Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 80

• 48 935
  • 734
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте, имам въпрос към тези от вас правили дълъг протокол- как протече? И по-конкретно , дали е възможно от дълго подтискане , яйчниците да не отговорят на хипер- стимулацията.
При мен беше доста дълъг и с доста лош резултат.
На 42г ,
АМН- 0,98/1,12 за последните 2 години; FSH- 5,60IU/l,
 LH-4,15IU/l; АФ 7;
TSH - 0,928mIU/I, TAT<9.00IU/ml, MAT<10.00IU/ml
Без заболявания, проходими тръби, нормални ро размер и структура матка и яйчници.
Един месец прием на Ясмин -
22 дни Декапептил 0,1ml -
14дни БЕМФОЛА150+МЕНОПУР150 + ДЕКАПЕПТИЛ 0,1
15и ден Декапептил+ МЕНОПУР300 +
ХОРИОМОН 10000
14ти ден 3Ф (4Ф отпаднали/ненарастнали по време на стимулацията)- 17,15,15 мм
Пункция на 2 незрели яйцеклетки
Трансфер на 1 ембрион на 3ти ден(????)-отрицателен
Та това е хода на протеклата процедура. След нея - редовен цикъл, хормони в норма, АФ6-8, редовна овулация .
Въпросът ми е дали подтискането с Ясмин 22дни последвано от 22дни Декапептил преди стимулация може да е причината за провал на опита?
Благодаря ви!

# 526
  • София
Колкото пъти съм приемала противозачатъчни преди процедура, винаги отговорът е бил много зле при мен.

# 527
Здравейте, момичета. След инвитро процедура наблюдава ли ли сте бучки по шийката на матката?

# 528
  • София
Какви са тези бучки? Кога ги видя лекарят? Какво смята? Не ти ли насрочи биопсия?
За първи път чувам за подобно нещо.

# 529
Какви са тези бучки? Кога ги видя лекарят? Какво смята? Не ти ли насрочи биопсия?
За първи път чувам за подобно нещо.

Не, аз сама си г напипах,защото проверявам позицията на шийката. А преди нямах. Чакам да се свърже с мен доктора да знам какво да правя .

# 530
  • София
Изумена съм. За 25 г. ходене по клиники никога не ми е хрумвало сама да се преглеждам. Успех.

# 531
  • Столицата на "Второто българско царство"
Колкото пъти съм приемала противозачатъчни преди процедура, винаги отговорът е бил много зле при мен.
А при мен обратното, без противозачатъчни - 3 Я, с противозачатъчни - 9 Я, като стимулацията е била сходна, къс протокол.

# 532
Момичета, някой има ли идея в какви случаи се прави трансфер на 4-дневни ембриони? Чувала съм за 3 и 5, но сега ми казват на 4-ти ден. Не ми обясниха защо.

# 533
Това е по преценка на ембриолозите като цяло, или се развиват малко по-бавно от обичайното или не са с перфектно качество и не им се рискува да ги загубите до 5 ден, особено ако са малко...
Момичета, някой има ли идея в какви случаи се прави трансфер на 4-дневни ембриони? Чувала съм за 3 и 5, но сега ми казват на 4-ти ден. Не ми обясниха защо.

# 534
Здравейте, да се представя първо: на 36 г. съм, партньорът ми на 40. Имаме дете на 1.2 г., заченато инвитро , което фондът покри. Имаме замразени ембриони и сме решили да се пробваме за второ. Чисто информативно, не че един ЗЕТ чак толкова ни е проблем финансово , но някой знае ли имаме ли право и на един ЗЕТ по фонда, при вече реализирана бременност от свеж трансфер ?
Извинявам се, ако звуча нахално на борещите се за първо дете , нашият път също не беше от най-леките:) Успех на всички в процедури!

# 535
Kukuruku,  поздравления за решението да пробвате за още дечица. Пожелавам от сърце мечтата да се сбъдне по най-лекия начин!
За съжаление след СЕТ, ЗЕТ трябва да си го покрием ние.

# 536
А каква е цената в този случай?

# 537
Най-добре провере в клиниката, към която сте се насочили. Има разлики в цените според лечебното заведение.
А каква е цената в този случай?

# 538
Аз мога да ви кажа цената която аз заплатих. Първо декапептил 100лв от една група тука го взех, иначе май към 160лв е. Две инжекции овитрел общо към 120лв. Размразяване и трансфер бяха 450лв + 300лв. Ние имахме депозит от 250лв за съхранение на Е, та ни ги приспаднаха. И вече имаше 3-4 прегледа + хормони. Общо взето толкова.

# 539
Момичета, бих искала да ви попитам бяхте ли работоспособни в деня след пункцията и ползвахте ли болничен?

Общи условия

Активация на акаунт