Забременели след инвитро тема 50

• 56 664
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
Всичко ще е наред, трудно е да си спокойна, много добре те разбирам.
 Аз бях като теб, по-рано направих теста и беше подобен резултат на твоя - 310, което в сравнение с предните ми опити с резултат 20 или 60 си е много категорично, но ми беше свито сърцето и след 3 дни пак пуснах и беше 1200. Вече беше сигурно, но притеснение си има до края да знаеш. 🙂 Вече съм в 8 месец и докато не си го видя на живо и прегърна сигурно все ще си го мисля дали е добре и дали всичко е наред.

Стискам палци всичко да е наред, да отидеш след няколко седмици на лекар, да му видиш тупкащото сърчице и след 9 месеца да си го/ги гушкаш. 😊😊😊

Много готино, ще е страхотна изненада. Как успяваш да се овладееш и да не му кажеш веднага незнам 😄
Единственото ,което ме кара да мълча, че той държи да изпълним препоръките на лекарите т.е да направя теста на 17.11, та не би се зарадвал и повярвал може би. Той е от хората каквото кажат лекарите и не протестират.
Надявам се само ЧГХ-то да се удвои след 48 ч. и да съм спокойна ,че наистина съм бременна. Още някак не мога да се зарадвам и повярвам.

# 91
Стискам палци! Страхотен резултат. ❤ Моят на 11 ден на 3 дневни беше 44 . Сега е на 2 години ❤

# 92
Всичко ще е наред, трудно е да си спокойна, много добре те разбирам.
 Аз бях като теб, по-рано направих теста и беше подобен резултат на твоя - 310, което в сравнение с предните ми опити с резултат 20 или 60 си е много категорично, но ми беше свито сърцето и след 3 дни пак пуснах и беше 1200. Вече беше сигурно, но притеснение си има до края да знаеш. 🙂 Вече съм в 8 месец и докато не си го видя на живо и прегърна сигурно все ще си го мисля дали е добре и дали всичко е наред.

Стискам палци всичко да е наред, да отидеш след няколко седмици на лекар, да му видиш тупкащото сърчице и след 9 месеца да си го/ги гушкаш. 😊😊😊

Много готино, ще е страхотна изненада. Как успяваш да се овладееш и да не му кажеш веднага незнам 😄
Единственото ,което ме кара да мълча, че той държи да изпълним препоръките на лекарите т.е да направя теста на 17.11, та не би се зарадвал и повярвал може би. Той е от хората каквото кажат лекарите и не протестират.
Надявам се само ЧГХ-то да се удвои след 48 ч. и да съм спокойна ,че наистина съм бременна. Още някак не мога да се зарадвам и повярвам.
Усещането е прекрасно - бременността.
Имам момченце на 8 г., но по нормален път се случиха нещата. Толкова спокойна бях през всичките месеси, докато сега ще му треперя бая.

# 93
Здравейте момичета.  Нормално ли е болките и бодежите ниско в корема да изчезнат? До сега ги имах и сега ми е странно. Вече 3 дни ги няма и се притеснявам дали всичко е ок..  А чак в петък съм на преглед 
За протокола съм 13г.с+4

# 94
Здравейте момичета.  Нормално ли е болките и бодежите ниско в корема да изчезнат? До сега ги имах и сега ми е странно. Вече 3 дни ги няма и се притеснявам дали всичко е ок..  А чак в петък съм на преглед 
За протокола съм 13г.с+4

Да, нормално е да позатихнат в края на първия триместър,  началото на втория.  После идват други неразположения.  Grinning

# 95
Здравейте,аз съм в 5г.с и 5 дни(поне така аз мисля),днес бях на преглед и плодния сак е отлепен,но доктора не ми каза да влизам в болница. Стори ми се,че хич не е оптимистично настроен,но заради моето притеснение го обърна на майтап. Странното е ,че няма зацапване,изписа ми бусколизин по2 и но-шпа по 2,плюс ДУЗОДРИЛ .Като цяло,новините са лоши. На вас случвало ли ви се 😔 Доста страшна информация прочетох,та разбирам що ме предупреди да не отварям интернет………

# 96
Аз бях с отлепено сакче и прокървяване. Лежах до 3 месец и пиех прогестерон под различни форми( утрогестан, дуфастон ) до 21-22 седмица. Лежах в болница около 6 седмица за 5 дни. Пожелавам успех ❤ На много жени им се случва.

# 97
  • до най-прекрасния мъж
В 6+0 г.с. и аз прокървих леко розово. Лекарят не каза нищо за отлепване на сакче, но май скри, за да не се тревожа. Видяхме пулс, полежах 3 дни в болницата и ме изписаха. Лежах доста след това. Чак към 5ти месец се поуспокоих малко. 10 дни след изписването докторът каза, че имам малко стара кръв в матката, но повече зацапване не съм имала. Много лежане и пазене се иска, поне аз така си го усещах и това правех.

