Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 80

• 48 972
  • 734
  •   1
Отговори
# 465
Момичета, втори ден от цикъла, първи преглед за стартиране на стимулация и се видяха 5 фоликула. Според вас достатъчно ли са, има ли шанс да се увеличи броя им ? Адски съм притеснена, защото на първия опит имах 2 фоликула и извадени 0 яйцеклетки Sad

Разбира се, че имаш шанс за повече, аз с 6 антрални фоликула на втори ден, направих около12-13 фоликула до края на стимулацията. Друг е въпросът, че стимулацията беше трагична и извади 9 от фоликулите (няколко се пукнаха преждевременно), в които имало 6 яйцеклетки. Представям си какво огромно разочарование ти е била първата стимулация, но не се шашкай излишно още отсега, стискам палци за хубави яйцеклетки този път Flowers Four Leaf Clover

# 466
Здравейте, момичета! Преди малко мина и моята пункция. Доста бях притеснена честно казано! Извадиха 26 яйцеклетки от фоликулите + 1 празен фоликул. Изписаха ми Естрофем, Циклогест и Инофолик 2х1 от тази вечер. ММ не е доволен от материала, който е дал. (Отбелязвам,че сме с мъжки фактор). Все още не знам дали материалът става или не, утре ще ни се обадят за повече информация. Ние решихме да си доплатим за Имси + Макс (ако изобщо спермограмата позволи да се използва Макс). Чувствам се сравнително добре, имам болки, но явно е нормално, леко кървене след пункцията, ако е нетърпима болката казаха да пия Нош-па. Искам само да попитам има ли някакви изисквания за храната, която трябва да се консумира след пункция?

# 467
Тренди, след пункцията е хубаво да бъде по-лека храната, с повече протеин за по-бързо възстановяване - извара, протеин на прах, без пържено и подуващи храни като цяло.

# 468
Моята пункция ще е в сряда, аз съм с около 20 фоликула, вчера измерени около 16 15 14мм.
Общо взето се чувствам много добре, съвсем леко съм подута, чак ми е странно как се чувствам толкова добре.
Предната ми стимулация беше кошмарна, много бях подута, страшни болки и безсънни нощи.
А сега се чувствам страхотно.
Дано и след пункцията продължи.
Като ви слушам за пукане на фоликули чак страх ме хваща, дано моите изтърпят до сряда.

# 469
Моите се пукнаха, защото бяха вече по 20 мм и тя продължи стимулацията още 4-5 дни след това, че даже ми увеличи дозите...Няма как да не изтраят, спокойно Simple Smile

# 470
Момичета, втори ден от цикъла, първи преглед за стартиране на стимулация и се видяха 5 фоликула. Според вас достатъчно ли са, има ли шанс да се увеличи броя им ? Адски съм притеснена, защото на първия опит имах 2 фоликула и извадени 0 яйцеклетки Sad

Разбира се, че имаш шанс за повече, аз с 6 антрални фоликула на втори ден, направих около12-13 фоликула до края на стимулацията. Друг е въпросът, че стимулацията беше трагична и извади 9 от фоликулите (няколко се пукнаха преждевременно), в които имало 6 яйцеклетки. Представям си какво огромно разочарование ти е била първата стимулация, но не се шашкай излишно още отсега, стискам палци за хубави яйцеклетки този път Flowers Four Leaf Clover
Благодаря ти много ❤. Дано се увеличат.

# 471
Здравейте, днес ми мина прегледа, чухме едно сърчице Heart Пожелавам на всички вас скоро.
Някоя от вас да си взима лекарства от Турция. Нещо много ми идват тука и се чудя дали не мога да се свържа с някой да ми докара едно количество. Ако  някой има идея ще съм благодарна Heart

# 472
Алексче, честито сърчице. Аз карах на турски лекарства. Веднъж писах в темата за ин витро в Истанбул и едмо момиче се отзова и 2 пъти ми взима лекарства, но основно моята дружка ми носеше.  ние с нея сме свикнали през месец да ходим, ама аз почти от началото бях болнични и ми се наложи да пропусна пътуванията.

