздели на два 2ст).

Последна редакция: пт, 29 окт 2021, 11:24 от ladyzie

Общи условия

Активация на акаунт