Професионални серии за коса- тема 151

• 44 424
  • 735
  •   1
Отговори
# 75
Принцеса Ослепителен блясък !
Ползвам постоянно олио - на снимката съм с олиото на Керастаз, имам лекото на Марокан, Маракеш, Олиосета и Алфапарф. Не знам дали не слагам твърде малко от страх да не омазня косата, но резултатът е един и същ.

# 76
  • София
A пък моята коса си е права и мека принципно заради типа косъм.
Това което ми направи впечатление обаче е че както казах отрязах 10-15 см.
Първите две седмици разресвах без проблем, след което отново почна да се оплита и да е със сухи краища.
А не съм боядисвала в този период и единственото което съм ползвала е сешоар и пак кзвам за подсушаване на леката струя.

Не разбирам дали е от него защото въздуха който излиза е смесица между топпъл и студен и не усещам да ми гори ръката.

Но какво др може да е?

# 77
  • Марс
Ами пробвай преди да се изкъпеш колко ще поеме на олио.

# 78
A пък моята коса си е права и мека принципно заради типа косъм.
Това което ми направи впечатление обаче е че както казах отрязах 10-15 см.
Първите две седмици разресвах без проблем, след което отново почна да се оплита и да е със сухи краища.
А не съм боядисвала в този период и единственото което съм ползвала е сешоар и пак кзвам за подсушаване на леката струя.

Не разбирам дали е от него защото въздуха който излиза е смесица между топпъл и студен и не усещам да ми гори ръката.

Но какво др може да е?

Ти хубаво не си я боядисвала в последно време, но по дължините (тоест новите ,,връхчета") преди ако са били изрусявани или агресивно боядисвани, щетата е перманентна и с времето не става по-добре. В смисъл...продуктите естествено помагат, но особено при тънък косъм абсолютно може да се очаква, че от най-малкото нещо (като например търкането на връхчетата в дрехите по цял ден, сресване, сешоар-колкото и да е щадящ) косата да седи суха и да се заплита, ако преди това е била малтретирана с нещо :Д . Не е непременно, но напълно реалистично явление.

Също може просто да ползваш нещо, което да ти скапва баланса. Случайно да си я напротеинчвала скоро косата?
Според мен става дума за стара перманентна щета на косъма, която ако е била по цялата дължина, сега няма да се махне с отрязване само на 10-15 см. Или както казах грешка в актуалната рутина.

# 79
За предстоящият ЧП съм набелязала някои неща, но имам колебания.
Ампули на Напура против косопад или спрей на Меди?
Четка за разресване на Ikoo или на cactus?
Ще взема от 2-минутния реконструктор и термото на Напура.

# 80
1. Гледам да редувам хидратиращи, протеинови и балансирани серии и така нацелвам да изглежда добре косицата ми, а и нуждите й. Не спазвам стриктни протоколи.
2. На Ф. Кингсли всичко, което съм пробвала ми е допаднало
- серията за обем без аромат, също и тази с нар и касис /бях я поръчвала по 500мл Ш и Б, стига за доста време, вече са на дъното/
- спрея за обем - пръскам в корените, обръщам главата надолу и докато суша разтривам с пръсти, докато спра да го усещам, получавам страхотно повдигане в корена, за дължини не съм го използвала
- еластисайзър екстрийм - използвах точно една опаковка, след едно обезцветяване и винаги след използването му косата ми беше супер.
На последното използване вече , след изсушаване косата изглеждаше леко мръсна, от това разбрах, че вече е в добро състояние и си е свършил работата.
От обикновената версия усещам уплътняване, но сега вече него го използвам да кажем веднъж в месеца.
Имам цял литър с нар и касис, който не знам кога ще изхабя. Sweat Smile
- тоникът за растеж за мен е топ продукт от доста време, имам растежи от него определено
3. За ЧП не знам дали изобщо ще взема нещо, защото сега напазарувах доста стабилно - Ш и Б на Ф. Кингсли за боядисана коса, една боя на Вела колестон, 2 на compagnia del colore /кафявите нюанси са много хубави в каталога, дано се получи същия наситен цвят/, Ш и Б Лалга за възстановяване, 2 Ш Анаген и разбира се не получих нито една мостра.

Последна редакция: чт, 28 окт 2021, 21:49 от krystall

# 81
Мélisande твърде много хидратация според мен.Косата се заплита когато косъмът е изтощен и много порьозен.Понапомпай го с протеин и ползвай кисел продукт за финал,та ако щеш и оцет,за да затвори косъма.
Като видях колко финиши трупаш,ДПШ трябва да ползваш всяка седмица,косата ти е тънка и продуктите изсмукват всичко от косъма,вместо да му дават.

