COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 9

• 1 283 400
  • 23 518
  •   1
Отговори
# 135
Е, не е ли малко странно в Португалия да ти дадат час и да не те питат коя ваксина желаеш? Къде е тук основния личен избор, на който се основава съвремието ни?
Ами айде де, къде е?
В Испания е същото, знам го от българи, които живеят там. Звънят им по телефоните, дават им дата за ваксинация и отиваш. Нямаш право на избор... Знам го и от българи в Белгия. Нито хък, нито мък, мълчат и ходят да се ваксинират, защото иначе остават без работа...
Само си го представям в България...
Как ни ваксинират насила, нарушават ни правата, Конституцията......
Яна Шишкова нали завижда на Зуека, че се е отървал в Испания. Да напуска и да тича при него, ама да не остане неприятно изненадана боркинята за човешки права.....

# 136
Тази д-р Шишкова, която се върти из фейса с изказванията си, явно е готова да стои безработна вкъщи и да преподава само на собственото си дете. Само не схващам с какво точно се дава за пример. Очаква и останалите родители да са безработни ли? Пътьом щяла да прекрати трудовия си договор. Много героично. Думи нямам.

За съжаление тя е от незаменимите преподаватели. Най-добра е в областта си и след нея няма цял випуск, готови да ѝ заемат мястото. И при положение, че седмици преди ДО в нейното училище не течеше нормален учебен процес, учениците имаха непрекъснато свободни часове, не я разбирам, наистина. И най-тъжното е, че хора като Алибегов имат по-умерена позиция от нейната.

Някой може ли да ми каже къде мога да дръпна статистика с разделение на заболели за деня ваксинирани/неваксинирани, по възможност да има данни поне 14 дни назад. В портала статистика за брой заболели спрямо ваксинационния статус няма. Или не виждам. Има за настанени в болница, в интензивно, починали, но общата бройка, тц.

# 137
  • София
Отн. тестовете в училище - https://m.dir.bg/dnes/obshtestvo/prof-denkov-ne-mozhem-da-pusnem … -i-150-v-bolnitsa
Така и не разбрах точно кой вид тестове ще поръчват.
Някъде мернах, че сертификатът няма да отпадне - това е добре.

# 138
  • София
ПиснА ми политиците и в частност министрите, да си измиват ръцете с "обществото". Вие за какво сте там, ако ще е за обществото слизайте от колите и си отивайте вкъщи - обществото ще се оправи и без вас! Издават заповед, после изключения - изключения за служители на здравна каса, на болници, на рзи и на не знам кого, защото нямало кой да работи. Бясна съм! Явно ще трябва да минат изборите, а дотогава никой нищо смислено не иска да прави.

# 139

Да се въвеждат крути мерки за неваксинирани!Щом в нормалния свят е така,защж Ганьо да е най-най!
И тогава можеш да си изядеш тоя ЗС, защото и да искаш, никъде няма да можеш да идеш, понеже всичко ще е затворено, тъй като обслужващият те персонал ще е затворен вкъщи.
Жалко, много жалко. Може би ако не се раздават пари на калпак доста хора ще преосмислят дейсвията си.

# 140
  • Русе
Валери Симеонов показа сертификата си в ефир, че е ваксиниран още през март и призова и останалите кандидати за президент да го направят. Единственият с ясна и категорична позиция за ваксинация на всички българи - непопулярно говорене баш преди избори за съжаление. Другите ги е страх да не загубят ценния си електоратец...

# 141
Относно държавата един пост ми направи впечатление миналата седмица на един човек от UK - Phil Hammond
Много по-евтино и по-малко травмиращо е да спреш хората да попадат в реката на болестите, отколкото да се опитваш да ги измъкнеш от нея. Това се отнася за Ковид, коронарна болест на сърцето и рак. Уви, ние ценим свободата си да се хвърлим в реката на болестите, докато политиците минават покрай нея." - с гугъл преводач
Скрит текст:
It’s much cheaper & less traumatic to stop people falling into the river of illness than to try to fish them out of it. This applies to Covid, coronary heart disease and cancer. Alas we cherish our freedom to throw ourselves into the river of illness, as politicians walk on by.

