Много мина, малко остана, скоро всяка ще е горда ДЕКЕМВРИЙСКА мама! (Teмa 7/2021)

• 35 244
  • 756
  •   1
Отговори
# 105
Аиси, винаги съветвам едно и също - намерете болница, ако трябва с връзки, където при нужда биха те приели за следене, ако състоянието ти се влоши (но не чакай да си много зле). При мен мина леко, дано и при вас е така.
Страшно е, но поне усещаш бебо и знаеш, че е добре.
Няма да раждаш в Ковид отделение, ще стискаш поне две седмици и всичко ще е наред.

# 106
Rayli, аз имам проблем с изоставане на бебето, но няма да разказвам подробно, за да не те плаша. При мен има проблем с кръвотока в някои от съдовете. След като при теб е добре и те следят лекарите, всичко ще е наред! За всеки случай си следи кръвното и се наблюдавай за отоци.

Протеини не е проблем да пиеш, но при някой спортни има и други добавки, така че вземи чист протеин. Аз си поръчах Pregnaco за бременни и дойде на другия ден (в София). На мен ми казаха да пия протеини и да ям яйца, извара и месо. Рано е да се каже, но може би малко се ускори наддаването на моето бебче.

# 107
Ох, Аиси, много неприятно! Стискам палци бързо и леко да минава при цялото ти семейство! Бъди спокойна доколкото е възможно, почивай и съм сигурна, че ще изкараш поне още две седмици да мине карантината. Много хора го карат леко, (почти) безсимптомно, така че е абсолютно възможно да си/сте от тях.

# 108
Aisi_Popova, а ПСР няма ли да правите? Пожелавам ти да минава по най-бързия и безсимптомен начин , ако е наистина Ковид.

# 109
Айси, нека всичко да е наред и да сте от възможно от най, най-леките и неусетни случаи! Нека късметът е с вас!!!

# 110
Aisi няма да раждаш в Ковид отделение, ще мине! Стискам палци бързо и леко да го изкарате всички 🍀
За бебето не се притеснявай че известно време няма да ходиш на тонове, следи движенията да няма големи промени (да не в прекалено активно или пък прекалено спокойно).

Рошличке и аз съм с такова воднисто и обилно течение ощв от началото, с първата бременност също бях така. Щом МБ са чисти няма проблем, АГ ми е казвал че е нормално да е по-обилно.

# 111
Аиси PCR ще правите ли? Изпращам ти силни прегръдки Flowers Four Leaf Clover  Heart и се надявам да го изкарате без симптоми. Но в интерес на истината си подсигурете болница ако трябва и с връзки в която биха ви приели. И бъди спокойна колкото се може повече.

# 112
Мамита , колко тежат вашите бебоци? Аз съм в 32ра седмица с термин 21ви декември и днес малкия го измериха 2100. Много ми се вижда 🤪 баба ми е раждала 2 деца над 5кг и сега съм малко притеснена 🤣

# 113
  • до най-прекрасния мъж
Aisi, бъди спокойна, всичко ще мине и замине. При октомврийските и ноемврийските мами има такива изкарали Ковид накрая. Всички родиха вече и бебетата са им здрави. Дано мине само с "градински сопол". Наблюдавай се и всичко ще е наред. Поне сега, след година и половина, има някаква организация по болниците и знаят как да посрещат родилки с Ковид. В началото на пандемията, докато лежах вкъщи след първото ми инсе, се питах как ще я караме, ако се окажа бременна. Тогава всичко беше затворено и нищо не се знаеше. Ще се справите, всичко ще е наред, имаш много време до термин.
Вики, и ние сме големи. В 31+2 г.с. беба беше 2018 гр., сега сигурно още е пораснала. За един месец имаме 700 гр. нагоре. Аз се следя на 2 седмици, но предния път не я измери добре и за 10 дни имаше само 100 гр разлика, а сега направо ми скри шапката. Затова и гледам за месец как е, за да не се шашкам.
Аз да ви питам - имате ли болезнени ритници. Снощи девойката прави някакви салта около полунощ, от които на моменти ми спираше тока. Като се завърти и за секунда усещах как се присвивам от болка от въртенето и разпъването.  Надявам се да се е наместила вече главично. В неделя съм на ФМ и ще я видим дали или не.

# 114
  • София
Благодаря за отговорите за течението. Успокоих се!❤️

Aisi, надавам се всички да го минете лесно и бързо! 🍀

blue.angel, аз тъкмо преди малко получих такъв болезнен шут ниско долу, може би в шийката, че чак се сгънах на две. Стрелна ме като ток за секунда, та ми трябваха 30тина секунди да се разкара гадното усещане.

# 115
Не спя добре и вече ме тряска хормонът. Имам чоплещото чувство, че ще тръгне много рано да излиза, а съм супер зле с подготовката (по моите стандарти поне). Хората, които щяха да ни пращат неща, са болни (едните под карантина в Германия) и не мога да подредя още всичко, защото огромна част от дрехите най-вече ги няма. От тях чакаме и леглото. Казаха ни да не купуваме много дрехи, че ще дадат от техните малки момчета нови и запазени. Дано дойдат навреме Grinning

А само сънувам, че е тръгнал супер рано и не помня как се диша правилно Grinning Днес щях да изхвърля куфара за болницата през прозореца, защото като сложа хавлия за тяло и го напълвам (размер за ръчен багаж). С какви дисаги да се понеса - да взема и помпа, пуловер за мен, да имам 2 тенески да сменя, дебело одеялце за бебето...

Влошава ми се захарта и ми писва супер сериозно, защото явно трябва да мина на треви. Признавам си, нямам пълен самоконтрол, но вече и тези изкушения, които можех, не ми действат добре. Дано успея за всичко да поговоря с лекаря, че ми се събра.

# 116
Да се тагна и аз след днешния преглед. 30+5д съм малката станала 1600гр, расте напред, главата пак с 1,2 седм е плюс, само, че плацентата малко рано е започнала да се калцира(т.е да остарявала ), което си ме притесни 🥺 а следващия ми преглед е чак на 19ти, предполагам тогава ще следим тонове.

# 117
Стискаме палци, Baby Heart Heart

# 118
Стискам палци Baby Heart Аз съм на преглед на 02.11 и вече нямам търпение да видя момъка. От 15.09 до 12.10 беше качил 300 и малко грама което ме беше притеснило. Дано е навакса в качването. Иначе само главичката вървеше с 2 седмици напред, а останалото си отговоряше на седмицата.

# 119
dее92 , хавлии сложих от деклатонските най-големия размер една и една по-малка, защото като са навити на руло заемат много малко място. За да ти се влошава захарта, явно ядеш нещо , което не е ок.

Общи условия

Активация на акаунт