# 82
  • на земята
Да помоля някой да сподели по един примерен:
хидратиращ протокол
протеинов протокол
балансираща серия кога се използва.
Кератина за какво помага и как да разберем,че косата ни има нужда от кератин,кога от протеин и кога хидратация.
Ако има и други ЗА моля да подкрепят.
По лесно ще е така,защото не се отговаря на всички въпроси,и тези които не  сме компетентни се лутаме какво и как да поръчаме,всеки въпрос е това става ли за мен,не става ли,едно гадаене.
За мен лично ще е много полезно инфо.И аз попитах за някои неща ,за някои получих отговор за други не,но и никой не е длъжен да отговаря.
Благодаря на всички момичета,които намирам време да отговорят(те са едни и същи).
Аз лично ще търся инфо  в нета и тук,защото наистина не знам какво точно е нужно на моята тънка,боядисана коса да изглежда по плътна и по гладка и тежка.
На това отгоре имам и косопад от известно време явно сезонен,иначе пък е лъскава и не цъфти.
Бъдете здрави

# 83
  • София
Мélisande твърде много хидратация според мен.Косата се заплита когато косъмът е изтощен и много порьозен.Понапомпай го с протеин и ползвай кисел продукт за финал,та ако щеш и оцет,за да затвори косъма.
Като видях колко финиши трупаш,ДПШ трябва да ползваш всяка седмица,косата ти е тънка и продуктите изсмукват всичко от косъма,вместо да му дават.

Здрасти, мерси за мнението, и аз се чудя къде бъркам.
Аз слагам протеин редовно но ми оплита още при миенето.
Може ли пример за кисел продукт за финиш? По-възможност да не е оцет?
Става ли Joico cuticle sealer?
Не че го имам а го бях набелязала?
Иначе трупам финиши понеже заради порьозния косъм косата не се разресва иначе.
Ще позлвам дпш то по-често, имам тъкмо 3.
Ще ползвам сега този на label m.

Само не разбрах, защо ако косата ми е тънка финишите да измучат всичко от косъма?
Не е ли по-логично да утежнят?

# 84
Лаленце, от това което съм използвала за протеин бих ти препоръчала Керастаз Терапист Ш и М /на мен не ми утежняват, а не съм с гъста коса/, възстановяващите Ш и М Лалга /взех и балсама тия дни, но не съм стигнала до него/. Може да пробваш също и Напура С9 маската, като по-евтин вариант.
Хидратиращи продукти, които харесвам са Наши арган, но ако използваш Ш и М едновременно утежнява тънка коса, можеш например балансиран шампоан, като Керастаз Генезис да съчетаеш с маската на Наши.
Други серии, които допадат на моята тънка коса са сериите за обем на Марокънойл, Ф. Кингсли. Мисля че ще ти хареса и комбинацията Ш и Б Керастаз Генезис /балансирани/.
Термозащитите, които използвам са Керастаз екстеншънист, нектар термика, генезис пръскалото, марокънойл спрея, олиото на Напура. Всички са подходящи за тънки коси.
За финиши използвам лекото олио на Марокънойл, олиото на Наши/по-рядко/, отскоро олиото на Лалга, олиото на Напура го използвам и след преса забравих да кажа, глоси нектара на oway го използвам и на мокра и на суха коса, но по малко, че да не ми утежнява.

# 85
Здравейте, момичета Simple Smile.
1. Нямам протокол. Чета ви и експериментирам. Купих си някои неща, които ми препоръчахте и като цяло се старая да редувам, но засега не се ориентирам добре.
2. На Ф. Кингсли съм пробвала две мострички шампоанчета и не съм доволна. Имам и хидратращия балсам, който ми препоръчахте. Не забелязвам да е с нещо специален, но може би не го ползвам и съвсем правилно.
3. Искам да си купя боя за коса Simple Smile. Виждам, че са много намалени.
Моля ви да ми препоръчате. Ползвах Колестон на Вела, но 60мл ми е малка, а за 2 бои ми идва доста скъпо боядисването и смених с Пермезе, която идва на супер цена. Да, обаче се оказа, че с Пермезе бързо ми избива бялата коса. Чудя се малко ли стоях (30мин) или просто боята е по-слаба.
Мисля, че препоръчвате Лакме Хрома и Олиосета, ще съм ви благодарна за отзиви за двете бои, а защо не и за предложение за друга боя. Да кажа, ползвам 6-ца, това е и моят ест. цвят, но мисля да пробвам да изсветля леко към 7 или различни тонове на 6-та, тк вече с естетсвения тон много ми омръзна и искам малко да експериментирам Simple Smile.