# 142
  • Шотландия
Цитат на: Елора link=topic=1353798.msg43696157#msg43696157
Не схащам.
Може ли доказателство, че ваксинирани болни от ковид не могат да заразяват?
Заповядай, от Ню Сайънтист, научни проучвания, статията е от 23 октомври 2021 г.:
Цитат
Хората, които са напълно ваксинирани срещу covid-19, много по-малко заразяват други, въпреки пристигането на делта варианта, показват няколко проучвания. Констатациите опровергават идеята, станала често срещана в някои кръгове, че ваксините вече не правят много за предотвратяване на разпространението на коронавирус.

„Те наистина намаляват предаването“, казва Кристофър Байрън Брук от Университета на Илинойс в Урбана-Шампейн. „Ваксинираните хора предават вируса в някои случаи, но данните са супер кристално ясни, че рискът от предаване за ваксиниран индивид е много, много по-нисък, отколкото за неваксиниран индивид.“

Скорошно проучване установи, че ваксинираните хора, заразени с делта варианта, заразяват с 63% по-малко хора, които не са ваксинирани.

Редакция: промених частта за това, коя ваксина на кого се предлага, защото май спомените ми ме доведоха до неверен извод и го премахнах, благодаря на brumm за поправката.

Това е само малко по-ниско, отколкото при алфа варианта, казва Brechje de Gier от Националния институт за обществено здраве и околна среда в Холандия, който ръководи проучването. Преди това нейният екип установи, че ваксинираните хора, заразени с алфа, заразяват неваксинирани хора със 73% по-малко .

Това, което е важно да се осъзнае, казва де Гиер, е, че пълният ефект на ваксините върху намаляването на предаването е дори по-висок от 63 процента, тъй като първо на първо, повечето ваксинирани хора не се заразяват.
Прочетете повече: https://www.newscientist.com/article/2294250-how-much-less-likel … ed/#ixzz7ANLvpEqr

От видеото, което се пусна по-горе на ББС - призив на премиера на Кралството - хората, които вече е предложена, т.е. им е дошъл редът и имат право на бустер (трета доза), да я приемат като начин да се предотврати следващ локдаун. Учените призовават да се приготви план Б, който да е готов за прилагане, ако се наложи:
- връщане на задължителните маски на обществени закрити пространства,
- КОВИД-паспорти (в Англия тази идея беше отхвърлена) и
-отново да започнат да работят от вкъщи тези, които могат.

Аз оценявам това видео високо, на фона на това, че по принцип смятам политиката на Б. Джонсън в Англия за недостатъчно ограничаваща КОВИД. За да излезе БоДжо и да разпространява личен негов призив по социалните медии, значи работата е сериозна. Припомням, че в Кралството тя е сериозна точно заради грешките на правителството - в началото БоДжо разправяше небивалици за стаден имунитет, постигнат по естествен път - много бързо се разбра, че това няма как да стане, но за жалост, за това време КОВИД здраво се разпространи и започна ужасът. След това се въведоха няколко локдауна, като целта им беше ДА СЕ СПРЕ НАТИСКЪТ ВЪРХУ БОЛНИЦИТЕ, които почнаха да издъхват (както в България) и не по-малко важно - ДА СЕ НАПРЕДНЕ С ВАКСИНАЦИЯТА. За рекордно кратко време бяха ваксинирани всички рискови групи и населението, по групи по възраст - от най-възрастното към най-младото, по график. Избор на ваксина никога не е имало, в началото се слагаше каквато ваксина има в момента в съответния ваксинационен център. В началото имаше Файзер, после вече само АЗ, накрая прибавиха и Модерна. В момента казват, че повечето хора могат да приемат всички ваксини, на бременни и под 40 обикновено предлагат Файзер или Модерна, на тези под 18 г. само Файзер. Двете ваксини засега трябва да са от една и съща ваксина, освен ако човек е имал сериозен страничен ефект от първата доза (например, силна алергична реакция към първа доза), тогава може втората да е друга. Чакаше се изследване дали по принцип е добре да се смесват.  За рекордно кратък период много голям процент - над 60 % беше ваксинирано и тогава БоДжо махна мерките, то и случаите бяха много спаднали. За жалост, се оказа, че младежите не се ваксинират толкова охотно и оттам нататък ваксинацията се затлачи и изостана. Децата тръгнаха на училище без ваксини. През цялото време тестването остава едно от най-високите в Европа, дали не е и най-високото.

