Забременели след инвитро тема 50

• 56 801
  • 743
  •   1
Отговори
# 270
Меджик, при ме също се появи преди десетина дни силно червено кървене, което продължи около седмица. Зма различни лекари не успяват да установят от къде идва. Но при мен освен плодния сак с ембриоче и сърдечна дейност, има и втори плоден сак в който няма нищо. Чудя се дали не е това причината.
На мен единствено ми казаха да спра кръворазреждането с НМХ, и в интерес на истината работи до някъде понеже кървенето от 3 дни е съвсем леко и само кафяво. Обаче живея в постоянен страх и ужас дали няма да навредя на едното ембрионче. Всяко едно кихане, кашляне или движение е свързано със страх да не прокървя пак, със свежа кръв.
Сърдечната дейност се установи поне 5 дни след започване на кървенето при мен, в деня в който започна бях в болница на антибиотици заради апандисит и минах много бързо на ехограф, тогава открихме и вторият плоден сак, но нищо не се виждашше вътре.
Живея всеки ден в страх, дори елементарни ежедневни дейности ме натоварват психически. Единственото, коет о ми се прави е да стоя и да гледам в една точка..

Съчувствам ви момичета и ви пращам силни виртуални прегръдки и кураж. Моят юнак също беше колеблив в началото, неколкократно кървях, като най-ужасяващо ми беше, като текнеше свежа кръв. Сега, не е било кръвоизлив, но съм достатъчно наясно, че дори и леко кървене е патология. И аз тогава спрях клексана и да ви кажа, кръвопотокът си беше добър до края.
Лошото Е, че тези преживявания ми белязаха цялата бременност. От страх да не навредя на бебето и да не го загубя, сведох всички житейски дейности до минимум, и дори на една разходка до градинката отсреща отивах на страх. Изпитвах ужас да не се разболея с кашлица... Не успях да се насладя и докато не почна да ми личи, почти никой не знаеше, че съм бременна.
Много жени инвитро кървят и повечето изкарват до края. Ако ви е първо дете и можете да си го позволите, зарежете работа и всичко и си гледайте в точка без никакви угризения, почивка, филмчета и (!!!) - само хубави мисли. Ако е писано ще стане , но и от нас зависи.

И един въпрос към забременели след  ЗЕТ - в един цикъл ли се случи всичко и горе долу колко прегледа имахте. Аз съм в клиника Надежда .

# 271
При мен казаха, че е далече от бебето и няма проблем за него. Моля се и така си остане и да се размине. На въпросния преглед, ме гледаха с коремен ехограф не с вагинален. Ужасно много ме натиска и ме боля, генеколожката която по късно видяхме, че е на трейнинг! Взеха ми само кръв, казаха ако има нужда да вземам някакви лекарства, след резултата ще се обадят. Не получих обаждане. Ако имам още силно течение да ги потърся, но то спря. Пуснаха ме да си ходя. Англия... Да ме приемат в болницата, не мога да си го представя какво трябва да се случи, и не искам защото трябва да е страшно.
Само ми казват стискаме палци. Не в една точка да гледам ами незнам вече какво и накъде да гледам. Заради цялото това напрежение и с мъжа ми се изпокарахме. Незнам нормален човек който може да е спокоен в такава ситуация.
А аз се надявах на още за да се махне.
Колкото до цвета, всякакъв беше, включително и нов който не бях виждала досега. Ярко червен съсирек... Не искам да си спомням и да виждам това отново... Disappointed RelievedDisappointed ... На една от снимките се вижда, че петното е 6см на 3см.
Disappointed

# 272
Трябваше с това да започнеш, че си в Англия. Там яко неглежират и разчитат на естествения подбор Cry
Аз цял месец само лежах, като ставах единствено за тоалетна и да хапна. Слагаха ми кръвоспиращи и спазмолитици. Към 12-13 гс хематомът се беше резорбирал и до края изкарах прекрасна бременност. Не се спирах, всеки ден правех разходки с километри. От деня на трансфера не съм се връщала на работа. Пожелавам ти и при теб скоро да отминат тревогите и да се насладиш на предстоящите моменти!

