Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 80

• 47 882
  • 734
  •   1
Отговори
# 675
До колкото имам спомен мисля, че бяха до 3 месеца.

# 676
Здравейте момичета. Началото на декември направих мисед. След ин витро. Моля да ми кажете кога мога да започна следващ опит- отначало. Нямаме повече ембриончета. Подала съм за Заповед. Надявам се в началото на февруари да дойде. Кога мога да започна според вас? Благодаря предварително.

Ако нямате проблеми, вероятно веднага след като получите заповедта. За най-сигурно се консултирайте с лекаря ви.

# 677
Здравейте,
При смяна клиника всеки лекар ми иска нови изследвания. Независимо, че повечето изследвания са ми били в срок. Обикновено отговора е, че не вярват на лабораторията, която е ползвана в предходната клиника.

# 678
  • София
Вирусологията и микробиологията важат 1 месец.

# 679
Микробиология -  30 дни
Вирусология - 3 месеца
Хормони на 3ти ден - обикновено искат актуални от съответния месец, в който се започва стимулация.
Цветна снимка - аз си карам със старата от преди 3-4 години, но по принцип в някои случаи изискват и по-актуална. Мисля, че зависи дали си имала някакви манипулации междувременно - операции, хистеро, или миседи.
Цитонамазка - мисля, че беше 6 мес.
Спермограма - зависи. Не сме с мъжки фактор, но в едната клиника ни бяха искали актуална, от поне месец. В другата клиника не са ни искали.

Последна редакция: пт, 14 яну 2022, 11:14 от Penguin4e

# 680
Здравейте!
Бих искала съвет!
На 31г съм с намален амх 0.7 и fsh 13.30
Правим опити от 6 месеца и не се получава , та за това си пуснах изследвания и разбрахме, че проблема е в мен.
Спермограмата е Ок и тръбите също.

Та въпроса ми е , че стигнах до репродоктивен специалист,  който ми погледна изследванията и пробвахме контролирано забременяване 1 месец. При което ми каза , че имам късна овулация на 17-19 ден (24-25 декември) но аз винаги съм си я хващала с Ел.тест между 13и15 ден.
Та не стана и този месец и тя каза да направя цветна снимки,  която е много добре,  но на следващ цикъл да отида и да почваме стимулация (самофинансираме се) .
Което ме ИЗНЕНАДА , че не иска никакви изследвания.
Понеже не очаквах , че на 31г с 6 месеца опити ще стигна до тука, реших да питам дали е нормално да не иска някакви изследвания а просто ей така почваме..
Само ме е гледала 2 пъти с ехограф, цветна снимка и изследвания от преди 2 месеца на хормоните.

# 681
Здравейте!
Бих искала съвет!
Правим опити от 6 месеца и не се получава , та за това си пуснах изследвания и разбрахме, че проблема е в мен.

Та въпроса ми е , че стигнах до репродоктивен специалист,  който ми погледна изследванията и пробвахме контролирано забременяване 1 месец. При което ми каза , че имам късна овулация на 17-19 ден (24-25 декември) но аз винаги съм си я хващала с Ел.тест между 13и15 ден.
Та не стана и този месец и тя каза да направя цветна снимки,  която е много добре,  но на следващ цикъл да отида и да почваме стимулация (самофинансираме се) .
Понеже не очаквах , че на 31г с 6 месеца опити ще стигна до тука, реших да питам дали е нормално да не иска някакви изследвания а просто ей така почваме..
Само ме е гледала 2 пъти с ехограф, цветна снимка и изследвания от преди 2 месеца на хормоните.

Определено е съмнителен този доктор, дали Не е поредния да гледа като касичка на Вас? А защо не потърсите второ мнение,  в болница Надежда са по-внимателни, взискателни и не претупват пациентките си, точно напротив. А и с този АМХ имате право на държавно финансиране за 4 процедури със стимулация/инжекции или 16 пункции на естествен цикъл разделени в 4 заповеди. Нека и другите момичета изкажат мнение, но все пак ние сме в този кръговрат инвитро вече доста  години и лекари като Вашия са ни ясни,че гледат само финансовата изгода. Успех!

# 682
Не знаех, че можем на естествен цикъл да се финансира от държавата. Може ли да обясните за това малко по-подробно, ако в удобно. Понеже моята първа стимулация не завърши успешно, ще пробваме още един път и мислехме след това да се насочим към естествен цикъл. Благодаря

# 683
Аз имам приятелка която се самофинансира, а има право на фонда. Доктора при който ходи я убеди, че парите от фонда и се полагат и няма причина да не ги иска, а и вече става бързо. Та това я спечели при него Joy
Иначе освен изследванията, според некомпетентното ми мнение, може да пробвате инсеминация щом тръбите са добре. Бих ви посъветвала за второ мнение също

# 684
Не знаех, че можем на естествен цикъл да се финансира от държавата. Може ли да обясните за това малко по-подробно, ако в удобно. Понеже моята първа стимулация не завърши успешно, ще пробваме още един път и мислехме след това да се насочим към естествен цикъл. Благодаря
Здравейте, зависи какъв е проблема при Вас и в коя болница сте, но един уважаващ себе си и професията си лекар, работи в полза на пациента и обяснява възможностите, а тези финансирания те ще ги усвоят и дали Вие ще заплатите или Центъра за асистирана репродукция е все едно,те ще си вземат парите. Поинтересувайте се дали Вашата болница има договор с ЦАР и ако няма,то може да я смените с друга такава която има. От там ще Ви изготвят документите и след около 30 дни ще получите заповедта за финансиране.