Ако се налага затваряне (локдаун), но през това време нищо не се прави по ваксинирането, ще се влиза от локдаун в локдаун, защото нивото на тежко заболелите ще се покачва след отварянето и пак ще претоварва болниците.

Последна редакция: вт, 26 окт 2021, 10:07 от *Мила*

# 143
  • София
В Румъния, със 70% неваксинирани мислещи, част от храмовете стават морги - https://www.dnes.bg/koronavirus/2021/10/26/hramovete-v-bukuresht … hai-na-den.508176

# 144
Не знам от къде тръгна това с изтеклия срок на ваксините,но моя приятелка и мъжът и вчера тъкмо отишли да се ваксинират и някаква позната от РЗИ казала да не го правят,че срока е изтекъл.Звъннали на др.доктори познати и те това казали.Така че се прибраха без ваксина-ще чакат да се изразходят тези партиди и тогава.Казвам и аз,че няма такова нещо,но ми се репликира-ти ли знаеш повече от тези които ги слагат и от лекари...и край.

# 145
Интересно е как в Румъния и България ситуацията е сходна, какви новини има от там и от тук. Тук смогваме с труповете и те все още са невидими за обществото и политиците. Какви послания дават лекарите също. От там призиви за помощ, тук против ваксините. От там как линейки обикалят и стоварват хора в коридора, тук май СП се отказа да говори изобщо, никой не ги отразява. 
Мисля, че наистина сме световен прецедент. Как се помага на такива хора?  Едва ли някой в чужбина ни гледа и си мисли нещо различно от "те си го заслужават".

# 146
Така че се прибраха без ваксина-ще чакат да се изразходят тези партиди и тогава.
А дали изобщо ще се поръчат нови? ...
Мен удължаването на сроковете не ме притеснява толкова, колкото съхранението на същите. Беше голяма драма с хладилните камиони на колбаси... обаче после ни вопъл, ни стон - къде, как се съхраняват на минус 70 ?! и дали все още или са пръснати по ЗИЛовете и МРАЗовете на РЗИтата и си стоят там...

# 147
Ваксините са в хладилниците на НЦЗПБ, при необходимата температура. После отиват при РЗИ, болници и лекари,  спрямо заявките. Могат да стоят някалко дена на по-ниска температура.
Нашите конспирации, особено разпространявани от медицински лица,  трябва да са подсъдни.

# 148
  • Шотландия

Още ли ще ни занимават с това коя майка не иска чадото и да ближе "отровна близалка" и кой кръчмар бойкотира ЗС, защото били дискриминация?
Е, как! Вече се роят бисерите, нагледно ето един от тях:
Скрит текст:
Тестовете за к*в*д са стерилизирани с етилен оксид. Ето малко информация за него:
"Остри ефекти и ранни симптоми на експозицията на етиленоксид са:
- болка в очите;
- възпалено гърло;
- затруднено дишане;
- замъглено виждане;
- замаяност;
- гадене;
- главоболие;
- гърчове;
- поява на кожни мехури;
- повръщане
- кашлица;
- повишени аборти при жени;
- дегенерация на тестисите и сгъстяване на спермата при мъжете.
Продължителното излагане може да причини левкемия, рак на лимфните възли или рак на гърдата.
Латентният период между експозицията и рака, свързан с етиленоксид, варира от 9 до 20 години."
Народна мрежа
Източник (официален сайт на ЕС):
https://roadmaponcarcinogens.eu/wp-content/uploads/2018/10/ETHYL … HiN-NAow0tGrhM5fg

Край на цитата!

Може ли да спрете с тиражирането на глупостите, независимо дали вярвате в тях или не? Четат ги хора, които нямат капацитет да преценят каква невъобразима идиотщина е това. Точно тези са най-активни в социалните мрежи и разпалват и подхранват антиваксърски истерии.
От същата листовка:
Кога възникват рискове?
Съществува висок риск от излагане на етиленов оксид на работниците, работещи в медицинските услуги, печатарската промишленост, промишленото производство на химикали, каучук и пластмаси. Т.е. става дума за хора, които системно работят в производства с висока концентрация на този химикал. Изобщо не става дума за моментно докосване на пръчица.

# 149
Нямам идея..тя също,а и тези които са го казали също.Само знам,че единият на който са звъняли твърди,че карал Ковид 3 пъти за 2 месеца Joy

Общи условия

Активация на акаунт