Обсъждане на имотни обяви-25

• 38 837
  • 769
  •   1
Отговори
# 540
Може и да се изнесат ако им предложиш 20к инсеентив, за да се изнесат и се прави тристранен договор и писмено съгласие за доброволно освобождаване в кратък срок. Пък после първата собственичка да си ги съди и да си търси пропуснати ползи.

# 541
Най-смислено похарчените ми пари са тези за охрана и поддръжка. Получавам точно това, за което съм платила, и съм доволна и спокойна. А спокойствието ми е безценно.

# 542
  • Отвъд алеята зад шкафа
Статията беше дадена за пример, че има договори и условия, които се знаят и подписват още с избора на даден комплекс. И ако някой не се кефи изначално на идеята на затворен комплекс, нито му се дават пари за общи части, не си купува апартамент в затворен комплекс. Елементарно е. А не да се обяснява, че нямало смисъл да се дават пари всеки месец, кои хора си купуват апартаменти там и прочие личностни анализи. Сигурна съм, че на хората в цитирания комплекс грам не им пука за мнението на някой от тая тема, че им брои парите. Имат си, техни са си, преценили са си. Както е видно там имотите държат доста висока цена и има търсене. Дори и с инвестиционна цел. А пък сред експатите е супер популярен. Чужденците с удоволствие плащат за подръжка на общи части.

# 543
Може и да не им пука, ама на нас не пречи да ги коментираме Simple Smile Малко снобарска ми беше статията, ама и аз съм си негативно настроен към "комплекси" и "зад огради".

# 544
Струва ми се,че не "броят парите" на живеещите в затворени комплекси,а правят сравнения от които се вижда,че сметките не излизат...

# 545
Статията беше дадена за пример, че има договори и условия, които се знаят и подписват още с избора на даден комплекс.
Сигурна съм, че на хората в цитирания комплекс грам не им пука за мнението на някой от тая тема, че им брои парите. Имат си, техни са си, преценили са си.

От това, което прочетох в рекламната статия, останах с впечатлението, че договорите и условията, които се знаят и подписват от самото начало, не са точно такива. Примерът, който беше даден, е как в един момент са разбрали, че фирмите ги "стрижат", образно казано, и затова са въвели нещо като общински съвет, чек-листове, започнали са да преговарят с фирмите за цените и условията, установили са контрол върху изпълнението на договорите и т.н. А не просто да плащат едни пари, колкото и да са те, и да смятат, че всичко ще е ток и жици. 

И не, хич не им броя парите, нито им завиждам за парите. Дори и да имах необходимите пари, за да кандидатствам за там, не бих го направила. Личен избор, но не заради парите или по-скоро заради липсата им.

Не твърдя, че във всеки един затворен комплекс е лошо и/или скъпо, а твърдя, че само с даването на пари качество не може да бъде гарантирано. И доколкото съм чела, богатите са богати, защото не дават с лека ръка пари, нищо че ги имат.

Много хора са склонни да мислят, че като дадеш пари и проблемите изчезват от само себе си, нищо повече не се изисква от теб. Имаше питане преди (Гого ли беше, друг ли беше), дали ако се наеме фирма за строеж на къща, а не отделни бригади, ще излезе по-евтино и няма да изисква отделянето на толкова лично време за контрол на строежа. Повечето отговори от практиката, от живия живот бяха, че това, че ще наемеш фирма, не означава, че няма да се налага да контролираш. Въпреки че контролът върху отделните бригади трябва да е от фирмата. Това беше мнение от минали по този път.

А постепенното налагане на спазването на правилата и извън затворените комплекси не изисква пари, а само желание да се избавим от екстремния егоцентризъм, който масово се шири през последните години, дори се засилва.  Може да се почне с елементарни неща, които нито пари искат, нито особено големи усилия.  И е нещо, което всеки един човек може да направи.

# 546
Настанилите се лица са от 2019 там. Не ми е ясно как така ме могат да ги изгонят. Странна работа.
Документите били изрядни иначе, готови за сделка. Пред сключване на предварителен договор са даже.

# 547
  • София
Настанилите се лица са от 2019 там. Не ми е ясно как така ме могат да ги изгонят. Странна работа.
Документите били изрядни иначе, готови за сделка. Пред сключване на предварителен договор са даже.
На някакви роднински неуредици ми прилича. Как ще се намъкне външен човек и ще се самонастани в случайно жилище? Пък и да не може да се изгони...

# 548
  • София
На някакви роднински неуредици ми прилича. Как ще се намъкне външен човек и ще се самонастани в случайно жилище? Пък и да не може да се изгони...
В нашият блок има апартамент, чиито наематели вече 12 г живеят безплатно. Хазяинът е починал и няма наследници или поне до момента никой не се е появил, наистина не е възможно да няма далечни роднини.
Та тези хора си плащат сметките, данъците и общите разходи и си живеят. Не знам кога някой може да се усети, когато "собственикът" навърши 120 години може би?!

# 549
Доколкото разбрах ака това ми казаха, не е роднина. Няма право да е там, нито документи. Собственичката, на 80+ год, води дело.

Не разбирам изобщо защо в този случай полицията не може да ги изгони.

Иначе за горният случай, ако не се лъжа след 10 години живеене в един имот и плащане на разходите мy, става твой, в случай, че няма собственик, появил се до тогава.
Може и да бъркам, преди доста време съм чела, може и да са променили закона.

# 550
  • София
Специално за Резиденшъл парк съм с две ръце "ЗА". Наши приятели живеят там и определено си заслужава парите. Има някои минуси, но да кажем, че могат да се преглътнат.

В тази тема някой беше писал, че живее в Бистрица. Търся информация от първа ръка. Пътуване с кола, осигуреност (магазини, пазаруване на стоки от първа необходимост), канализация и т.н.

# 551
А как ще докажат че са там от 2019? Ами ако е от 2009 и си присвоят имота с давност?
Щом са пред предварителен договор защо обявата не е свалена и как са видели апартамента купувачите? На сляпо ли купуват?

# 552
Брокерката каза, да се обадим отново в четвъртък, ако евентуално нещо се провали с тази сделка сега. Нямало капаро и затова седяла обявата.
Не разпитвах повече, честно казано ми беше интересно само каква е ситуацията.

Мътна, тъмна Индия е според мен цялата история. Да продава на тази цена, вместо да изгонят въпросния... Дано някой не остане прецакан.

# 553
  • Бистрица
За Бистрица- 4 автобуса,всичките стигащи до метростанция, в зависимост от.частта на деня са на около 30мин редовни. Има магазини, аптека, кафета, ресторанти, железарии, училище, ясла, детска градина, читалище, автосервиз. До околовръстното с кола си за 10мин. И все пак зависи къде в Бистрица, защото има и отдалечени вилни зони, примерно над километър от главната улица и площада. Новото строителство е в тези части. В "селската" си част се почиства снега и улиците са прилични. На места е газифицирано. Като цяло е добър вариант за къща до София.  Симеоново и района на Камбаните са също комуникативни.

# 554
Ако собственичката води дело, би следвало исковата молба да е вписана по партидата на имота. Това си е тежест. Изходът от делото може много да изненада евентуалните нови собственици.

Общи условия

Активация на акаунт