Обсъждане на имотни обяви-25

• 38 839
  • 769
  •   1
Отговори
# 375
на Шипченски отадвна ги смениха с безшумни релси, спи се спокойно на отворен прозорец
само да не си на спирка, че тракат вратите

# 376
Преди като живеех на такова място, в началото всяка сутрин се будих 4:30 с първия трамвай или 5 ли беше, не помня. С времето свикнах. Ама не бих се бутала да си купя на такова място. И с трамвай и без трамвай, на отворен прозорец не може да се седи.

Последна редакция: чт, 04 ное 2021, 18:20 от moonriver

# 377
На Шипченски специално релсите може и да са сменени, но трамваите на са. Шумно е и то доста, то е скърцане, шум от спирачки, врати... Хич не е ок положението, дори с хубава дограма си се чува. А по време на локдауна миналата година беше пълен ужас.

# 378
Аз ще ви върна на темата за Младост и цените.
Ново строителство в Младост 4, на дупка само, цените към днешна дата са между 1500 и 1700 евро. Информацията ми е от изпратена оферта от строител на имейл.

# 379
Ти да видиш! Ние купихме жилище с две тераси. Едната я усвоихме, а другата я затворихме. 98 % от съседите са направили същото, при това не от липса на пространство, тъй като апартаментите ни са големи. Приемете, че не всички изпадат във възторг от тераси и гледане на китки по тях. Аз на терасата в рамките на година сигурно съм излязла максимум 2 пъти. Използваме я като складово помещение едва ли не.
Иначе си умирам за тераса, но голяма - да наредя ратанови мебели и да си пия коктейла на шезлонг. Не разполагаме с такава обаче.
С последното съм съгласен - тераса има смисъл само ако е достатъчно голяма за маса с няколко стола. Тия тесните и дълги тераси са абсолютно безсмислени и по-добре без тях, отколкото да ги плащаш за площ, а да не я ползваш. Цветя и шарени китки и аз не държа да нареждам, само си създаваш работа и главоболия.

Обаче! Като не ти харесва нещо, не го купуваш. Искаш или с голяма тераса, или изцяло без - търсиш такова. А не да правим самоделки... После се оплакваме от тунинговани и дрифтещи коли по улиците (понеже стана дума по-горе), които трещят между блоковете като базука - еми усвоените тераси са гаражния тунинг на жилищата.

Що се отнася до електричките - ще навлязат в БГ по-скоро отколкото си мислят много хора в момента. Сега са скъпи, защото са почти само нови, ама скоро ще има и електрички на старо. Като стане дизела по 3-4 лв. и като въведат и нормален акциз на пропан-бутана, с което се обезсмисля и газовата уредба (другия масов "тарикатлък" в БГ) ще стане още по-изгодно да се кара на ток, дори и при поскъпналия ток, особено в града.

Това обаче няма да реши проблема с шума по булевардите, защото той и сега е в по-голямата си степен шум от движение, отколкото от двигатели. Особено по павета, там шума е 90% от гумите по паважа. А тия с пробитите гърнета, дето държат да се "изрежат" на светофара, за съжаление тях ще ги има и занапред - те просто няма да минат на електрички и ще си карат до последно с пушещите печки. От тях няма да се отървем скоро, но когато масата коли станат електрички, поне въздуха ще стане една идея по-чист. Шума обаче ще остане - ще намалее малко, но няма да изчезне дотолкова, че да не пречи ако живееш с лице към булевард.

# 380
  • София
Аз ще ви върна на темата за Младост и цените.
Ново строителство в Младост 4, на дупка само, цените към днешна дата са между 1500 и 1700 евро. Информацията ми е от изпратена оферта от строител на имейл.
Е, ако е тухла да плюс това е ново стройтелство. Назад се коментираше ЕПК.

# 381
Така е, но и коментираният назад е вече построен. Не е нужно да чакаш те първа 3 години, за да влезеш. Според описанието на потребителката, ми се вижда приличен - сменена дограма, настилки, мебели и електроуреди. Като начало можеш да влезеш да живееш и поетапно да сменяш, което не е по вкуса ти.

# 382
  • София
Аз коментирах цената, че няма сравнение между ЕПК и тухла иначе другото е така.

# 383
То зависи и от изпълнението на новото строителство. Според мен, без да се обиди някой, старо ЕПК би трябвало да има по-значителна разлика в цената от нова тухла, лукс изпълнение, изолации, хубав асансьор и т.н. Не че в случая става ясно това за 1700 евра каква хубост е, по принцип казвам...

# 384
  • София
Аз коментирах цената, че няма сравнение между ЕПК и тухла иначе другото е така.

Защо да няма сравнение?
Аз съм технически неграмотна и живея в ЕПК.
Имам възрастен близък, работещ в Артекс от основаването на фирмата. Човека е нещо като технически специалист, надзирава качеството на работа. Целия му трудов стаж е в строителството, още от 70 те години, масовото строителство тогава. От него знам, че сегашната нова тухла се строи по правилата за ЕПК.
Обяснява ми нещо за технологията, за носещите стени и колони. Било на принципите на ЕПК, но вътрешните стени се запълвали с тухла, а не с бетон/както при някои ЕПКта/.
Да, сега издават блока със сравнително качествена дограма и изолации. Това е плюс, но и повечето ЕПК се обновяват.

# 385
Е да, то и ЕПК-то може да си го надупиш с яка дограма, изолации, скъпа входна врата и тн. и това разбира се би следвало да го оскъпи. Малко асансьора няма как да смениш, ама не е голяма драма това. То и подобни подобрения за мен са по-значими от това, че кухнята е MDF, пък печката е от фенси изглеждащите Ora-ito и така..

# 386
  • София
За новата тухла мога да коментирам само, че е под всякаква критика. Живеем в такава т.е. под наем сме. Съседа го разбирам когато си духа носа или какви разговори провежда. Вероятно не всички стройтели са такива, но май повечето го карат през пръсти вече.
Не споря и не съм казала, че съм технически грамотна, но на пазара като тръгнеш да търсиш те питат тухла или ЕПК и разликата в цените е безумна.

# 387
И в новото строителство има големи вариации в качеството и има тарикати, които се опитват да пробутат ниско качество на цените на високото, само защото било ново и го слагат под общ знаменател. Но пък съм виждала и сгради, които не са особено претенциозни, изпълнени не с най-супер-дупер материали, да са с леко по-ниска цена от нещо подобно, но лукс. А пък вече самото строителство като процес колко качествено се извършва е една съвсем отделна тема...

# 388
  • София
До преди 6 чесеца си мислих, че живеем в ЕПК понеже явно при нас изпълнението е доста зле... Чувах съседката, която репетираше за сцена сигурно, от съседния апартамент. Хубаво, че се вясва само веднъж в годината. В момента в района стоят още 4 сгради. За тия пари бая лукс ще е дано само не е като нашата тухла 😀

# 389
Така е, но и коментираният назад е вече построен. Не е нужно да чакаш те първа 3 години, за да влезеш.
Еми след като ще е готов след 3 год, значи в цената е калкулирано, че след 3 год. пазарът ще е друг. Може 1500-1700 сега да ти се виждат много за на зелено, след като има 1400 за готово, но след 3 год. ако цените там са 2000 (примерно), реално ще ти е излязло по-евтино.

Общи условия

Активация на акаунт