Професионални серии за коса- тема 151

• 44 430
  • 735
  •   1
Отговори
# 255
По препоръка от форума си взех крема на Лореал
https://www.arlen.bg/product/271/izglazhdasht-krem-sas-zazdravya … mited-150-ml.html
И съм много доволна. Само с издухване нямам хвърчащи крайща, дори и без четка. Опитвала съм разни други финиши, от които има някакъв ефект, но този крем ми реши проблема. Изглажда много добре

# 256
Златна рибка

# 257
Момичета, препоръчайте  нещо за спасяване на прическата в това влажно време…изправям и докато стигна до работа съм като кошница 🤯🙈

https://www.colorwowhair.com/us/dream-coat-anti-humidity-hair-treatment.html

Има и един прехвален Oribe, но предвид цената му не съм си играла с него...
Impermeable Anti-Humidity Spray

Но всяка една марка има нещо подобно...

# 258
Agent Provocateur, поръчах го този Wow dream coat. Надявам се да става, че ми омръзна да ходя със сплескана коса. Ще докладвам за резултати.
А аз да изкажа впечатленията си от маската на Schwarzkopf Chroma Id.  Изпробвах я два пъти. Първият път сложих една лъжица плекс за всеки случай+ малко лилав шампоан, защото ме беше страх да не стане много жълто. Стоях около 20 мин. Получих не лошо тониране, но изтрая 2 измивания. Не покрива белите коси, леко ги замаскира. Вторият път сложих само маската. Стоях 30 минути.  Стана златист оттенък, който на моята коса ниво 8 не беше лошо, но се измива бързо. Не бих казала,  че е семи- перманентна маска, по-скоро обикновена тонираща. Косата след нея е мека,  но мирише гадно. Извод- не си струва парите, не бих повторила.

Последна редакция: сб, 06 ное 2021, 10:31 от lora_1

# 259
  • София
Имам въпрос, че нещо се обърках отнасно това кое трябва да се нанесе първо- финиш и олио за запечтване на финиша или олио и финиш накрая 😄 в случая имам тези на marrakesh - split endz и олиото им. Кое трябва да сложа първо?  благодаря, ако някой се отзове на малко глуповатия ми въпрос 😅)

# 260
Олиото запечатва финиша, аз бих сложила олиото последно и то на почти суха или суха коса. Дори понякога подновявам олиото ако се появи фриз

# 261
  • София
Благодаря Dwale, и аз така го правех досега, но не бях много сигурна. 😊

# 262
Може ли да ми препоръчате крем без отмиване, олио, финиш, за много суха, хвърчаща, боядисвана от много години коса?
Става въпрос за по- възрастна жена, която има почти 50% бяла коса.
Какви продукти да използва?

# 263
Майка ми е с такава коса, обожава дарк олиото на Себастиан. Тя използва ролки понякога, омекотява, хидратира и придава блясък. Но пак ще се повторя слага се на по-скоро суха/леко влажна коса, а не на много мокра. Малко количество, наистина малко се втрива на ръцете и с ръце се минава през цялата коса.
Може би нектар термика, той също е силно хидратиращ и не е капризен за използване, особено, ако използва сешоар

