Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са моите права като наемател, ако съседите ми създават прекомерен шум и съм под наем без договор, под наем с изгоден наем, но не мога да си позволя по-скъпо жилище?
Какви са възможностите за справяне с шумните съседи, ако съм под наем без договор и не мога да си позволя по-скъпо жилище?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са моите права като наемател, ако съседите ми създават прекомерен шум и съм под наем без договор, под наем с изгоден наем, но не мога да си позволя по-скъпо жилище?
Като наемател имате право да живеете в тиха и спокойна среда. Ако вашите съседи създават прекомерен шум, можете да се свържете с вашия наемодател и да го информирате за проблема. Ако той не предприеме действия, можете да се обърнете към полицията. Важно е да знаете, че има определени часове, когато трябва да бъде запазен тишината и че непозволените шумове могат да доведат до санкции.
-
Какви са възможностите за справяне с шумните съседи, ако съм под наем без договор и не мога да си позволя по-скъпо жилище?
В случай на проблем с шумните съседи, важно е да се консултирате с вашия наемдател, дори и без договор. Ако той не предприеме действия, можете да се свържете с полицията и да подадете сигнал за нарушение на тихите часове. Независимо от наличието на договор, като наемник имате право на тихо и спокойно жилище.
Особено в момента, такова е положението, че всеки иска да "изкара някой лев" и съм сигурна че някой биха намалали наем. Всички знаем, че целно се надуват цени, именно за да има вратичка за "договаряне". Но дръжте на договор!!!