Много мина, малко остана, скоро всяка ще е горда ДЕКЕМВРИЙСКА мама! (Teмa 7/2021)

• 35 122
  • 756
  •   1
Отговори
# 90
Rayli спокойно, важното е че бебето все пак наддава. Всяко бебе си е различно, бебета с много високо тегло също не е добре. Има значение и какви са физическите данни на родителите, ако вие с таткото не сте високи и едри е нормално и детенцето да е по-слабичко. Хапвай повече протеини (месо, яйца, извара, скир), може да обсъдиш с АГ и приема на допълнително протеин като добавка.

Alison и аз те мисля, радвам се че се включи и писа - всичко ще бъде наред! ❤

Fairy не остана при теб - много вълнуващо 😊

Аз да кажа за хемоглобина - успях да го вдигна за един месец от 118 на 130 със Сорбифер. Спазвам да има поне 2-3 часа между приема му и магнезий и млечни продукти, и често като го пия си правя фреш или домашна лимонада.

Плюшените играчки и всякакви други дрънкалки и текстилни играчки пера в пералнята на 30-40 градуса и после в сушилня. Имайте предвид, че на бебета и малки деца не е хубаво да се дават играчки с пухкава козинка (от тези с по-дългите влакна) и с елементи (очи, нос и др.), които са като мъниста/топчета, защото има риск от поглъщане и задушаване.

# 91
dее92 , тази na mamas & papas millie & boris  взех с голям мерак за бебчо :
Скрит текст:

Изцяло е от плат и се води 0+ Иначе имам и още едно мече подарък от Мустела. Забравих да ги пусна в пералня, като прах бебешко , но следващия път ще е. Оцетът би трябвало да се измирише бързо. И аз бях тръгнала за препарата на Фрош, ама в крайна смета взех Фитто еко клийн и го ползвам за всякакви повърхности.
Преди малко ми пристигна поръчката с пелените. Остана да сложа единия пакет в куфара , да затворя ципа и да го сваля в колата .

# 92
Фейри, Ирен, малко остана наистина при вас! Успех с последните подготовки! ❤️🍀

Благодаря, Ирен, и ние взехме 2 подобни на мамас и папас. То мекинко, да ти се иска да гушкаш 😍

# 93
Момичета , цитирам мнението на Суити, споделено в темата на Ноемврийските мами. Може да е полезно за някоя от вас :
Момичета, малко полезна информация и от мен. Преди време ви казах, че в Нео клиник правих тест за упойки, но вчера след консултацията с анестезиолога се оказа, че този тест е непълен. Както Одри /ако не се бъркам/ спомена, в Александровска правят пълния набор от тестове за обща и частична анестезия. Ако на някоя й предстои да си прави такъв тест, направо там е най-добре. Консултацията с лекаря може и по ЗК, платено е 40 лв. Тестовете се плащат винаги, 37.50 е за всичките проби общо.

# 94
Плюшените играчки с пластмасови части слагах в калъфка или мрежа за пране. Така перях на 40 градуса и после в сушилнята. Нищо не им стана.

# 95
  • София
Да се отчета и аз - вчера бях на тонове - там уж всичко наред, за съжаление моята лекарка беше в секцио и не се видях с нея да се оплача че съм болна (каката довлече миналата седмица ужасни сополи от яслата, на която ходи цели 4 дни) и да искам насоки. Следобяда си бях при АГ по каса та той ми изписа оксилококциум, насик спрей и трахизан. Отново измери бебето много по-малко отколкото го измериха миналата седмица в Токуда - в Токуда 2523, а седмица по-късно 2227 - както казах гледам да не го мисля защото винаги го мерят с голяма разлика на двете места. Интересно че и каката си следях на същите 2 места и при нея никога не е имало такива разминавания...
ggirl - как мина при Нашар, каза ли нещо за тия артерии, аз понеже бях и болна та гледах да изчезна максимално бързо от болницата Simple Smile ММ на който каката първа лепна сополите си си прави домашен тест за ковид и уж е отрицателен. Нямаме температура, ама е ужасно да си болен с гадна хрема и да седиш с маска в болница където има и голям шанс да лепнеш тази гадост и на някоя друга бременна жена, добре че не трябваше да чакам и за преглед - чакала съм и над 5 часа че тогава вече не знам как щеше да е...

# 96
И аз се оплаквам, че май настинах. Както ми беше постоянно топло така от два дни ми е все студено и сега ме боли гърлото. След едно лукче минава за около час и после пак започва. Не би трябвало да е Ковид, минах го скоро, а и не се чувствам като тогава, но ще си направя тест, преди да отида на преглед другия вторник, ако не ми е минало.
Пазете се.
Аиси,това е голямо бебе, коя седмица си? И двете са супер, аз се боря да са толкова големи при раждането.

# 97
  • София
И аз се оплаквам, че май настинах. Както ми беше постоянно топло така от два дни ми е все студено и сега ме боли гърлото. След едно лукче минава за около час и после пак започва. Не би трябвало да е Ковид, минах го скоро, а и не се чувствам като тогава, но ще си направя тест, преди да отида на преглед другия вторник, ако не ми е минало.
Пазете се.
Аиси,това е голямо бебе, коя седмица си? И двете са супер, аз се боря да са толкова големи при раждането.

