Обсъждане на имотни обяви-25

• 38 842
  • 769
  •   1
Отговори
# 360
Пишете на лично на ToniShu - тя живее в Косанин дол и винаги дава подробна информация.

# 361
  • София
Единственото по-лошо от жилище без балкон, е жилище с усвоен балкон. Ако ще е без балкон, нека поне да си е оригинално така, а не да е преправяно - неизвестно от кого и как.
Ти да видиш! Ние купихме жилище с две тераси. Едната я усвоихме, а другата я затворихме. 98 % от съседите са направили същото, при това не от липса на пространство, тъй като апартаментите ни са големи. Приемете, че не всички изпадат във възторг от тераси и гледане на китки по тях. Аз на терасата в рамките на година сигурно съм излязла максимум 2 пъти. Използваме я като складово помещение едва ли не.
Иначе си умирам за тераса, но голяма - да наредя ратанови мебели и да си пия коктейла на шезлонг. Не разполагаме с такава обаче.

# 362
  • София
Някой има ли впечатление от това как се живее много близо до трамвайна линия, дали се свиква или е немислимо?!

# 363
  • София
Не се свиква с трамвая. Особенно сутрин рано, като е тихо и дрънчи отвратително. Като дете живях на пресечка на бул. Черни връх, зад костницата на Съв. армия. И при затворени прозорци първата мотриса като заореше по баира и с майка  ми се  будехме. От друга страна баща ми спеше като къпан и хъркаше по-силно от трамвая.
Сега махнаха трамвая от там и като си видя бившите съседи казват, че поне на стари години се наспиват.
Може би да отидете, да поседите около апарт. или вътре по различно време и тогава да решите.

# 364
Единственото по-лошо от жилище без балкон, е жилище с усвоен балкон. Ако ще е без балкон, нека поне да си е оригинално така, а не да е преправяно - неизвестно от кого и как.
Ти да видиш! Ние купихме жилище с две тераси. Едната я усвоихме, а другата я затворихме. 98 % от съседите са направили същото, при това не от липса на пространство, тъй като апартаментите ни са големи.

Тясна 70-80 см. тераса, но дълга - по цялата ширина на помещенията, към шумен булевард, на север, я остъклихме, цялата. Освен за склад за общо взето ненужни неща или за бидони с туршия и кисело зеле за друго не става (шумно и мръсно, освен това е тясно, нито масичка, нито столче можеш да си сложиш). На север няма много цветя, които можеш да сложиш.
На юг си имам още 2 балкона, които си ползвам за китки, за столчета с масичка. Там не са остъклени. Така че някои балкони/тераси са безсмислени и просто плачат за затваряне и усвояване. 

На Дондуков, на завоя на трамвая при Младежкия театър, бях на една среща през лятото. В един момент отвориха прозореца заради жегата - не можехме да се чуем, освен тътенът от трафика на колите по паветата, скърцането на трамваите на завой беше неописуемо.

Последна редакция: чт, 04 ное 2021, 16:37 от man_darin_ka

# 365
Някой има ли впечатление от това как се живее много близо до трамвайна линия, дали се свиква или е немислимо?!

Свиква се. А и като цяло тенденцията е трамваите да стават по безшумни. Трамвая има и своите предимства - близо сте до транспорт, улиците се мият редовно, първи се чистят от сняг зимата. За къде става въпрос?

# 366
  • София
Най лош недостатък на жилище е да е до Шумен булевард, да гледа към натоварено кръстовище с прах, клаксон, трамвай и т. Н. Нищо друго като недостатък не е толкоз зле. Това за София и натоварените булеварди и мръсния въздух. Е сега, ако има отстояние, ако по - голяма част от жилището гледа към гърба на сградата, Това вече всеки си гледа. Ама на трамвай, павета и булевард, примерно бул. Борис Трети, на първа линия, ми се струва най зле. Cold Sweat

