Много мина, малко остана, скоро всяка ще е горда ДЕКЕМВРИЙСКА мама! (Teмa 7/2021)

• 35 255
  • 756
  •   1
Отговори
# 135
Свързах се със следващото ми АГ.
Каза да пия половинка допегит и след 40 мин пак да го измеря,ако е високо да пия другата половинка.Да го меря три пъти на ден и когато го засека високо да пия по тази схема.
Целта е да проследим дали е нещо временно.
Каза че над 130/90 се води високо.
Изпих вече две половинки и чакам да падне.
40 мин след първата половинка не беше мръднало кой знае колко 125/90,затова изпих и втората.
Моля се да е нещо временно и да изкарам още няколко седмици.

# 136
Минавам на отчет:
ПСР - негативен.
Благодаря, че стискахте палци, и дано минава всичко, и да гушкаме бебоците.

# 137
Дано на всички неразположенията минат бързо и без последствия.
Моят син миналата седмица направи ларингит - ама ужасен и много приличаше на силна алергична реакция - без сополи, без температура, само лаеше - и не стихва 5 дни. Закрепих го от два дни, днес съм на работа, а него го пратих при баба му - уж да укрепне за понеделник за градина. А тя тази сутрин със запушен нос Sad На всичкото отгоре, племенника ми, с който се бяхме виждали миналата неделя е с варицела (на него му е 16 ден от контакта, на нас 12-13 от контакта с него, не знам кога е бил/станал заразен). Ама откакто разбрах - всичко ме сърби, само се гледам за пъпки (уж съм я карала), гледах и малкия - нищо, ама от снощи направооооо не си намирам място, като крастава се чувствам, будих се 4-5 пъти. Дано е само от нерви.
 Грипове, ковид, варицела...да му се не види....

Щом си я карала няма те хване пак. Но до колкото знам е по-хубаво да се карат шарките в по-ранна детска възраст.

Lady супер. Много се радвам за теб Heart
Каква трябва да е степента на овлажнения въздух? ( Не знам дали правилно се изразих), днес ММ ме изненада и си дойде с овлажнител за въздух.

Последна редакция: чт, 28 окт 2021, 17:28 от gabby92

# 138
krisi за кръвното е хубаво да го мериш по горе долу едно и също време всеки ден и си записвай стойностите, за да се проследи. С първата бременност аз инцидентно бях вдигнала 130/90 и АГ ме накара 1-2 седмици да го меря по едно и също време сутрин и вечер, да го записвам и да му го пращам.

Lady радвам се, че теста е отрицателен. Бързо оздравяване! 🍀

gabby влажността на въздуха трябва да е между 40 и 60%, най-добре 45-55%.
Аз нашият винаги го нагласявам на 50%. 😁

# 139
Buterfly мисля така да направя.
Ще го следя и записвам една седмица,до срещата с моя лекар.Ще му покажа всичко и ще вземем решение.Аз днес цял ден си го държах такова.Ще си вземам хапче,когато засека високо и ще следя.Надявам се да е нещо хормонално и утре всичко да е наред.

# 140
Благодаря ти Butterfly Heart

# 141
Здравейте, днес след закуска вдигнах кръвно 137/75 и пулс 105. Напоследък все по-често ми се случва след хранене да минавам 130. Писах на следящия АГ и той ми каза да взема Коринфар. Пращам мъжо до аптеката, а там любезните фармацевти отворили листовката и му показали как с удебелен шрифт пише, че не е подходящ за бременни. Dizzy Face  Дори са се свързали с техен познат кардиолог да проверят, защото не им се рискува да дадат лекарството, нито ние бихме го взели след прочетеното. В крайна сметка Допегит ще почна да пия.

Първият АГ, при който ходих и който ми установи бременността, пък ми беше изписал лекарство против гъбички в 8-ма седмица, а в листовката ясно пишеше да не се ползва преди 12-та. Предната седмица бях при друг АГ, при който ще раждам - той пък ми изписа протеин, който се оказа, че е навредил на много фитнесджии, защото е с неясен произход. Мъжо преди се е занимавал със спорт и беше изумен, че още не са им закрили склада след скандалите. За пореден път се убеждавам, че човек трябва сам да си проверява нещата и да не вярва абсолютно сляпо на лекарите. А дори не ми се мисли какви нови поколения доктори ще лекуват децата ни. Мрън! Triumph

# 142
Здравейте, днес след закуска вдигнах кръвно 137/75 и пулс 105. Напоследък все по-често ми се случва след хранене да минавам 130. Писах на следящия АГ и той ми каза да взема Коринфар. Пращам мъжо до аптеката, а там любезните фармацевти отворили листовката и му показали как с удебелен шрифт пише, че не е подходящ за бременни. Dizzy Face  Дори са се свързали с техен познат кардиолог да проверят, защото не им се рискува да дадат лекарството, нито ние бихме го взели след прочетеното. В крайна сметка Допегит ще почна да пия.