# 273
Здравейте момичета, просто имам нужда да споделя, че направихме инвитро и е успешно. Плода е вече на 5 дена и се развива прекрасно. Всичко му е наред. Пожелавам на всички момичета, които правят инвитро успех. Много съм щастлива, че стана от първият път Simple Smile))

# 274
Здравейте момичета, просто имам нужда да споделя, че направихме инвитро и е успешно. Плода е вече на 5 дена и се развива прекрасно. Всичко му е наред. Пожелавам на всички момичета, които правят инвитро успех. Много съм щастлива, че стана от първият път Simple Smile))
Много се радвам ❤️ Кога ще е трансферът 😊

# 275
Какво имате в предвид с " ...плодът е на 5 дена..." ..." ...стана от първият път..."

Тихичко честито!

# 276
Ами на 5ти ден е и се развива чудесно! Така ни казаха от болницата. Предполагам, че това значи, че е успешно. Остава само трансфера, нали? Казаха ни, че всичко е наред Simple Smile Пожелавам на всички момичета, които правят тази процедура много успех!

# 277
5-дневен “плод” няма ,но имате ембронче бластоцист,което е прекрасно и желая успех 🍀 Кога Ви е трансферът ?

# 278
Пожелавам ви от сърце да бъде успешно инвитрото. След трансфера на ембриончето идва дългото чакане и аз съм в чакане в момента. Предполагам 10 дни след това ще трябва да направите кръвен тест и Дай Боже да е ++++++ ♡♡♡

# 279
Трансферът ще е другият месец. Но е важно, че всичко е наред до момента. Казаха ни, че има 9 клетки и се делят нормално. След трансферът какъв е процента на успеваемост? 50% или по-малко и от какво точно зависи той?

# 280
Успехът поне според данни на българските клиники е около 20%. Зависи от състоянието на ендометриума, от самото ембрионче, защото то до 3-ти, 5-ти ден може да изглежда добре, и въпреки това след трансфер да спре да се развива, от хормоните и други неща. И лично за мен от голяма доза късмет.

# 281
Много Ви благодаря за отговора. Според хората от клиниката се развива супер. Възможно ли е, след като се дели и има 9 клетки (така ми казаха) нещо да се обърка? Лекарката беше много доволна от развитието му и доста ни обнадежди. Аз поне останах с впечатлението, че е малко вероятно нещо да се обърка - имам предвид в развитието му. След 5тият ден нещо може ли да се случи?! Докато е още в епруветка?

# 282
Може, разбира се, по всяко едно време в развитието му. Дори след като забременеете може да спре да се развива. Миналата година ми се случи, забременях с перфектен ембрион, но в 8 г.с. спря да се развива. Това, което се вижда на 3-ти или 5-ти ден под микроскоп за съжаление нищо не гарантира. Общо взето лесната част сте я минали, освен ако не сте с изчерпан яйчников резерв и трудно вадите яйцеклетки, и все пак това е само част от пътя. Успех пожелавам.

# 283
Много странно, защото лекарката беше много оптимистична и не ни остави дори 1% да се съмняваме, че нещо може да се обърка. Каза, че е успешно оплодено и се развива и дели точно както трябва. Каза, че всичко му е перфектно. Хм. Наистина ли в епруветката може да се обърка след 5тият ден?! Не са ли критични първите 3 дни?! Или бъркам?

# 284
aneliaani78, няма лекар , който да ти гарантира, че дори при "перфектен " ембрион, ще се получи успешен трансфер, а още по-малко успешна бременност. Това, че някой ембрион изглежда външно добре, съвсем не означава, че в действителност е така. Дори при ембриони, на които е правен ПИД, се случва да няма имплантация.
Пъви успешен опит е по-скоро изключение и много голяма доза късмет. Повечто момичета тук са с по няколко (а някои и с много) процедури и трансфери преди да видя плюс и да гушнат рожбата си. Успехът като цяло от ин витро в България се движи около 30%.

Общи условия

Активация на акаунт