Нещо смешно, което децата казаха - 13 тема

• 66 323
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
Рори, не мислиш като дете. Simple Smile Не разба въпроса. Като види детето нещо ново, непознато, нали пита за какво служи. В случая, защо, за Бога, има мълнии, какво им е предзназначението на този свят? Laughing Това пита детето.
Аз отговорих, че за наказание или предупреждение за наказание на хората. "Като ти падне мълния и умираш."
Естествено, два часа обяснявах и за гръмоотводите... Joy (Да си знае, все пак, че е защитен...Laughing)

# 601
И ти не ме разбра. "Защо за бога има мълнии?" е въпрос на който ако отговориш как се получават чрез обясняване на природното явление няма нужда да обясняваш какво им е предназначението.
Вместо да обясниш на детето защо има мълнии ти си му дала отговор, който поражда въпроси. Защо се чудиш, че ги задава. Ако ще обяснявам нещо няма нужда да мисля като дете, а според конкретното дете да намеря подходящите думи с които да обясня истината за това за което ме пита. Никога не съм давала приказни обяснения. Като кажеш, че мълнията е за наказание и убива освен, че не му даваш обяснение на детето може да създадеш чувство на страх от мълни. Ти си избрала да отговориш по такъв начин, затова и детето не се е успокоило и е имало нужда от още информация.

# 602
А на въпроса За какво са? се отговаря с Така ги е създала природата! Ама защо? Защото е по-умна от хората и всичко, което е създала е правилно, независимо дали на нас, хората, ни харесва.
Няма нужда от отговори по бебешки.
В краен случай имаш право да кажеш - Ами не знам! Ти, като порастнеш, ще разбереш и ще ми кажеш!

# 603
Аз не се притеснявам да кажа, че не знам.
Вчера сутринта малкото си изпусна телефона в шахтата на асансьора. През деня домоуправителя и асансьорния техник ходили, извадили го и вечерта ни го донесе. Малкото се скъса да ме пита как са го извадили, ама от къде са влезли, ама с какви инструменти и тн. Казах "не знам, аз бях на работа, като дойде чичкото да ти го донесе, го питай". И така, разпита после домоуправителя и получи отговори, ама аз си казах, че не знам. Мисълта ми е, че няма нищо лошо в това родител да си признае, че не знае. Така децата научават, че родителите не са всезнаещи и безгрешни, а това е много полезен урок.

# 604
На мен пак не ми става ясно защо съществува такъв феномен. За мен са два различни въпроса. Какво представлява въпросния феномен и какво му е предназначeнието. Аз като възрастен, хайде знам какво представлява, ама какво му е предназначението и защо го има този феномен на нашата планета честно казано не съм сядала да го мисля никога. Или съм го свързвала, и аз като детето, с религия. Както и да е, разводих темата, извинете ме... Да се върнем на смешките... Simple Smile

# 605
За да кажем, че мълниите, дъждът и огънят имат предназначение, се предполага, че те са били създадени съзнателно от някого (Бог). И понеже това не е така, моето обяснение е, че нещата в природата просто съществуват, бурите просто се случват. Само хората създават неща с някаква цел.

# 606
Ама защо изобщо трябва да служи за нещо всяко нещо?
Мухите за какво служат?
И аз бих предпочела обяснението със сблъсъка между облаците, отколкото да измислям някакви несъществуващи поучителни истории, макар и още да не сме стигнали до етапа със "защо?"-то.

# 607
Мухите спомагат (разнасят) за гниенето, иначе  всичко ще стои непокътнато ,няма да се прочисти природата, точно като във високите планини, там гниене няма.  Но на дете точно как да се обясни ,не знам. Всичко създадено от природата има задача, има смисъл,  но понякога не го знаем, не сме се замисляли, с времето  се показва.  Ето момента на "не знам". Когато започне да учи ,чете,  развива ,ще си отговори на всеки въпрос, ако иска да намери отговори. Не  е нужно  всичко да се обясни  веднага. Понякога се чака.

# 608
Да... И понякога от чакане се забравя какво си чакал, докато един ден, детето ти не те подсети, че си чакал някога някакъв отговор, който никога не е дошъл. Joy Това сигурно е обяснението на незнаенето. Ще го използвам като дойде въпрос "защо не знаеш?". Grinning

# 609
Пак 8 годишния убавец 😃:
-Мамо,вече имам косми по ръцете и краката,ставам тинейджър!-казва го с такова задоволство милия . 🤩
-Тате,трябва да започнеш да ме бръснеш! 😂

# 610
  • Варна
Чувам моя бъдещ второкласник да си говори:
- В детската градина беше бебешко и скучно.  В училище е гадно. Как ли ще е в университета? -  чуди се набързо изкласилият човек.

# 611
Дъщеря ми като започна първи клас ме попита кога ще приключи с учението. Като ѝ казах, че ние с баща ѝ сме учили по 17 години и че от нея се очаква минимум 12 да учи беше в шок.

# 612
Да ,какво са ви направили децата ,та толкова години ги мъчите да учат.

# 613
Пак 8 годишния убавец 😃:
-Мамо,вече имам косми по ръцете и краката,ставам тинейджър!-казва го с такова задоволство милия . 🤩
-Тате,трябва да започнеш да ме бръснеш! 😂
Ти защо не му кажеш, че не става тинейджър, а върколак Wink У нас сме се шегували по същия повод

# 614
По темата с окосмяването и ние скоро имахме случка, мъжа ми се бръснеше, а "почти на осем съъъъм" го разпитваше в банята. Реших тактично да ги подслушвам 😆. Баща му намазан с пяна, а дребния го пита:
- Това крем за торта ли е тате? Аз на колко години трябва да съм, че да имам брада? А защо по ръцете не си слагаш от този крем? Гледах едно клипче където даваха, че в една държава не помня коя е било забранено мъжете да имат бради!! Ти бил ли си там тате? Тате на теб кога ти поникна брадата, аз бях ли роден тогава?
И на всичката тази атака от въпроси баща му само отговаряше с вдигане на раменете или клатене на глава. А аз се хилих отстрани и си виках: Сега виждаш ли на мен какво ми е по цял ден с тази картечница от въпроси!!! 😆😁

Общи условия

Активация на акаунт