Първият АГ, при който ходих и който ми установи бременността, пък ми беше изписал лекарство против гъбички в 8-ма седмица, а в листовката ясно пишеше да не се ползва преди 12-та. Предната седмица бях при друг АГ, при който ще раждам - той пък ми изписа протеин, който се оказа, че е навредил на много фитнесджии, защото е с неясен произход. Мъжо преди се е занимавал със спорт и беше изумен, че още не са им закрили склада след скандалите. За пореден път се убеждавам, че човек трябва сам да си проверява нещата и да не вярва абсолютно сляпо на лекарите. А дори не ми се мисли какви нови поколения доктори ще лекуват децата ни. Мрън! Triumph
Flushed Направо не мога да повярвам... Аз си вярвам, нали затова съм я избрала Thinking писнА ми.
Кой е този протеин?

# 143
Flushed Направо не мога да повярвам... Аз си вярвам, нали затова съм я избрала Thinking писнА ми.
Кой е този протеин?
Биогейм. Вместо него взех Fresubin, който е немски и изчистен. Ако ме питаш, въобще не знам дали наистина имам нужда от протеин, ама... Rolling Eyes

# 144
Коринфар бяха изписали на моя позната заради контракции. Понеже магнезия не й помагаше.
За кръвно масово допегит си изписват.

# 145
Леле, Dentz, това е повече от фрустриращо, направо да си се стреснеш. Чак и някакъв рандъм непроверен протеин........... Какво мислиш да правиш с лекарите, ще сменяш ли някого?

Отиваш и имаш доверие, пък други неща излизат. Не сме лекари, но няма нищо лошо и предварително да сме информирани. Казвали са ми, че е тънка границата между това да си подготвен, да проучиш и да се филмираш напълно и едва ли да не да "откачиш".

Мерси, аз като бях на второ мнение за аборта миналата година, питах - "абе казаха ми да пусна тромбофилия, трябва ли". Тогава чух понятието за 2ри път през живота си и разбираемо бях объркана и в безизходица откъде да започна. Той ми каза, "еее то ако стане 3-4 пъти така с аборт, тогава я гледай, няма нужда". МОЛЯ???? Ще минаваме като семейство ПЪТИ през това, да не говорим за хормоналния шаш в тялото ми при положение, че ако имаш някакви средства, можеш да си позволиш терапия предварително? Благодаря се, че имах възможността да се тествам за нея и други неща, където цъфнаха дефицити.

Добре че това чух, че да ме амбицира и сама да проверя много неща.  Ендокринологът се чудеше защо пък и хомоцистеин са ми пуснали. Ами, добре че го проверихме, че имах огромен риск за проблеми и от него, а го оправих с добавка за 30лв. Вместо недай боже после да тичам за спешни лекарства.

# 146
Оле какви са тези лекари 🙈 ама дет викаш сега има такива, а след години не знам какви ще са...аз за сега не съм имала такива случки, но не ми се е и случвало да ми изпишат да пия нещо допълнително, като протеин или др. Пия си само магнезий, нат аспин и витамини за бременни.
Хайде малко остана и ще постискаме❤

# 147
Леле, Dentz, това е повече от фрустриращо, направо да си се стреснеш. Чак и някакъв рандъм непроверен протеин........... Какво мислиш да правиш с лекарите, ще сменяш ли някого?

Отиваш и имаш доверие, пък други неща излизат. Не сме лекари, но няма нищо лошо и предварително да сме информирани. Казвали са ми, че е тънка границата между това да си подготвен, да проучиш и да се филмираш напълно и едва ли да не да "откачиш".
Не, няма за кога да сменям. Имам още 1-2 прегледа със следящия и после ще се преместя при израждащия. Наясно съм, че при който и друг лекар да ида, все ще има такива изтъпления. Unamused През цялата бременност много избирателно пиех медикаментите, имам цели блистери, които ще си останат неотворени. После и педиатъра ще проверявам. Smile

# 148
Мами, здравейте от днес ме боли и ме дразни гърлото
Някъде имаше списък какво като билки и и лекарства можем да приемаме?

# 149
Мами, здравейте от днес ме боли и ме дразни гърлото
Някъде имаше списък какво като билки и и лекарства можем да приемаме?

Тонзилотрен за гърло , тантум верде спрей , инфлуцит за грипоподобни и настинки и чай пия липа или лайка Simple Smile И аз съм тска плюс кашлица ..

Общи условия

Активация на акаунт