# 98
В 6+0 г.с. и аз прокървих леко розово. Лекарят не каза нищо за отлепване на сакче, но май скри, за да не се тревожа. Видяхме пулс, полежах 3 дни в болницата и ме изписаха. Лежах доста след това. Чак към 5ти месец се поуспокоих малко. 10 дни след изписването докторът каза, че имам малко стара кръв в матката, но повече зацапване не съм имала. Много лежане и пазене се иска, поне аз така си го усещах и това правех.
На мен днес каза,че пулс можело само вагинално леко да се чуе,обаче странно ,че нв реши да ме гледа,а само през корема .Обесни,че сега в 5г.с и 5 дни ,било рано. Нещо май прикрива от мен тоя доктор ,ама ще видим . На вас първия преглед вагинално ли беше или само през корема ? И как може да не ме приеме в болница ,каза ако има зацапване да му звъня ,ама луд ли е ??!! Трябва ли от форумите и интернет да научавам ,че се лежи в болницата….

Последна редакция: вт, 09 ное 2021, 00:09 от Mariah 7

# 99
Mariah7, в началото само с вагинален са ме гледали.
Защо не отидеш на второ мнение при друг лекар?

# 100
Mariah7, в началото само с вагинален са ме гледали.
Защо не отидеш на второ мнение при друг лекар?
Точно това ще направя утре

# 101
  • до най-прекрасния мъж
Mariah 7, аз зацапах вечерта леко, после през нощта имах червени нишки, като станах до WC. Веднага отидох на спешен кабинет в болницата, където ми е следящия лекар, нищо че беше през нощта. Дежурната лекарка се опита да види през корема, но не успя и ме прегледа вагинално. Пита ме дали сме установили пулс, но аз трябваше да отида след 2 дни при АГ за такъв преглед. Бяхме видяли с него само сакче седмица по-рано. Тя ми показа пулсиращата точка на монитора и ембриончето. Предложи да остана за системи, ако искам. Не видя кръв в матката или отлепяне. Аз се съгласих и на сутринта вече си ме прегледа следящия АГ. Той пусна доплер да чуем сърцето за секунди и каза, че понеже е много силен доплера, няма да го слушаме повече. Лежах 3 дни, през които имах по един път дневно много леко розово зацапване. Накрая спря и ме изписаха. След това спорадично се появяваше през следващите няколко дни, но вече много оскъдно и едва забележимо. Накрая зацапах една сутрин кафеникаво и спря. Докторът ме уверяваше, че всичко е наред на прегледа, който ми правеше ежедневно с ехографа, докато лежах. По принцип, знам, че за леки зацапвания може и да не те приемат. Докторите считат, че трябва да е обилно и червено, за да е опасно. Но аз съм инвитро и му треперя на най-малкото. Не ме разбирай погрешно, всички бебета са важни и всяка майка заслужава най-доброто. При отлепен плоден сак лежане му е майката. Лекарствата не помагат така, както лежането. Наистина е странно, обаче, да няма кървене. Аз няколко часа преди да прокървя получих на няколко пъти силни болки ниско долу, пронизващи като стрели. Бяха по 5-6 една след друга, после  затихваха и след малко пак. Много се уплаших. Имай предвид, че в ранни седмици малко доктори обръщат адекватно внимание, особено ако не е установен пулс на ембриона все още. Жалко, но факт.

# 102
blue.angel,моята бременност е също ин витро. Както се подразбира не да му треперя,а направо си умирам от притеснение нещо да не му стане на горкото .Даже ме е страх днес да се мъкна пак по доктори,за да не стане по-зле с отлепването. Спазми леки имам ,ама като се има предвид ,че доктора в Турция не ми каза да пия болкоуспокоително ,само при нужда и да съм избягвала . Та, сега за това ми предписаха ударни дози ( 2 вида на веднъж на 8 ч).Ще звъня днес да ме приемат в болницата,с кървене -без кървене ,няма кво да чакам .

Последна редакция: вт, 09 ное 2021, 06:44 от Mariah 7

# 103
Забравих да спомена в предният коментар, че освен прогестерон пиех и но шпа. В болницата ми слагаха комбинация от спазмолитици. Аз бях ужасно притеснена. Моето АГ не беше в България и първоначално отказаха да ме приемат. Аз пък отказах да си тръгна. Оставиха ме за една нощ. Като се прибрах отново се случи и направо отидох с багажа. Така останах 5 дни. След това почти съм нямала ярко прокървяване, а останах дълго време с кафяво зацапване. Обясниха ми, че се чисти. В болницата са пръв път чух пулс. Наистина ви пожелавам успех. Знам какво е чувството.

# 104
Точно да пиша, че в "Забременели след инвитро" подозирам, че всички сме с инвитро бременности Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт