Забременели след инвитро тема 50

• 56 819
  • 743
  •   1
Отговори
# 255
blue.angel честита радост! Да е здрава малката госпожица,да расте усмихната и игрива! 😍

Ние чакаме нашето момченце през януари ❤

# 256
Blue.angel, честито! Да ви бъде много здрава и много радости да ви носи! Бързо възстановяване на теб!

# 257
Здравейте,момичета! Не съм нова във форума,но пък съм нова във групичката. Правихме ин витро в Турция -Бахчеджи ,заради мъжки фактор. Забременях от първия  път,но в 7-8 г.с направих спонтанен аборт,затова,че кървях и само лежах а не ме приемаха и накрая ме приеха,като не ме преглеждаха през тези 4 дни. Имахме дори и пулс,но в крайна сметка така е трябвало да стане.
Искам да попитам тези от вас,които са слагали утрогестан,понеже преди аборта слагах турско лекарство,което ми действаше много добре,след като го замених с утрогестана докато ми пратят турското,все едно ми натиснаха бутон и тотално все едно бне бях аз. Както психически,така и физически. Преди да преминем отново към трансфер ходя при док. Сигридов ,като съм пуснала много изследвания +това,че подозираше,че съм с тромбофилия и е факт,а той каза,жени с тромбофилия не трябва да приемат утрогестан.
Другото интересно е,че преди ин витрото Tsh - ми е било 0.96,сега ми е 0.64 не е ли много ниско,обикновено съм чувала,че с такива стойности не може са забременее естествено. Понеже на мъжа ми спермограмата е подобрена,но нещата пак не се случват. Естествено аз преди процедурата се надявам,че може да се получи,винаги има надежда.
Някои от вас с подобни резултати на хороми ?!
Много благодаря и се извинявам за дългия и може би объркан пост.

# 258
  • Пловдив
Момичета, влизам само да кажа, че но 07.12 след спешно секцио се роди моята дъщеричка. Бременността не беше лека, с много тревоги и страхове. Но ето я, тя дойде. Сега започват другите вълнения и притеснения - на майка, които са до живот.

Blue, Честито Съкровище! Heart Надявам се и двете да сте добре! Пожелавам й да е здрава и щастлива. На теб бързо възстановяване Simple Smile

# 259
Blue.angel,  честита рожба! Много щастие и бързо възстановяване! 🍀

# 260
Blue.angel, честита принцеса ! Да е много здрава и благословена Heart
Djordjiq, на Сигридов много не му се връзвай особено. Утрогестанът не е най-доброто, но толкова жени са родили с него и им няма нищо. Предишната бременност я изкарах с него. Тогава проповядваше за кринон, но почти не се намираше. Сега май и него отрича. Толкова се промени във времето и така се извъртя на 360 градуса, че аз лично реших този път да си спестя късането на нерви с него. По възможност използвай друг прогестерон. На мен циклогест като че ли ми понесе най-добре. За съжаление се наложи за кратко да ползвам и утрогестан този път заради шийката. ТСХ ти е добре. притеснителните стойности за доста по-ниски. Просто го наблюдавай как реагира при теб при стимулация, естрофем, наличие на бременност. По-чести контроли и тясна връзка с доверен ендокринолог.

# 261
Момичета,

Споделете как се борите с умората, сънливостта.От 24 часа, то 25 ми се спи. Отделно нямам буквално капка енергия.
Тази седмица бях в болничен, от другата отново съм на работа и направо не се виждам как ще издържам чисто физически.

# 262
Да питам. На циклогест съм, + инжекции прогестерон.
Циклогеста ясно, че ще е поне до 12 г.с., живот и здраве. И инжекциите ли дотогава, или ще ги намалим в някакъв момент? Не ми пречат, любопитствам.

# 263
Да питам. На циклогест съм, + инжекции прогестерон.
Циклогеста ясно, че ще е поне до 12 г.с., живот и здраве. И инжекциите ли дотогава, или ще ги намалим в някакъв момент? Не ми пречат, любопитствам.
Инжекциите най-вероятно и те. Аз бях до 12 г.с с тях и просто си ги бих до последно без промяна в дозировката, спрях ги от раз. Но успоредно с тях приемах и Утрогестан. Него вече като го спирах също в 12 г.с вече си имах постепенно разреждане, а не от раз.
Но, живот и здраве лекарят ще ви каже.
Успех и стискам палци за лека бременност. 😇🌷🤰

# 264
Blue.angel, честита принцеса ! Да е много здрава и благословена Heart
Djordjiq, на Сигридов много не му се връзвай особено. Утрогестанът не е най-доброто, но толкова жени са родили с него и им няма нищо. Предишната бременност я изкарах с него. Тогава проповядваше за кринон, но почти не се намираше. Сега май и него отрича. Толкова се промени във времето и така се извъртя на 360 градуса, че аз лично реших този път да си спестя късането на нерви с него. По възможност използвай друг прогестерон. На мен циклогест като че ли ми понесе най-добре. За съжаление се наложи за кратко да ползвам и утрогестан този път заради шийката. ТСХ ти е добре. притеснителните стойности за доста по-ниски. Просто го наблюдавай как реагира при теб при стимулация, естрофем, наличие на бременност. По-чести контроли и тясна връзка с доверен ендокринолог.