По цикъл вчера се водя 34+1, по каса АГ си ме води така и точно ми даде 45 дневния преди термин с дата 21.10. В Токуда обаче заради двете фетални на които беше с 1 седмица напред и по-големите размери от началото си ми преместиха официално термина с една седмица напред и от 05.12 там ме водят 28.11 и при тях миналата седмица бях 34+1 когато я измериха 2,5. Ама истината ще се види чак при раждането Simple Smile  Каката в същата седмица си ми я мериха 2,5 и на двете места, само да ми е здравичка грамчета после лесно се качват. А при теб с две бебенца няма как да са много големи. Каката се роди ден след термин 3,560 - не мога да си преставя да имаш две такива в корема си Simple Smile

# 98
Няма по хубаво от това да си вкъщи. Вчера се прибрах от болницата, там кръвното се нормализира, отоците спаднаха ама падна голямо лежане. Снощи меря кръвно и леко завишено, Ами те домашните умрели от глад, хайде готвене, пране и днес продължавам. Мъжко ми вика пери и слагай пак в сака, да е готов. Та от днес почвам да гласа и бебешките дрешки, и моите. Досега все отлагах Ще сглобим и леглото, наследство от баткото и ще сложа някоя и друга играчка вътре. Още малко момичета, да устискаме спокойно до края.

# 99
Пазете се, момичета! И моята кака постоянно мъкне зарази от градината. До вчера беше вкъщи. Днес бях на две дали да я пускам пак на градина, защото на приятелка децата ходят по 2-3 дни и пак поне седмица вкъщи. Обмислям да ми минат ангажиментите, които имам тук до понеделник-вторник и да я поспра малко, че почвам да се филмирам с тия болести. Да не говорим, че онзи ден с една майка говорих и ми вика "аз влязох да раждам третото с брутална хрема и кашлица", е то толкова ми трябваше. Grinning
Сега пък си пия кафето със сутрешния блок и слушам пак анти-рекордите, времето мрачно...а бе не ми помагат за по-положителни мисли. Grinning
В понеделник съм на преглед, би трябвало да ми пуснат МБ, може би кръвни пак да видим желязото, което пих как ми се е отразило, позицията на бебето, въпреки че усещам движения на много странни места над пъпа, продължавам да усещам и доста силни долу. Предния път забравих да питам колко тежи и няма да имам база за сравнение, но АГ беше казал, че върви дребно, но чакаме сегашния преглед преди да започнем да се притесняваме за каквото и да било. Ако сега пак е така вече ще търсим проблем.

# 100
И моят син миналата седмица беше вкъщи със сополи.. опитах се и аз да се разболея но закрепих положението с Биозин мама 2х1, спрей за гърло с прополис и невен, Silver scaler за носа,   и комбинация от джинджифил, мед и лимон.
Тази седмица го пуснахме на градина, защото като трябва да лежа ни е доста трудно вкъщи - аз се изморявам, той се изнервя че не може да излизаме и да си играем на някои от игрите, които иска..
Но обмислям преди раждането да го спра от градина, не знам точно кога - може би като вляза в 9тия месец, защото не ми се рискува да домъкне нещо точно преди раждането..

# 101
  • София
Стискам палци всички да се разминат с хреми и вируси. Не ни трябват точно сега. 🍀
Момичета, да питам, има ли някоя от вас по-воднисто течение? Аз по принцип откакто се помня съм с течение, което през бременността преминава през различни количества и консистенция (МБ са чисти). В последната седмица или няколко дни забелязвам, че намаля много като количество, но и стана едно такова безцветно и като вода, няма и никакъв мирис.(Само няколко пъти на ден хващам да е типичното от преди това белез икавото) Не го усещам, усещам чак като ми подмокри бельото или превръзката.

Изчетох целия форум, защото се шашнах естествено и чета, че много мами са имали такова, но реших да питам и вас.🙄

Другата седмица съм на преглед и ще споделя и с АГ разбира се.

# 102
  • London
Рошличка, аз вече два пъти тичах да ме проверят дали не са води, защото и моето на моменти е воднисто. Оказа се, че просто течението ми е такова защото и микробиологията ми излезе чиста, макар че имаха съмнение за кандида.

# 103
И аз имам такова течение от време на време. Понякога е с по-гъста консистенция, но често е точно такова воднисто. С предишната бременност беше по същия начин и се бях притеснила с тия води, но нямаше нищо. Ако няма неприятен мирис/сърбеж или някакви други симптоми, мисля, че няма за какво да се притесняваш.

# 104
  • София
Аз влизам да се оплача, сутринта се събудих без обоняние и отидохме с ММ да си направим бързи тестове - изведнъж уж градинския сопол на детето се оказа ковид, сега съм супер притеснена - вече се водя 35 г.с, нито ще мога да ходя на тонове, нито на преглед, а тоя стрес не знам до какво може да доведе...Не искам да раждам в ковид отделение, а съм притеснена и за мен и за бебето, както и за каката и за ММ, които също са с ковид...

Общи условия

Активация на акаунт