# 473
Момичета, да Ви задам един въпрос. Моля за отговор тези, които могат да ми разяснят. Онзи ден когато мина пункцията бяха накарали ММ да попълни един формуляр за начините за оплождане на яйцеклетките. Тъй като ние сме с мъжки фактор, още преди пункцията говорихме с ембриолозите за Метод Имси +Макс! Ние сме по фонда и някъде бях чела,че при тези, които са по фонда Имсито се приравнява към Икси и не се доплаща, а в нашият случай онзи ден ни начислиха 250 лв за Имси и 300 лв за Макс. Общо 550 лв. Има ли някоя от вас, която е била по фонда и е ползвала метода Имси и платила ли е допълнително?

# 474
Да, Тренди - ние също сме по фонд и си платихме 250 лв. за Имси и 350 лв. за Зона селекция. Фонда покрива само обикновено икси, всяка друга обработка се доплаща.

# 475
Да, Тренди - ние също сме по фонд и си платихме 250 лв. за Имси и 350 лв. за Зона селекция. Фонда покрива само обикновено икси, всяка друга обработка се доплаща.

Благодаря за бързия отговор. При нас видях,че са селектирали материала с Градиент,Макс и Swim up. Но за зона селекция съм пропуснала да се информирам. Бихте ли споделило какво представлява?

# 476
Според описанието на използваните техники предполагам сме в една и съща  клиника:blush: Зона селекцията е подбор на сперматозоидите чрез поставянето им върху разтворени зони пелуцида (естетствената обвивка на яйцеклетката)и към нея се свързват само най-добрите сперматозоиди с почти нулева днк фрагментация.

# 477
Тренди аз не мога да отговоря на въпросите ти, надявам се другите момичета да се включат. Как върви с твоите ембриончета? Звъняха ли ти да кажат колко са се оплодили и как вървят?
Моите 4 геройчета се развиват добре 🥰 като днес (ден3) ембриоложката ми каза че две от тях дори са започнали да се компактизират ( ако някой знае какво значи моля да ми разясни) , което мисля че е супер. Очаквам утре пак да се обадят и да назначим трансфер за петък 💕
Искам да попитам момичетата които са имали трансфери, по колко ембриончета ви връщат?

# 478
Didy Y на мен ми се обадиха вчера (един ден след пункцията). Още в деня на пункцията ми казаха, че са извадили 26 яйцеклетки. Вчера от разговорът с ембриолозите разбрах,че 24 са били годни за оплождане, останалите 2 не. След като са оплодили 24, вчера са започнали да се развиват 19, които върят добре за момента. Днес няма да ми се обаждат, защото в моята клиника са преустановили обажданията всеки ден и звънят през ден. Утре ще ми се обадят да кажат как вървят нещата след 48 часа оплождане и евентуално да ми назначат час за ембриотрансфер за събота на 5-ти ден от оплождането когато вече са на стадии бластоцист(ако до тогава има оцелели). Мисля, че броя на връщане на ембриони зависи от много фактори (възраст на жената, качество на ембрионите, предишни опити и т.н). Предвид моята възраст от 28 години, предполагам, че ще върнат само един бластоцист и ако има останали ще ги замразим. Знам, че се връщат между 1-3 ембриона, не повече. Нека момичетата преминали през трансфер споделят своят опит. Успех на всички за добри новини покрай коледните празници!

# 479
Миналата година искаха да ми върнат един бластоцист с перфектно качество, при положение, че съм на 33 години. Аз сама си поисках двечки, защото искахме да опитаме за близнаци и ми върнаха двечки. Съветвам ви да връщате толкова ембриони, колкото сте готови да износите и родите, с уговорката, че е възможно едно ембрионче да стане на две бебета. Да се трансферират по 3 ембриона и после да се прави аборт на един или два е престъпление за мен, да не говорим, че в повечето случаи при редукция (аборт на част от ембрионите) се стига до аборт на всичките, заради изкървяване или инфекция. Във фейсбук групата редовно чета за дами с по три ембриончета, редукция на едно или две и накрая аборт в късна седмица на третото и направо ми се реве като чета за такива лоши решения.

Общи условия

Активация на акаунт