Забременели след инвитро тема 50

• 56 912
  • 743
  •   1
Отговори
# 180
Момичета, моля за  спешен съвет. В 7-ма седмица съм, днес бях на преглед и се видя пулс, казаха че всичко е ок. Прибрах се, даже прилегнах и като кихнах усетих режеща болка в левия яйчник, след малко отидох до тоалетната и направо шурна ярко червена кръв със силни менструални болки.Звънях в клиниката , казаха ми прогестерон и но-шпа да увелича дозите и да лежа и утре на преглед, но аз се притеснявам дали няма да е късно. Има ли мисъл да ходя по спешност някъде или да си чакам до утре и в София освен в Надежда къде има спешни кабинети?

# 181
Mexicana, аз бих отишла веднага на лекар, не бих издържала до утре, ако трябва да те приемат дори и да ти слагат нещо венозно. Иначе това си е стандартна терапия за кървене.
Освен в надежда, има спешно в майчин дом. В интернет може намериш и други, но това се сещам първосигнално.

# 182
Момичета, моля за  спешен съвет. В 7-ма седмица съм, днес бях на преглед и се видя пулс, казаха че всичко е ок. Прибрах се, даже прилегнах и като кихнах усетих режеща болка в левия яйчник, след малко отидох до тоалетната и направо шурна ярко червена кръв със силни менструални болки.Звънях в клиниката , казаха ми прогестерон и но-шпа да увелича дозите и да лежа и утре на преглед, но аз се притеснявам дали няма да е късно. Има ли мисъл да ходя по спешност някъде или да си чакам до утре и в София освен в Надежда къде има спешни кабинети?

Щом е толкова обилно, отиди на лекар. Мен за зацапване ме приеха, а за обилно кървене си е желателно според мен.

# 183
Аз със кафяво зацапване се изстрелях към спешното в 10 ч вечерта без изобщо да се замисля. На твое място не бих чакала,особено с ярко червена кръв. По-добре да идеш напразно, отколкото да рискуваш.

# 184
Аз бях точно в 7 г.с когато така шурна ярко червена кръв и мъжа ми веднага ме закара в Майчин дом. Едвам издържах в колата от болки. Там ме прегледаха и ме приеха за 4 деня за задържане и ми назначиха Утрогестан и но шпа мускулно.

# 185
Минах на преглед, има леко отлепяне, но ми казаха че не съм за болница, при все че примемам циклогест и утрогестан сега и дуфастон ми изписаха, в което не видях много смисъл, но важното е че сърчицето си тупкашее. А как е станало това отлепяне никой не може да ми каже, сутринта всичко 6, след 3 часа откъде дойде тази кръв, нито съм се натоварвала, даже лежаш....

# 186
За съжаление все по-често се случва в ранна бременност да има кървене. Аз получих кръвоизлив в 12г.с. - червена кръв, по-обилно от цикъл. Веднага в спешното - не успяха да ми кажат от какво е. Терапията беше Циклогест 2х1 и витамин Ц 1000. Два дни по-късно бях на фетална морфология - и там не успяха да ми кажат от какво се е получило. Моят АГ предположи, че е бил малък хематом, който се е резорбирал и каза, че е често срещано. Ако кървенето не е придружено от болка, в повечето случаи е безопасно, но е задължително да се види от къде идва. До днес не съм имала повече кървене (22г.с.), дано и да нямам Simple Smile

# 187
Здравейте,обръщам се към по-запознатите от вас. Днес правих изследвания,тъй като пътуваме за Турция началото на декември. Бих искала да ми помогнете в разчитането им,тъй като до тогава има още време,а аз се притеснявам дали са наред,за стартиране на стимулация. За първи път пускам в конкретната лаборатория и виждам,че мерните единици са различни,спрямо миналогодишните ми изследвания от друга лаборатория. Имам вече два неуспешни опита зад гърба си. Водим се с МФ. А изследванията са правени на 4-ти ден от цикъла. Ще съм много благодарна!

