Много мина, малко остана, скоро всяка ще е горда ДЕКЕМВРИЙСКА мама! (Teмa 7/2021)

• 35 268
  • 756
  •   1
Отговори
# 195
Габи, означава, че най-вероятно си била в поза, която не й харесва. За да стигне храната, която ядеш до бебето, трябват часове.

Явно на момъка не му е харесала позата ми...

# 196
Четох някъде (може би мит), че режимът им после приличал на този в утробата. Ако е вярно, ще спим минути за деня 😅 голямо блъскане при мен, особено вечер.

# 197
Те спят през повечето време, просто дори като спят пак мърдат Simple Smileне е задължително да са будни докато мърдат.

# 198
  • London
Dee, и аз го четох това. Ако е вярно, ще има да си спинкаме през нощта 😃 Моята беба е активна до 11 вечер и после само ако стана до тоалетна се поразмърда за малко, и пак заспива. Чак на сутринта започва гимнастика, колкото и тесничко да е вече.

# 199
Абсолютно съм съгласна, че не е задължително да са будни! Толкова новородени бебета съм гледала, първите седмици всички предимно си спят, независимо колко са ритали/мърдали в корема. То и в приложението ми още пише, че 70-80% от времето спят

# 200
  • до най-прекрасния мъж
И мен често не ме оставя да вечерям спокойно. Снощи не беше ръчкане, ритане, натискане. По едно време имах чувството, че ми хапе пикочния мехур със зъби. Не че има как, но усещането е такова. На моменти се присвивах, та чак ММ се стресна. А точно бях минала през WC, тоест няма как да е пълен и да я притиска. Имах чувството, че ще се напишкам всеки момент - рязка кратка болка и позив за уриниране. Накрая все пак отидох и нищо. Пораснаха човечетата и им е тясно. Вече го няма онова динамично ритане, по-скоро са плавни движения, разпъване и наместване и от време на време някой по-отчетлив ритник.
Тази нощ адски ме боляха краката между таза и коленете. По едно време място не си намирах, накрая легнах по гръб и се разбудих. През деня нямам такъв проблем, но изглежда нощем като се застоя повече в една поза и ги усещам отмаляли, чак схванати.
Ако това за режима е вярно, супер. Нашата заспива с мен нощно време и мнооого рядко я усещам да промърдва. По-скоро го прави, когато се обърна аз - все едно се понамества и си продължаваме да спим. Сутрин се събужда или малко преди, или малко след мен. Често като ставам за тоалетна изобщо не я усещам, спи си. После след закуска и инжекция отново заспивам и тя спи с мен до обяд. Ще видим като се роди как ще е. Но то колко пъти ще има да си сменят режимите, сигурно постоянно. Приятелки споделят, че в началото им е било толкова лежерно и спокойно, че чак са се чудели какво да правят по цял ден. После вече, като станат по-активни и не спят толкова, става весело.

# 201
Изчетох енциклопедията за бебета, гледах лекции и имам чувството, че 0.0001% запомних. Ще препрочитам някои подчертани части, като студент 🤣 Изветря ми съвсем мозъкът и имам чувството, че нищо не знам за грижите, дано покажат живот и здраве и в болницата основни неща... 😀😀 Направих си папка в драйв с полезни скрийншоти, дано имам време да ги поглеждам някога😅

Остава ми да почистя помпата, да си купя компреси за гърди и да ги сложа в багажа. И прането на чували дрехи 😀 Приготвихте ли багажа за спокойствие?

# 202
Оле колко сте напреднали❤ моя термин е за 02.01, и още се държа, но тази или другата седмица макс започва е с покупките, че нищо нямаме. Имаме време за един месец ще подготвим всичко. Като вляза в 9тия началото на Декември всичко трябва да ни е готово. Таткото си дойде вече, така че се мятаме с покупките. Даже още количка нямаме🙈

# 203
Нито багаж съм събрала, нито сме приключили с покупките. Този месец съм забранила покупки и на бабите. Като една суеверна мама в 8мия месец си казах, че сега ще се пазя най-много.

Ако режима му след раждането е същия като сегашния в началото няма да усетим, че имаме бебе, но вярвам, че ще е за кратко. После ще се обърне режима на 180 градуса.

Последна редакция: пн, 01 ное 2021, 20:36 от gabby92

# 204
  • London
Аз съм готова с всичко. Багаж, пране, покупки. Остана само чаршафчетата да изпера. Радвам се, че ги свърших тези неща защото започна да си ме мързи, честно казано.

# 205
Нещо полезно, на което попаднах - има кратки варианти на обясненията на Ася Демирева за масаж/къпане във ФБ страницата на Мустела. Имало и клипчета за масаж с лекари от Токуда, мисля да разгледам обстойно.

# 206
Ехааа, 45 дневен вече е наистина финалната права Simple Smile
Момичета, пожелавам на всички здрави, кротки и спящи бебета Simple Smile Големият ми син от ден 1 в къщи спря да спи през деня. Будеше се сутринта в 8-9 и заспиваше вечерта в 8-9 с 2 дрямки по 15-20 Мин сутринта и след обяд... И всички ми викаха, че цял ден спели бебетата, ама моето не спеше....

# 207
Вече е ноемвриии, още малко остава до най-вълнуващата среща 😊
Аз днес си взех 45-дневният болничен и ми дадоха папката с документите за раждането. Миналата седмица си събрах и багажа за болницата, за да ми е спокойно.
Хм, с един ден на разлика са ни термините, а на мен чак в петък ще ми дадат 45 дневния, тогава и влизам в 34 седмица... Така и не разбрах как ги броят тези 45 дни.

# 208
На мен ще ми го дадат в събота. Терминът ми е 21.12, казаха ми че броят 45 дни назад от 20.12, тоест самия ден на термина не влиза в този 45 дневен болничен. Но аз ще родя преди той да е изтекъл, после ще ми дадат болничен от Майчин дом за раждането, после пък от НКБ за бебето и ще е голямо мазало ... Ама ще ги мисля тогава как да ги оправям.

# 209
Amandine да не би да са ти премествали термина? Или пък да си го вземеш в петък, но да е със задна дата?
Както Алисън е написала 45 дни назад от термина, без да е включена датата на термина - моят болничен е от 1.11 до 15.12, а термина 16.12.

Общи условия

Активация на акаунт