# 685
Лекарката ми каза , че нямаме право на финансиране по фонда , защото сме с неизяснен фактор.

Здравейте!
Бих искала съвет!

Та въпроса ми е , че стигнах до репродоктивен специалист,  който ми погледна изследванията и пробвахме контролирано забременяване 1 месец. При което ми каза , че имам късна овулация на 17-19 ден (24-25 декември) но аз винаги съм си я хващала с Ел.тест между 13и15 ден.
Та не стана и този месец и тя каза да направя цветна снимки,  която е много добре,  но на следващ цикъл да отида и да почваме стимулация (самофинансираме се) .

Определено е съмнителен този доктор, дали Не е поредния да гледа като касичка на Вас? А защо не потърсите второ мнение,  в болница Надежда са по-внимателни, взискателни и не претупват пациентките си, точно напротив. А и с този АМХ имате право на държавно финансиране за 4 процедури със стимулация/инжекции или 16 пункции на естествен цикъл разделени в 4 заповеди. Нека и другите момичета изкажат мнение, но все пак ние сме в този кръговрат инвитро вече доста  години и лекари като Вашия са ни ясни,че гледат само финансовата изгода.

# 686
Според мен е странно да не се пуснат допълнително следните изследвания:
- хормони щитовидна жлеза
- обогатяване с глюкоза (за инсулинова резистентност)
- витамини D и B12
Вече индивидуално може да има нужда и от други, но тези се пускат стандартно.
На мен в клиниката, където правихме инсеминациите не ми пуснаха вит. Д, а след това се оказа, че съм с остър дефицит. А този витамин е много, много важен. Имах едно кухо яйце и нищо чудно недостигът да е допринесъл за това.

# 687
Според мен е странно да не се пуснат допълнително следните изследвания:
- хормони щитовидна жлеза
- обогатяване с глюкоза (за инсулинова резистентност)
- витамини D и B12
Вече индивидуално може да има нужда и от други, но тези се пускат стандартно.
На мен в клиниката, където правихме инсеминациите не ми пуснаха вит. Д, а след това се оказа, че съм с остър дефицит. А този витамин е много, много важен. Имах едно кухо яйце и нищо чудно недостигът да е допринесъл за това.

Благодаря!
За това реших да пиша тук, че това идваш на 1ви -3ти ден от цикъла и почваме.
Ще те научим как се слагат инжекции и действаме.
Много  ме узадъчи.
Не съм лекар и не съм наясно , но с една цветна снимка, два ехографа и хормони от преди два месеца да започваме направо ин вирто.
Замислих се дали не се пускат изследвания преди самата процедура и леко се притесних.
Благодаря Ви!

# 688
Здравейте,
Правени ли са изследвания TSH, TAT, MAT,?Прегледана ли е щитовидната жлеза? Изследване на витамин D, витамин B12, инсулинова резистентност.
Според мен идете на още едно мнение.

Финансирането от ЦАР са при следните условия:

Центърът финансира посоченото при лица с безплодие, лечимо преди всичко с методите на АРТ и по-конкретно чрез инвитро оплождане при наличие на следните индикации:

1. тубарен стерилитет при жената (МКБ-X: N97.1):
а) липса на маточни тръби двустранно (оперативно отстранени);
б) едностранна липса с контралатерална непроходимост или стеноза;
в) двустранна непроходимост на маточните тръби (вкл. след стерилизация);
г) едностранна непроходимост с контралатерална стеноза;
д) двустранна интерстициална или истмична стеноза;
е) състояние след пластика на маточните тръби най-малко 12 месеца след пластиката, при положение че не е настъпвала вътрематочна бременност;
ж) (изм. - ДВ, бр. 58 от 2011 г.) доказана тежка ендометриоза (III и IV клас по AFS), както и по-лека, но засягаща интегритета на маточните тръби;
2. стерилитет, свързан с мъжки фактор (МКБ-X: N97.4):
а) (изм. - ДВ, бр. 58 от 2011 г., изм. - ДВ, бр. 4 от 2018 г., в сила от 01.01.2018 г.) азооспермия, при хистологични данни за наличие на сперматогенеза;
б) олиго- и/или астено-, и/или тератозооспермия, налагаща АРТ чрез IVF или ICSI с поне два от следните параметри:
аа) обем на еякулата < 1,0 ml;
бб) концентрация на сперматозоидите < 20 милиона/ml;
вв) сперматозоиди с добра подвижност < 40 % (grade 1 - 2);
гг) сперматозоиди с добра морфология < 30 % (по СЗО) или < 15 % (по Крюгер);
дд) наличие на спермоантитела при мъжа и/или жената;
3. стерилитет при жената, свързан с липса на овулация поради LUFS;
4. безплодие с неизяснена чрез конвенционалните диагностични методи етиология;
5. (нова - ДВ, бр. 4 от 2018 г., в сила от 01.01.2018 г.) доказано моногенно генетично заболяване или доказана балансирана хромозомна мутация при поне един от партньорите;
6. (нова - ДВ, бр. 4 от 2018 г., в сила от 01.01.2018 г.) доказано онкологично заболяване при жената.

# 689
Благодаря ви за съвета.

Не са ми правени нито едно от споменатите от вас изследвания. 🙄

Общи условия

Активация на акаунт