# 86
хидратиращ протокол
протеинов протокол
Кератина за какво помага и как да разберем,че косата ни има нужда от кератин,кога от протеин и кога хидратация.
По лесно ще е така,защото не се отговаря на всички въпроси,и тези които не  сме компетентни се лутаме какво и как да поръчаме,всеки въпрос е това става ли за мен,не става ли,едно гадаене.
За мен лично ще е много полезно инфо.И аз попитах за някои неща ,за някои получих отговор за други не,но и никой не е длъжен да отговаря.
Благодаря на всички момичета,които намирам време да отговорят(те са едни и същи).
Аз лично ще търся инфо  в нета и тук,защото наистина не знам какво точно е нужно на моята тънка,боядисана коса да изглежда по плътна и по гладка и тежка.
На това отгоре имам и косопад от известно време явно сезонен,иначе пък е лъскава и не цъфти.
Бъдете здрави

Такова чудо като универсален протокол няма как да ти даде някой, по простата причина, че всяка коса е различна и има различни нужди. Тук споделяме често какво ни е харесало, но то не е гаранция, че ще допадне на някой друг. Ето аз, например, не използвам хидратиращи шампоани, а основно балансирани, с грижа за скалпа  и рядко силно протеинови. Нещата стават на базата на опит - проба грешка и лека полека изучаваш нуждите на своята коса.

# 87
Аз също стигнах до извода, че ще експериментирам на "проба-грешка", но задължително ще пробвам продукти от една и съща серия в началото. Function of Beauty като че ли нищо не прави, освен да мирише и изглежда добре.

Мисля да си взема сега покрай намаленията хидратираща и протеинова серия, за да изпробвам кое ще ми помогне повече да не хвърчи и да лъска повече в краищата. Та конкретно съм се спряла на L’Alga и Lanza, не зная с коя марка да започна.

Вие какво мислите - Lanza или L’Alga? Flowers Hibiscus

Конкретно съм се спряла на следните три серии:
Хидратиращ крем-шампоан 300 мл LANZA Moisture Tamanu Cream Shampoo и балсам
Шампоан против косопад 300 мл LANZA Nourish Stimulating и балсам
Шампоан за възстановяване с алгае L’Alga и балсам

# 88
  • Пловдив
Аз съм за Lanza. Лалга страшно много ми разхвърчава косата. Имам боядисана, плътна, гъста и дебела коса.

# 89
хидратиращ протокол
протеинов протокол
Бъдете здрави

Такова чудо като универсален протокол няма как да ти даде някой, по простата причина, че всяка коса е различна и има различни нужди. Тук споделяме често какво ни е харесало, но то не е гаранция, че ще допадне на някой друг. Ето аз, например, не използвам хидратиращи шампоани, а основно балансирани, с грижа за скалпа  и рядко силно протеинови. Нещата стават на базата на опит - проба грешка и лека полека изучаваш нуждите на своята коса.

Абсолютно. Няма съкратен път към опоэнаването на раэлични продукти и действието им върху конкретната коса. Горният пост на лаленце се чете дори малко сърдито или така ми се струва :Д Ами няма как някой да ти каже ,,полэвай таэи комбинация продукти и ще получиш тежка и гладка коса". Купуваш, сравняваш, тестваш, четеш и така. Дори думата протокол эа мен е не на място. Да, протеин се полэва преди хидратация и олиа преди леки кремове и до там. Това са ,,протоколите" эа косата. Иначе всичко е проба на раэлични продукти.

И още нещо-ген. Тънка коса едва ли ще стане тежка от продукти, но може да придобие примерно малко повече обем. Да не се очакват чудеса от която и да е серия. Гъста и неукротима чуплива коса пък няма да стане беэ иэправяне права и лека. Всеки трябва да напасне грижата си според неговите нужди и индивидуално състояние на косата.

Моят протеинов любимец е терапист на керастас, харесвам и редкен екстрийм. Имам эдрава, лъскава, много гъста и много обемна коса почти до кръста с дебел косъм, чуплива до къдрава эависи от стайлинга.

Хидратиращи маски полэвам всякакви-от керастас до по-бюджетни или дори натурални марки. Всичко харесва косата ми и имам много. Мисля, че общо сменям 9 маски в момента, от които само 2 са протеинови, 2 са дрогерийни эаради аромата и приличното им действие, останалите сишно хидратиращи или балансирани. :Д От теэи всичките маски намирам само 2-3 като абсолютно неэаменими эа мен, останалите са эа кеф и раэнообраэие, но със сигурност допринасят эа балансираното състояние на косата ми.

Финиши-эависи как си стилиэирам косата. Някой термик, не эадължително, но чесро керастаски. Эаради тежестта на косата ми слагам често и по два лийв ина, после олио, крем эа къдрици. Эависи и от това дали си суша косата със сешоар или я оставям на въэдух.

В интерес на истината, да, имам си лични ,,рецепто" эа всяка ситуация. Примерно рецепта, когато искам ултра сочни къдрици с много обем или пригладени вълни с много блясък или пък дори по-малко обем, имам си собствен протокол эа омекотяване на моята кошница :Д, эа след тониране, эа дни с проблемен скалп и др. Рецепти много. Но те едва ли ще работят эа друг.

Общи условия

Активация на акаунт