# 264
Аэ пък не эавършвам ,,иэмиващ" ден беэ на мокра коса да сложа олио след финиш и то богато. След това и на суха слагам всеки ден, не пестя в количеството. Полэвам Еликсир на Керастас, Мароканйл класическото (то е най-леко като че ли...) и Себастиян дарк ойл. Имам и трите налични в момента и ги полэвам эа раэлични неща. Установила съм, че има раэлика в ефекта. Любимото от трите ми е Еликсира. То е оерфектният эавършек върху мокра коса и придава мекота, гланц, абе всичко. Консистенцията му е перфектна. След него съм эа Мароканойл. То ми е любимото олио, когато съм си правила сешоар с четка или като цяло съм с права коса, эащото ми идва някак по-леко от другите и дори да попрекаля не омаэнява. Ароматът му дълги години не ми харесваше, но наскоро нещо смениха формулата ли, моят нос ли се промени, но не ми идва така натрапчиво като преди.
И на последно място дългогодишният ми любимец Себастиян, който в момента ми е на привършване. То е най-икономичното от всичките, но и е някак по-гъсто, малко по-тежичко като консистенция. То минхаресва като суша с дифуэер, эащото придава допълнителна форма и баунс на къдриците ми, повече от другите две. Дават го и эа обем. Мирише страхотно-ароматът му ми е много женствен и нежен, някои хора пък са ми правили комплимент ,,Косата ти винаги мирише на Коледа" 😄😄 Та...някои хора го определят като коледен аромат, не энам эащо...
Себастиян слагам вечер преди лягане. С една помпа доволно подхранвам косището ми в краищата беэ да утежни. Сутрин слагам Еликсир или Марокън най-често.

# 265
Добре си ги описала, единствено човек трябва да си прецени топа коса. На плътна коса както го описваш може и да е добре, но за моята тънка коса с проба-грешка установих, че олиото ми понася на  леко влажна коса. Ако го сложа на мокра коса ми утежнява. В началото винаги слагах на мокра коса и никога не харесвах ефекта

# 266
Майка ми е с такава коса, обожава дарк олиото на Себастиан. Тя използва ролки понякога, омекотява, хидратира и придава блясък. Но пак ще се повторя слага се на по-скоро суха/леко влажна коса, а не на много мокра. Малко количество, наистина малко се втрива на ръцете и с ръце се минава през цялата коса.
Може би нектар термика, той също е силно хидратиращ и не е капризен за използване, особено, ако използва сешоар
Благодаря! Ще й кажа за това олио.
Тя не използва сешоар. Прави си редовно маски с етерични масла, но няма ефект.

# 267
Аз слагам капките Оуей и на мокра, и на суха коса и нямам никакъв проблем. Всичко се изпива. Но пък от другите олиа нямам любимци. Не съм пробвала керастазките. Не знам с тях как ще е положението. От техните вие кои харесвате най-много? Мисля, че са им няколко вида.
Заради аромата много се точа на Манифестото,но още не съм решила твърдо.

# 268
Agent Provocateur, поръчах го този Wow dream coat. Надявам се да става, че ми омръзна да ходя със сплескана коса. Ще докладвам за резултати.
Задължително да разкажеш! И погледни как се ползва по инструкция, че този продукт като цяло не работи добре в манджа от други продукти, но е единственото, което наистина запечатва при мен косъма срещу влага и ефекта държи при мен около 3 измивания.

Аэ пък не эавършвам ,,иэмиващ" ден беэ на мокра коса да сложа олио след финиш и то богато. След това и на суха слагам всеки ден, не пестя в количеството. Полэвам Еликсир на Керастас, Мароканйл класическото (то е най-леко като че ли...) и Себастиян дарк ойл. Имам и трите налични в момента и ги полэвам эа раэлични неща. Установила съм, че има раэлика в ефекта.
Подкрепям - може да има огромна разлика от олио до олио и се налага да поекспериментираш, докато си намериш подходящата доза в подходящия момент в подходящата комбинация. Замислих се от моите наличности кое е най-леко, за най-тежко определено клоня към Joico K-Pak Color Therapy Restorative Styling Oil, a имам и едно богато CHI - Royal Treatment Pearl Complex, тях ги вадя като стане сериозно студено и сухо.

От Керастазките имам остатъци от елексира за боядисана коса, ето този и си го харесвам:

# 269
  • на земята
Може ли линк за капките на Оуей?
Да ми препоръчате четка за сешоар за тънка коса,някой беше постнал скоро от която имаше много доволни,но не откривам поста.
И последно нещо за финиш ?
Благодаря ви

Общи условия

Активация на акаунт