Той е по-малък от мен. Да дам ли шанс?

• 10 286
  • 196
  •   1
Отговори
# 60
Колко много размисли след общо само две срещи... Бих го раздавала по-спокойно.

# 61
"...не съм си поживяла..." - това ме замисли.
И двамата доста млади сте се метнали в сериозни връзки, бракове, деца. Дали след 5-6г.няма да ви се наваксва с "поживяването" и да се окажете пред лека дилема - кой да пази децата например Wink.
Само загатвам евентуален потенциален проблем, като, естествено, съвсем не е нужно да се развие като такъв.

# 62
Сегашната ми връзка е с мъж с 3 години по-малък, предишна имах с 5. Аз лично подобни проблеми нямам и хич не ми пука след колко време по коя евентуално ще се загледа. Когато бях на 20 приятелят ми ме заряза заради жена на 40, аз не виждам голяма разлика като ти бият шута дали ще е заради по-млада, или по-възрастна. И ако това те докарва до депресии, поработи върху самопувствието си. Никой не зарязва партньор само заради едните числа. И ми е много смешно като пуя коментари, че някой се разделил с жена си, щото новата била по-млада. Ми не, нещо друго е куцало яко, тя жена му все си е била по-голяма, не е станало изведнъж, че това да е причината. А ако наистина мъж смени жена си само заради възрастта, ми той тоя мъж никанъв мъж не е, та чак да се реве за него. А и конкретно теб не бива да те тревожи, че един ден ще се окажеш сама на 36, щото сама не си, имаш дете. Ако нямаше, бих те разбрала. Дето се казва не си изтървала влака, даже си хванала бързия.

# 63
Калина, абсолютно си права. Винаги ще има мъже, които в по - голямата  партньорка търсят и виждат нещо, което малката ,не може да им даде. Не знам, може би опит, грижа или някакво усещане за сигурност.
Към авторката....и моят мъж е 5 години по- млад. Никога това не е стояло,  като проблем в отношенията, дори и техните ме приеха много добре.

# 64
Какъв точно би бил проблема с това, че жената е по-голяма на години? Това са някакви обществени предразсъдъци, които нямат абсолютно никаква стойност, когато опре до реални отношения между хората.
Хората някак преглъщат разлики от по 20 години в полза на мъжа, а тука за някакви 4-5 години в полза на жената, вече колко страници обсъждаме...

# 65
"...не съм си поживяла..." - това ме замисли.
И двамата доста млади сте се метнали в сериозни връзки, бракове, деца. Дали след 5-6г.няма да ви се наваксва с "поживяването" и да се окажете пред лека дилема - кой да пази децата например Wink.
Само загатвам евентуален потенциален проблем, като, естествено, съвсем не е нужно да се развие като такъв.
Знам, аз си го признавам пред себе си това с наживяването.
Да, засега са само 2 срещи на живо, но ние си чатим всеки ден или с видео /от два месеца се познаваме7. Просто няма как, аз съм заета и с детето и той е зает и често се вижда със сина си.
Ще дам шанс. Мненията ви ми дадоха кураж. Наистина 4 е само една цифра, която даже не е и кой знае колко голяма!

Много благодаря !

# 66
Разликата във възрастта сама по себе си не е толкова фрапантна, а с течението на времето би имала по-малка тежест според мен. Друго не става ясно в историята - при какви обстоятелства се е разпаднал бракът на младежа? С 2 годишно дете и вече разведен, явно скоро след раждането са се скапали окончателно отношенията им. Дали на жена му не и станало болезнено ясно, че е родила де факто второ дете в семейството и че голямото просто ходи на работа? Явно е, че по-възрастните жени са му типаж, явно е, че търси нещо в отношенията с тях, наясно ли си какво е то и какво той дава насреща?
Много удобен е фактът, че се определяш като средна хубост и че лесно общуваш с деца. А той "харесва характера ти и как мислиш". Според мен усещаш, че той не е хлътнал по теб и проектираш това усещане върху бъдещето - виждаш как през тази пробойна може да ви се развали връзката, но отказваш да отбележиш сегашното положение. Неслучайно подсъзнателно пресмяташ, че ще издържите някъде 5/6 години, докато неговото дете подкара училище и стане малко по-самостоятелно в ежедневието - защото това е периодът, в който качествата, които го привличат у теб, ще са най-ценни и приложими. И е нормално да си зададеш въпроса дали този мъж в началото на 30те и с поизгледано дете (не в бебешка възраст поне) няма да се поогледа отново.
Не съм романтична по душа, но и не обичам да съм кисела, негативна и подозрителна. В случая обаче да те окуража да влагаш в тези отношения без да се увериш що за стока е мъжът е несериозно. Най-малкото докато се усетиш и вече ще са налице първите трусове и предизвикателства на предпубертета при 9годишното ти дете и му дължиш стабилна обстановка и една спокойна, фокусирана майка, а не такава, чиито внимание и енергия са източвани от вечното усещане за несигурност в отношенията и някакъв предизвестен финал на тази "сериозна връзка", която има риск да прилича по-малко на семейство и повечко на комуна.
Ако обаче съм безкрайно на грешен път по всички точки, което се надявам да е така, ви пожелавам късмет и щастие и на четиримата - малки и  големи.

