Много мина, малко остана, скоро всяка ще е горда ДЕКЕМВРИЙСКА мама! (Teмa 7/2021)

• 35 263
  • 756
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Мечта81, аз последните месеци се снабдявам само чрез представител на санофи. Писах им в контактната форма на сайта https://www.sanofi.bg/bg/contact-us и от там ми се обади много любезен човек, който каза да му напиша 3 имена и удобна за мен аптека на Марешки (защото там зареждали) и да ми изпрати колкото кутии желая. Ако не стане така в понеделник ми пиши на лично съобщение.
Аз вече съм на антибиотик, ходя на 48 часа да пускам кръв и спрямо резултатите решаваме как да продължим с лечението. Днес ми се струват по-добри, но чакам да излезнат всичките и АГ-то да каже.
Милката - за повръщането - преди няма и месец детето ми донесе и този вирус обикновенно включва и разстройство, та важно  е да си вземеш нещо против дехидратация - аз си взех хидратин алфа, малко е гадничко, но изпих едно прафче и всичко приключи Simple Smile

# 166
  • София
Ритмичното потупване е хълцане, да. Аз се забавлявам като почне, ама като хълца дълго време и чак ми става жал. 😃 Пия вода, пораздвижвам се и спира. По хълцането се ориентирам г/д къде са главата и гръбчето.

# 167
Моето диване често хълца, особено вечер след като хапна и се почва. Тази сутрин и след кафето хълца.
Мечта, аз минах на Клексан 0,6 и наистина го няма по аптеките. От Санофи ми дадоха нимера на Иво, който отговаря за разпространението на Клексан в цяла България и точно за 1 ден ми достави 6 кутии , в която аптека на Марешки му казах.
Аз от два дни съм с периодични болки , тип менструални и предполагам , че това е част от подготовката.
При повръщане трябват електролити . Най-простият вариант е вода със сол. Иначе продават по аптеките разни тип Хидратин , но поне на мен не са ми приятни.

# 168

Здравейте , бременна съм в края на 8 месец. Очевидно дозата не ми стига , трябва да увеличавам на 125. Фт4 не се покачва изобщо за 8 месеца, тсх доста е спаднала поне . Когато забременях беше 13. Сега е горе долу добре. Имам симптоми на умора , лек задух, запек и тн.

# 169
Добро утро, момичета! Flowers Bouquet
Не мога да се оправя с този пулс и това е... една сутрин, преди около 2  седмици, след закуска докато си лежа - 127, укроти се след около час. Преди 3-4 дни, докато приготвях вечеря - 100 удара...спадна след около половин час. Тази сутрин след закуска, докати си лежа блажено пак до 100 скочи. Меря кръвното...Слава Богу то си е добре. С висок риск за прееклампсия съм, за това толкова се тревожа за тези показатели. Чета, че ускореният пулс е горе-долу норма при бременност и си има логично обяснение, но усещането е достатъчно да се панираш.
Момичета, които от Вас са на Утрогестан - коментирали ли сте със следящите Ви доктори кога е удачно да се спре?

# 170
Моята АГ ми беше казала , че ми е ускорен пулсът, ама така и не съм го усетили или не съм го мерила. Утрогестана го спирах доста дълго време в 7 месец.

# 171
  • до най-прекрасния мъж
Около 14-15 г.с. ми намалиха Утрогестана от 2х2 на 2х1. Засега го слагам все още. На преглед съм в последните дни на 35 г.с. и ще питам кое как ще спирам. Последно док каза, че продължаваме всичко до 36 г.с.
По отношение на пулса - понякога след хранене го усещам висок, но не съм го мерила колко точно е. Също като ходя на прегледи, го усещам, че се вдига. Но и аз си имам синдром на бялата престилка, въпреки че успявам да го контролирам до голяма степен.

# 172
И на мен казаха,че спираме лекарствата в 36г.с.
Аз обаче допивам, каквото имам и приключвам, днес съм 35+1.
Алеракта свършва днес, но мисля,че е ненужно да взимам нова цяла опаковка. Утрогестан май ще имам за още 3-4 дни. Другите ще стигнат и даже ще останат.
Все пак повечето действат с натрупване и не вярвам да е проблем 2 - 3 дни.

# 173
И аз с първата бременност спрях всичко в 36г.с. (като около седмица преди това започнах да ги намалявам), предполагам и сега ще е така.

Редактирам се да допълня, че "всичко" за мен това са : магнезий, Утрогестан и Но-шпа (т.е. нещата за задържане и против контракции). Другите добавки - винамини, желязо, омега си ги продължавам.

Последна редакция: нд, 31 окт 2021, 12:04 от Butterfly

# 174
  • до най-прекрасния мъж
Само пропуснах да кажа за Клексана. Предупреди ми докторката, с която следяхме коагулация и КЗ, да не го спирам рязко. Ако докторът каже, че го спираме, да продължа да бия още 5-6 инжекции през ден и тогава да го спра. Не знам какво имаше предвид, но това й беше съвета. АГ ще има последната дума кое, кога и как спирам. Според нея 36 г.с. е ОК, но той трябва да каже окончателно какво правим.

# 175
В 36 гс спрях единствено магнезият, вси1ко друго си го продължавам до раждане, че и след това.

# 176
От време на време и моят пулс рязко се учестява. Дори днес ми се случи, както си миех чинии. Легнах веднага, кръвното беше добре, но се чувствах доста зле. На своя глава взех половинка валидол, че не ми се звъни в почивен ден на лекаря. Веднага ме успокои, но още лежа и май днес ще отложа всички домакински задължения.
Пия основно желязо, б 12, фолиева, еутирокс, магнерот. За сега ми е казано всичко да пия и нищо да не спирам. Вече ходя на лекар на две седмици, от 9м ще започна всяка седмица.

# 177
Това с пулса и при мен е на случайности, имах един период на необяснимо покачване, пък мина.

Другата седмица най-после пак съм при следящия (след повече от месец, междувременно имах и ФМ, но все пак) и се притеснявам за какви размери на бебето ще ми каже, честно казано. Не се справям добре със захарта, въпреки че имам моменти на супер стойности. Ако трябва, да ми дава инсулин, докато има някакво време още.... Усещам го, че натежа изведнъж. Покачвам рисковете и за двама ни... Sad Иначе от началото върви малко по-голям, а тогава не хапвах много, та поне това ме успокоява.

Уговорихте ли педиатри?

# 178
Утрогестана ще го спра в средата на ноември тогава ще съм в 34та г.с. Сега във вторник съм на преглед и АГ ще каже да продължавам ли и до кога с Магнерота, а той ми е 3х2. А Премама Дуо мисля да си го продължа до раждането.
Относно високия пулс, аз по принцип съм си с пулс около 100 така,че съм свикнала. Кръвното ми преди да забременея е било от сорта на 90/70; 90/60 сега на последния преглед беше 110/70 май...
За педиатър не съм проучвала само питах личната ни лекарка дали ще го вземе като тук отварям скоба, че нашата лекарка е и педиатър по специалност и при нея има и доста бебета...

# 179
И аз да се оплача, след зверско въртене във всякакви посоки вчера, малко физическо натоварване сутринта, от половин час съм с брутални контракции, този път ме болят и кръста и корема. Пих магнезий и легнах и само се моля да отминат. Утре съм на преглед.

Общи условия

Активация на акаунт