НОЕМВРИйските ни хубави деца, идват вече на света! - Ноемврийски мами 2021 - Тема 7

• 46 374
  • 738
  •   1
Отговори
# 180
Lyuboslavaa пий но-шпа и изчакай да отмине евентуално. А иначе ако не - ще е най-добре на преглед.

# 181
Аз не зацепих сега да имаш 4-5 см ?
И ако да защо не раждаш ?
Добро утро,
Вчера бях на тонове и преглед. Така се зарадвах на две големи контракции на тоновете, макар и безболезнени. А после на прегледа се оказа, че бебето си още високо. Не ме провери за разкритие, но според него като втора бременност трябва да имам 4 - 5 см.
Хубав ден на всички!

# 182
Аз не зацепих сега да имаш 4-5 см ?
И ако да защо не раждаш ?
Защото не е слезнало и нямам родови контракции. Така било с вторите бременности. Но пак му казах, че не ми се вярва. Може би другия четвъртък ще проверим дали е прав.

# 183
Честита Лусия и Виктор да са живи и здрави, много късмет и успех в живота! Two Hearts Two Hearts

Мишел - супер новини, дано скоро се прибере вкъщи да си се гушкате. Flowers Four Leaf Clover

# 184
Бочи, това е много интерсно, на мен изрично ми казаха, че свижданията са абсолютно забранени, не знам това момиче как влиза! Сигурна ли си?

Гамора честит да ви е Simple Smile
Мишел как така са забранени като имам приятелка в момента с бебе там и всеки ден идва да носи кърма и да я вижда малката ,и тя е в кувиоз ?
Сигурна ли си че не можеш при все че другите идват ?

# 185
да на 300% влиза, носи и кърма и я вижда.Просто питай отново дали може или не.
Но не зависимо какво кажат важното е тя да е добре и по скоро да ви пускат вкъщи Simple Smile

# 186
Добре дошли на Лусия и Виктор и Зара бързо да става все по-пухкава! ❤

# 187
На една пприятелка също детето беше до онзи ден в Токуда в неонатологията и не и позволяваха нито да носи кърма нито да я вижда освен по вайбър,може би приятелката ти има познат някой който и дава

# 188
Няма Simple Smile Не знам какъв е случая , може да е промяна от онзи ден.Аз знам че вчера е ходила.Даже ще я питам пак
ПС не пускат вече

Последна редакция: пт, 29 окт 2021, 14:16 от Анонимен

# 189
Добре дошли Лусия и Виктор! 💝 Да са живи и здрави, спокойни и усмихнати ! Бързо възстановяване на мамите ! 💐
Mishell, още малко търпение, колкото и да е трудно... скоро ще се гушкате вкъщи! 💓

Имам си контракции предимно вечер, но не са кой знае какво. На тоновете нямах. Иначе бебчо е слязъл надолу, почти на входа на малкия таз и е готов, но му трябват контракции.
Като цяло има време, терминът е 15.11, но вече нямам търпение.
Казаха ми да не спирам с разходките, това и правя.

# 190
Честити бебета на вече родилите! Flowers Hibiscus Tada Да са много здрави и щастливи малките душички, а майките им бързо да се възстановят! Nature Sparkles Flowers Four Leaf Clover

Минавам да споделя линк към една тема за нормалното раждане, която започнах да чета преди няколко дни. Смятам да я прочета цялата, т.к има интересни казуси и съвременна информация. https://www.bg-mamma.com/?topic=1184547 Ще е полезна за всяка една от нас, която все още не е родила Simple Smile

# 191
Честито за всички нови попълнения! Да са здрави, щастливи и безкрайно спокойни!
Бързо възстановяване на гордите мами!

Аз днес бях на тонове. Гледахме бебето и на видеозон - 3450 тежи, 38г.с. Толкова родих първата си дъщеря точно на термин Joy
Нямам индикации за раждане. А май трябва и да задържим положението, че цъфна ентерококи, а до преди 2 седмици пих антибиотик и слагах глобули за стафилококи и кандида. Cry
Сега ще пробваме само с макмирор докато родя ще слагам, но аг каза че едва ли ще успеем да изчистим... Но няма много опции. Явно ще сме на антибиотик след раждането. Worried

# 192
  • Am Dorf (BB)
Съмър, и аз нямах индикации. Нито разкритие, нито контракции. И три дни след последния преглед родих в рамките на няколко час от пукането на водите.

# 193
Аз пък имам малко по-различен въпрос към тези, които знаят. Кога можем да започнем да пием чай за кърмачки? След раждането ли или преди това? Защото имам планирано секцио за 9ти ноември и се чудя дали ще ми дойде навреме кърмата.😅Може да ми е малко глупав въпроса, но не намерих адекватен отговор в интернет.

# 194
Някъде четох /не питай къде, че не помня Blush/, че първо трябва да тръгне кърмата, да видиш как е и тогава чай, ако има нужда.

Аз онзи ден се видях с акушерка, то си беше цяла лекция за стартиране на кърменето в първите дни след раждане, но за чай нищо не спомена, а и аз не се сетих да я питам. Като цяло обхвана периода от секциото до изписването, а след това сигурно ще дойде у дома, за още разяснения. Това, което категорично каза, е че щом гърдите станат оточни за ден два след раждането, няма смисъл да се опитвам да сложа бебо да суче, защото ареолите ще са много подути, бебо няма да може да засуче както трябва и само ще разрани зърната. Гърдите първо трябва да спаднат, стъдени компреси може, не топли, защото това не е запушване, а приток на кръв и лимфа и топлото ще влоши нещата. Вчера си купих гел подплънки да замразявам в хладилника.
Доста неща ми обясни, доволна съм, макар че е жена на години, това което ми каза смятам че е в крак с новите виждания за кърменето, на които попадам по лекции и книги. Имах малко сухи тренировки с нейната кукла Grinning Показа ми и как да стимулирам гърдите след секциото, за да може като вече ми дадат бебо млякото да е слязло и така, дано се получи.

Общи условия

Активация на акаунт