# 188
DDD29,

На пръв поглед нещата изглеждат добре. Не бих коментирала само  E2, FSH, LH i Progesteron.   Там се гледат в месеца на стимулация и лекарите си пресметят определени съотношения. Бих вдигнала приема на Б12 след консултация с лекар и отделно изследване на Д3, той е много важен за хормоналния баланс и бременността , а се оказва, че масово жените са с дефицит.

Инсулинът обикновено се пуска заедно с глюкоза, сам по себе си не е много показателен, т.к. отново се гледа съотношение. Хубаво е и партнорът да  се изследва за инсулинова резистентност, често е налицеи пр МФ, както и да провери Б12 и Д3
Желая ти успех!

# 189
Привет,много благодаря!
Вит. Д3, пуснах преди 2 месеца беше в норма, но в момента го засилвам с добавки. Глюкоза също съм пускала и при нея всичко е ок.
DDD29,

На пръв поглед нещата изглеждат добре. Не бих коментирала само  E2, FSH, LH i Progesteron.   Там се гледат в месеца на стимулация и лекарите си пресметят определени съотношения. Бих вдигнала приема на Б12 след консултация с лекар и отделно изследване на Д3, той е много важен за хормоналния баланс и бременността , а се оказва, че масово жените са с дефицит.

Инсулинът обикновено се пуска заедно с глюкоза, сам по себе си не е много показателен, т.к. отново се гледа съотношение. Хубаво е и партнорът да  се изследва за инсулинова резистентност, често е налицеи пр МФ, както и да провери Б12 и Д3
Желая ти успех!

# 190
Според мен обърнете внимание на TSH, струва ми се леко високо, а при стимулация ще се вдигне още, а при евентуална бременност трябва да е до 2.5.Също така и Б12 трябва да пиете, защото сте на долна граница.
Здравейте,обръщам се към по-запознатите от вас. Днес правих изследвания,тъй като пътуваме за Турция началото на декември. Бих искала да ми помогнете в разчитането им,тъй като до тогава има още време,а аз се притеснявам дали са наред,за стартиране на стимулация. За първи път пускам в конкретната лаборатория и виждам,че мерните единици са различни,спрямо миналогодишните ми изследвания от друга лаборатория. Имам вече два неуспешни опита зад гърба си. Водим се с МФ. А изследванията са правени на 4-ти ден от цикъла. Ще съм много благодарна!

# 191
Здравейте момичета,ако може да нахлуя във вашата темичка. След трансфер  съм на едни единствено ембрионче на ден 5. В понеделник 7 ден пуснах кръвен  ЧХГ112.300, днес 2 дни по късно 9 ден е 307.100. Прогестерона ми е 104.100 nmol. Как ви се струва прогестерона? Е петък пак трябва да пусна кръвен! След +тест кога ви викат на преглед?

# 192
Здравейте на всички! Търся Prolutex 25 инж. и не мога да намеря никъде. От понеделник нямат наличен в аптека Промахон(и все още нямат) и сега не знам от къде да си поръчам, трябват ми поне 3 кутии, в краен случай и 2 ще ми свършат работа Sad Ако някой си поръчвал от Турция, ще се радвам много да сподели.
Хубав ден !

# 193
Милото, прогестетона ти изглежда чудесен, моят беше 49nmol/L на 12 ден. Аз пусках кръвни изследвания на 8,10 и 12 ден след трансфер и повече не съм пускала. На преглед бях на 16 ден след трансфера и се видя плодния сак. 😊🍀

# 194
Милото, бива прогестеронът. Моят винаги е бил по-висок, така че не мога да коментирам. Преглед след 2 седмици. Искай си дата около 6гс и 1-2 дни, за да засечете пулс поне, че обикновено по-рано вика.

Общи условия

Активация на акаунт