# 367
  • София
На Борис III специално, паветата са даже по-шумни от трамвая.

# 368
Най лош недостатък на жилище е да е до Шумен булевард, да гледа към натоварено кръстовище с прах, клаксон, трамвай и т. Н. Нищо друго като недостатък не е толкоз зле. Това за София и натоварените булеварди и мръсния въздух. Е сега, ако има отстояние, ако по - голяма част от жилището гледа към гърба на сградата, Това вече всеки си гледа. Ама на трамвай, павета и булевард, примерно бул. Борис Трети, на първа линия, ми се струва най зле. Cold Sweat

Аз пък съм на обратното мнение. Голям булевард ти гарантира светлина, простор и, че няма да изникне нова сграда срещу теб. Абсолютно световната тенденция е да се минава на електрически коли и в обозримо бъдеще шумът и замърсяването ще намалеят драстично.

# 369
  • София
За една стара сграда от 1940 г на пл. Възраждане иде реч.

# 370
  • София

Аз пък съм на обратното мнение. Голям булевард ти гарантира светлина, простор и, че няма да изникне нова сграда срещу теб. Абсолютно световната тенденция е да се минава на електрически коли и в обозримо бъдеще шумът и замърсяването ще намалеят драстично.
Мхм ама не и в България Simple Smile Българина няма пари за електрически коли.

# 371

Свиква се. А и като цяло тенденцията е трамваите да стават по безшумни.

Джедай, преди 5 години гледах ежедневно как сменят трамвайните релси на завоя на Кракра и Янко Сакъзов. Ами не, през 21 век мургави работници да правят нивата с канап, на централни улици, за трамвайни релси, не мога да го приема. При наличието на лазерни професионални уреди. Все още си скърцат трамваите на този  завой.

Отделно от това, дори с качествени безшумни релси (каквито рядко има в София), стои въпросът със самите трамваи. 1, 6 и 7 са от новите, не са шумни, дори и по скапани релси. Ама онези зелените рециклирани швейцарски трамваи бръмчат, скърцат и тропат дори на права отсечка по новоремонтирани релси (Графа). 20 и 22 също скърцат и то доста.

Тя тенденцията иначе е ясна, ама дали ще доживеем да я видим на живо?!?

Чудя се, с тези електрическите коли дали може да се дрифти. Там разни тунинги на гърнетата дали могат да се правят. Аз, на широк и шумен булевард, редовно виждам как се тръгва на светофар с пилене на гуми или се набиват спирачки. Та тези идиоти дали ще изчезнат?

Ако е на самия площад Възраждане, там вече са много трамваи, във всички посоки, включително завиващи. Ако е поне малко отдалечена от кръстовището (по Стамболийски или Ботев) вероятно е по-приемливо. Но аз лично не бих взела там, заради шума от целия трафик, включително трамваите.

# 372
Близо година живях на Шипченски проход, при това не на първа линия, и с кеф се махнах от там. Шум, грохот, вибрации - беше ужасно.
Но едва когато попаднах по работа в апартамент на третия етаж на Алабин разбрах какво е наистина шумен трамвай - на отворен прозорец не можехме да си чуем говора и всеки път трябваше да млъкваме, докато минава трамвая.

# 373

Мхм ама не и в България Simple Smile Българина няма пари за електрически коли.

Това е процес и няма да стане веднага. Точно вчера четох статия как в САЩ цените на имотите на булеварди са се вдигнали, заради скока в акциите на Тесла. Тва са световни тенденции, които рано или късно ше дойдат и тук. Включително и голямо намаление на броя на колите като цяло. Живял съм и на булевард с трамвай и на тиха уличка. Ми мен много повече ме дразнеше шумът на уличката, щото свикнеш ли с тишината всяко форсиране на двигател или крясъци дразнят много.

# 374
  • София
Той тоя процес не знам от кога е започнал и изобщо в никакво бъдеще не го виждам за нашата страна. Световни тенденции ама за САЩ. Тука средностатистическо семейство кара кола на 20 г. и не може да си позволи нова кола камоли електричарка...

Общи условия

Активация на акаунт