# 67
Заради мислене като горния коментар има една приказка- ако до 25 не се ожениш, после все ти е рано. Или иначе казано, все много го мислиш и все намираш потенциални проблеми. Може и така да е, но авторката няма как да го провери. При две срещи на живо и малко чатчета, реално още нещата са далече от каквато и реализация. Разпаднат брак с дете на 26 си е кофти както и да го гледаш, но като се има предвид колко е бил млад или че жената може да е забременяла инцидентно, не е кой знае каква червена лампа. Далеч по-лошо би било ако беше 30 годишен девственик или някой да не може да се отдели от полата на мама. Така че пак ще го напиша- нека опитат, известно време като гаджета и без да тръгва с голямата кошница с очаквания, пък то ще си покаже с времето. Няма какво да загуби, освен ако не е решила повече мъж да не поглежда. Друго няма какво да се каже по темата.

# 68
  • София
Най-малкото докато се усетиш и вече ще са налице първите трусове и предизвикателства на предпубертета при 9годишното ти дете и му дължиш стабилна обстановка и една спокойна, фокусирана майка....
И какви са тези страшни трусове пред 9-годишно дете, освен дистанционното обучение?
Излиза, че до завършване на средно майката не трябва да има сериозна връзка, за да угажда на детеНЦЕ?
За мен фокусирана майка не означава непременно втренчена само и единствено в детето.

Allwewant, какво означава "разделени"? Нямате брак с другия родител и не живеете заедно или все още сте бракувани, но не живеете заедно?
За разликата във възрастта бих казала само - дай Боже всекиму. Но предполагам, че вие не оценявате така нещата.
По-млади жени винаги ще има. И колкото повече остаряваме, толкова повече стават те. Ако мислите само как да не ви изостави някой - търсете мъж с 20+ повече години, така за него ще сте винаги млада.

Последна редакция: ср, 27 окт 2021, 18:11 от Cuckoo

# 69
Четири години не са разлика, а с годините става съвсем незначителна.
Бърз развод на млади години, също не е причина да се съди човек, колко е сериозен и отговорен. Действитята му поне показват, че е човек, който обича и поема отговорност за детето си!
Хубаво  е човек да тръгва към отношения сериозно, но това не е заявка..
Срещнала си мъж, харесва ти, приятно ти е общуването..Искаш. Опитай. Би трябвало да знаеш, че не можеш да предвидиш бъдещето.
И няма гаранция, че няма да си наранена. Но ако не опиташ, няма и да усетиш радостта.

# 70
Четири години не е нищо. Ако беше 20 годишен, който дете е виждал само на картинка, да, ама вие сте почти набори. Дори е и родител, така че не би следвало да се чувстваш, че излизаш с хлапак или пък да си "възрастната" в евентуална връзка.

# 71
Благодаря ви, мили хора !

Ако съм забравила на някого да цъкна бутона Полезно за мнението му, извинявам се!
Срещите вече станаха 4, скоро ще има и 5та !
Станах свидетел как се грижи за сина си и още повече ме впечатли. Тона на телефона му звънни различно, когато е майката на сина му, за да може да разбере, че става дума за сина му. Засега е мил и внимателен. Знам, че в началото всички са така. Не живея в илюзия, че има перфектни хора. Не бързам за никъде и нямам огромни очаквания, но защо да не опитам ? Нима не заслужавам щастие или поне опит за щастие ?

Годините вече не са ми дерт, амбицирах се повече да се поддържам и предполагам няма да личи разликата ни в бъдеще.

Много благодаря за мъжкото мнение в темата, много !

# 72
Много хубаво че се виждате по-често, успех дано се получи между вас! Единствено гледай по-скоро да се проличат намеренията му за връзка, знаеш какво имам предвид. Да не откарате само в разговори и чатове твърде дълго време.

# 73
Благодаря ви за подкрепата!
Да отговоря на въпросите - за външния вид. Просто не сметнах за нужно да пиша азбучни истини, че сме привлечени един от друг. Просто аз се оценявам като средна хубост, гледам да съм реалист, не съм Анджелина Джоли.
Нямаме разтрогнати бракове зад гърба си, разделени сме с бившите си половинки.
Говорели сме си на много теми, включително за бившите ни, разделите ни, нашите грешки, грешките на младостта дето се вика и  изглежда като човек, който рефлектира върху себе си. Червени лампи всеки има. Засега го караме бавно и полека, така сме се разбрали - пък каквото сабя покаже. Без натиск и без да форсираме нищо.

# 74
Отварям темата, като си мислех че става дума за разлика от поне 10-15 години. А то било 4. Grinning 4 години разлика при зрели хора означава, че сте на една възраст. Wink Няколко години разлика имат значение, само ако сте в пубертета. А визуално е абсурдно да мислиш, че ще изглеждаш по-възрастна от него. Дори е възможно обратното, ако например той има ген за по-бързо остаряване от теб. Успех с новата връзка!

Общи условия

Активация на акаунт