Аз с Лутинус се чустах много добре. Благодаря много !

# 265
Mimi275, и на мен ми се спи. Аз поне работя от вкъщи и вземам 2 обедни почивки от по час, час и половина и се откъртвам директно. После си доработвам вечерта. Уговорихме се на работа да работя до края на месеца, за да мога да прехвърля работата. Но честно казано много ме е яд, че продължавам да работя. С ин витро и предходен аборт можеше да си изляза болничен от самото начало. Имам няколко колежки, които си излязоха от 2-ри месец даже без никакви проблеми.. Ама си патя от съвестта си, гузно ми е да захвърля всичко и да оставя колегите в небрано лозе. Броя си дните - 9 работни дни ми остават и ще се наспя 😀

# 266
Mimi275, и на мен ми се спи. Аз поне работя от вкъщи и вземам 2 обедни почивки от по час, час и половина и се откъртвам директно. После си доработвам вечерта. Уговорихме се на работа да работя до края на месеца, за да мога да прехвърля работата. Но честно казано много ме е яд, че продължавам да работя. С ин витро и предходен аборт можеше да си изляза болничен от самото начало. Имам няколко колежки, които си излязоха от 2-ри месец даже без никакви проблеми.. Ама си патя от съвестта си, гузно ми е да захвърля всичко и да оставя колегите в небрано лозе. Броя си дните - 9 работни дни ми остават и ще се наспя 😀
Същата ситуация. Тъкмо в средата на октомври смених позицията, благодарение на текущия ми ръководител, а в края на октомври ми беше трансферът. Още не съм го информирала за бременността, но с тази сънливост, адската умора ще се наложи и ми супер неудобно пред него.
На теб шеко бременеене и щастлив финал. Heart

# 267
Здравейте момичета,
След 4 прегледа и два жестоки кръвоизлива, уж поставиха диагноза за моето кървене. Казвам уж защото на последния преглед само го чух или по скоро прочетох в анализа след прегледа в документите.
Хематом 50% по голям от гестационния сак. Далеч от плода, който вече е на 7г.с. и 6 дни. Здраво сърцебиене и скрит от този ужас,който не ми дава спокойствие вече 30 дена.
 Казаха ми да очаквам още да кървя, или че ще абсорбира от тялото. Кървенето засега спря, но беше спряло и преди кръвоизливите. Страх ме е да заспа, страх ме е да изляза, да се изправя дори да отида да ям като нормален човек. Незнам дали да се подготвям за най лошото. Направих грешка да чета в интернет и се ужасих още повече, разбрах че наистина е голям Disappointed Relieved
Има ли някой с подобна диагноза, да сподели как се е чувствала и какво се е случвало. Disappointed Relieved Благодаря

# 268
Меджик, при ме също се появи преди десетина дни силно червено кървене, което продължи около седмица. Зма различни лекари не успяват да установят от къде идва. Но при мен освен плодния сак с ембриоче и сърдечна дейност, има и втори плоден сак в който няма нищо. Чудя се дали не е това причината.
На мен единствено ми казаха да спра кръворазреждането с НМХ, и в интерес на истината работи до някъде понеже кървенето от 3 дни е съвсем леко и само кафяво. Обаче живея в постоянен страх и ужас дали няма да навредя на едното ембрионче. Всяко едно кихане, кашляне или движение е свързано със страх да не прокървя пак, със свежа кръв.
Сърдечната дейност се установи поне 5 дни след започване на кървенето при мен, в деня в който започна бях в болница на антибиотици заради апандисит и минах много бързо на ехограф, тогава открихме и вторият плоден сак, но нищо не се виждашше вътре.
Живея всеки ден в страх, дори елементарни ежедневни дейности ме натоварват психически. Единственото, коет о ми се прави е да стоя и да гледам в една точка..

# 269
Меджик,не за първи път пиша - аз бях от 6гс до 10гс в болница заради хематом и кървене. Едната лекарка ми беше казала, че, ако това бебе оцелее, ще стане космонавт. На мен ми спряха само аспирина, но не и Клексана.
Бебчо прави 1 месец другата седмица, а дали ще стане космонавт, ще видим.

Общи условия

Активация на акаунт