Обсъждане на имотни обяви-25

• 38 044
  • 769
  •   1
Отговори
# 45
  • Варна
Да ви кажа аз следя "морския" пазар (не само градския във Варна) от години и досега не съм видяла нещо да поевтинява за зимата. Говоря като цени на имоти. Иначе нощувките - ясно. Даже повечето обекти направо се зазимяват.
А планините и според мен са целогодишна дестинация. Къде мислите, че почиваме ние, морските чада, лятото?

# 46
Отопляват се по стандартните начини- подово, термо помпи, инфрачервено отопление, пелетна камина, камина на дърва и т.н, т.н. Някои от тези къщи са нискоенергийни.
Е теоретично всякак може, въпросът е как е решено там на място в конкретните къщи в Българския балкан.

# 47
Е, въпрос на лично предпочитание е парапетът на балкона/терасата.

Ето парижки прозорци с парапети.
https://www.lafenetrefrancaise.fr/fenetres-parisiennes/
Ама това не са балкони, а са баш решетки с цел да не паднеш долу ако случайно някой те засили през прозореца Simple Smile Там наистина би било тъпо да са плътни, защото това обезсмисля самата идея на прозорците до земята.

При балкона имаш поне 1-2 метра от прозореца до парапета, така че дори да е зидан не затъмнява чак толкова.
Много харесвам ковано желязо на тераси - струва ми се хем стабилно, хем отворено и красиво. Стъклени тераси никак не ми допадат - хем е нестабилно като усещане, хем уж хубава гледка, пък все гледкам дали са чисти и ме зове парцала.
Мен пък точно желязото ми се вижда нестабилно, огъва се като го натиснеш по-силно. Стъклените ако са само стърчащи плоскости наистина е още по-нестабилно, но ако са хванати и отгоре за метална греда, са си стабилни.
Отделно че "кованото" желязо разбира се отдавна не е ковано (т.е. някой мускулест пичага да го е млатил с чука), това трябва да е ясно на всеки...

# 48
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ето една стъклена тераса от миналия уикенд:

В момента пък е ковано желязо, опитах се да я огъна, но не ми се получи:

А тук е задраскана, в стил плътна:

Общото е, че прозорците са до долу и на двете места, което предполага парапетите да не са плътни.

Последна редакция: нд, 24 окт 2021, 07:42 от gadamer

# 49
Нямаше нужда да си играеш толкова Simple Smile

Нека всеки харесва каквото иска.
Между стъкления и железния поне за мен определено стъкления печели. Пейзажът при железния разбира се е по-красив, но не говорим за него.

Този специално железен наистина изглежда стабилен, с дебели тръби и по вертикал, и по хоризонтал. Ако целия беше с дебелина като тънките пръчки, щеше да поддава като се облегнеш на него. За "плътния" няма какво да коментирам, в този му вид разбира че не е много естетичен Simple Smile Ако беше с плочки като пода, щеше да е ОК, макар и да скрива част от гледката.

# 50
О, Слаши, ти се опитваш да импровизираш в случая с винкелите. Не са пръчки, винкели са. Опитай се да "огънеш" т.нар. квадрат 1х1 см. Или дори арматурно желязо, право или огънато в някаква форма. Колкото и бицепси, трицепси и т.н. да си направил във фитнеса, няма да се справиш.
При мен в момента не са квадратни винкели, 1х5 см. плътен профил, заварени на ребро са, т.е. отвътре видимата част е 1 см. през 15 и кусур сантиметра. Соц. масово изпълнение, не е поръчково. Колко ли ми пречи на гледката?
Но пак да кажа - въпрос на вкус е. А и си зависи от архитектурния стил на жилището. Аз лично не си представям дървена къща в битов стил с триплекс за парапет, ама това са мои размисли и мнения.

# 51
Е Мандаринке, точно 2 поста по-нагоре имаш снимки на изцяло дървена къща с прозрачен парапет. Не я ли видя? Вярно, малко странно изглежда в началото, но в никакъв случай не е грозно според мен.

Дайте да се спрем с тия парапети, казах го съвсем между другото, че не харесвам ажурни терасКи, на иначе красивата гледка от прозореца на Гадамер, и оттогава не сме спрели...

# 52
  • Отвъд алеята зад шкафа
Междудругото, за да се върна на темата, хотелът в австрийски стил с едната тераса от снимката са строени от Сити Дженерал. Имат няколко сгради в София,  предпочитат Лозенец като локация и мога да потвърдя, че качеството на изпълнение е много добро. Залагат много добри дограми, италиански гранитогрес и продават повечето апартаменти още на гол парцел. Но цената включва настилки, латекс, ВИК и ЕЛ.

# 53
gadamer, в петък пътувах от Момчилград до София по туристическият маршрут през Златоград, Пампорово, Широка лъка, Девин, Доспат
хич не е добро положението в туризма, повечето хотели ги дават на хора като нас, които сме в командировка, обектите са дългосрочни, наемаме с ангажимент за заетост от няколко месеца и така постигаме цена за нощувка около 30 лв
има и много затворени заведения, което за мен означава, че туристи няма
ясно ми е че не към такъв обект си се насочила, но ако правиш луксозна къща, купувай в известен курорт, с възможност за СПА и добър транспортен достъп

къщата в Берковица, която показа, няма пълна заетост, пътят през зимата до там е приключение, а ски в Берковица няма от поне 5 години. Собственикът е с възможност да си подбира клиентите и да я държи празна, ако не го устройват

спомням си твоят апартамент от преди години в интериорната тема и съм сигурна, че ще направиш най-доброто, успех ти пожелавам

# 54
Стъкленият парапет трябва да се мие редовно след всеки дъжд, иначе ефектът не е добър. Иначе идеята за парапет, който не е плътен става при френски прозорци, но при нормални прозорци зиданият парапет остава само с предимства.

# 55
Стъкленият парапет трябва да се мие редовно след всеки дъжд, иначе ефектът не е добър. Иначе идеята за парапет, който не е плътен става при френски прозорци, но при нормални прозорци зиданият парапет остава само с предимства.

Имаме стъклени парапети, след всеки дъжд може би не, но поне 3-4 пъти в годината си трябва.

# 56
  • Отвъд алеята зад шкафа
Мина огледът. Отказахме се. Като разгледах отблизо, а не по снимки, прецених, че трябва доста голяма допълнителна инвестиция, постоянна подръжка, защото на тамошния климат всичко се скапва много бързо и огромна занимавка от моя страна. А да се купи като вила и да стои заключено 356 дни в годината, няма никакъв смисъл.
Ето 2 снимки на гледките:

Днес водих мой приятел архитект да си каже мнението също. Думите му бяха "Хубаво е, но да не е твое".
Той ми обясни и каква е далаверата с ателиетата. В Златен век продават ателиета, също в двете безумни сгради на Черни връх, преди кръговото на Драгалевци. Ателиетата не се водят жилищна площ,  съответно при строителството им са други параметрите - няма проблем да построят пред теб висока сграда на 3 м. отстояние.

# 57
Гледките са жестоки! Къде са тези къщи, пусни обява ако си се отказала да ги разглеждаме и ние. Аз обичам да гледам всякакви снимки от обяви, когато имам време де Simple Smile

# 58
Благодаря за новата тема.

Още съм в потрес от онзи панелен бункер с бомбоубежището, добре че съпругата е имала превес за решението.

Аз не само от това, а и от плочника отпред, цимент, цимент, бетон... наистина не бях попадала на по-кофти предложение. За какви пари се продаваше, че не ми се рови назад?

Май беше 220КЕ за ~ 100квадрата.

# 59
Типични гледки за планински селца и българските планини. Който не е ходил, той не е видял такива.

Общи условия

Активация на акаунт