Професионални серии за коса- тема 151

• 44 404
  • 735
  •   1
Отговори
# 225
  • Пловдив
Lorinda, а от колко време ги ползваш серумите? Колко опаковки си изразходила, за да видиш ефекта?
Аз взех един Нуминокс, но не съм го ползвала и утре ще отида да го върна в ЗР. Много се чудя, дали да го задържа, защото купих и хидратиращия тоник на Филип Кингсли и не знам, дали ми трябват два серума за растеж.

Освен това в момента използвам ампулите Аминексил на Лореал, защото до края на миналата седмица бях с Ковид и забелязах, че започна косопад, но след 2 ампули, днес като си измих косата ми се струва, че пада по-малко.

# 226
Агент,
Ползвала съм и двата серума на Медисютикъл,в момента съм с Нуминокс голяма бутилка ежедневно. И двата имат сходно действие, леко зачервяване на кожата особено ако излезе извън линията на бретона...минава бързо. Много нови растежи. Страхотни са. Преди това използвах серума Сериоксил на Лореал и ампулите алфапарф, въпреки упоритостта не беше толкова ефективно.
За сравнение другият продукт който използвам и съм много доволна е гела на Давинес,при поставянето му се усеща по силно действие леко пощипване или по скоро охлаждане.
В началото на използването на Целаген и Нуминокс ми се струваше че има нещо като затопляне,сега май не е така осезателно, но пък косата е много много по здрава и плътна.
Lorinda, много ти благодаря за мнението. При мен и стресът и косопадът последните месеци са ужасяващи, въпреки, че не съм била болна от Ковид (много познати споделят, че това е много чест пост ефект от боледуването). Преди седмица купих Нуминокс, тази тази сутрин ми избиха нервите и поръчах и Целаген, но реших да се допитам и до вас. Ще задържа с купуването на шампоан на Меди, все пак моят Ниоксин е аналогичен.
Определено след Нуминокса има затопляне и зачервяване на кожата на скалпа (и лицето, там, където потече). А след балсама на Ниоксин - охлаждане (ментол предполагам, пак с цел подобряване на кръвообращението)

# 227
Lorinda, а от колко време ги ползваш серумите? Колко опаковки си изразходила, за да видиш ефекта?
Аз взех един Нуминокс, но не съм го ползвала и утре ще отида да го върна в ЗР. Много се чудя, дали да го задържа, защото купих и хидратиращия тоник на Филип Кингсли и не знам, дали ми трябват два серума за растеж.

Освен това в момента използвам ампулите Аминексил на Лореал, защото до края на миналата седмица бях с Ковид и забелязах, че започна косопад, но след 2 ампули, днес като си измих косата ми се струва, че пада по-малко.

До момента по една малка опаковка Целаген и Нуминокс и сега съм на голямата опаковка от 250мл. Нуминокс. Ползвам ги 5-6 месеца, ефекта видях още след първата опаковка.
Всичко останало ползвано не даде толкова добър резултат.
В момента комбинирам Давинес и Нуминокс. Давинес е веднага след измиване а Медисютикъл вечер.
Добрият резултат ме възпира да пробвам другият серум който купих и изчаква.. Епруваж.
Според мен си довърши използването на ампулите и Филип Кингсли и след това продължи с Медисютикъл.
Така или иначе е дълъг процес и дори след спиране на косопада ще ти трябва поддръжка. Така сама ще видиш ефекта на продиктите и ще изберрш най добрият за теб.
Да добавя,че освен серумите е добре да имаш и дълбоко почистващ шампоан за ползване 2 пъти в месеца. За да има по добро усвояване скалпа трябва да е чист,здрав без натрупвания.
Аз съм доволна от ДПШ Вивид на Медисютикъл,както и Bioclenz.
Tези продукти както и Grow gorgeous thickening hair and scalp mask преобразиха косата ми.

# 228
Вчера си получих дпш на Лакме. До сега ползвах на Лейбъл  М. Днес изпробвах новия и мисля, че като усещане ми допада повече, по-щадящ го усещам и не ми втвърядява толкова косата. След него сложих маска Oway silk&glow  и  Hmilk. Получи се много приятно, хареса ми ефектът.

# 229
  • София
lili_78 и според мен задръж Нуминокс и го ползвай след тоника на Филип Кингли, най-вероятно точно той  ще ти даде повече резултат. В момента го ползнам, но само от 3 дни и наистина ми се струва силничък (в добрия смисъл) и действащ. За разлика от тоника на ФК, който за мен си беше като водичка с мирис на алкохол и ми беше твърде неикономичен. Много течеше през отвора, според мен. Спрея по-лесно се нанася.

При първото ползване на Нуминокс ми се зачерви отзад над врата в зоната където е линия на косата, а пък уж нямаше стичане,  явно там трябва по-малко да се пръска. Много се чудя по колко впръсквания е нормално да се правят на едно ползнане (някъде май беше писано, но не го намирам). Защото аз имам навика да пръскам повече от необходимото и всички спрейове ми свършват адски бързо, а ми се ще с този повече време да изкарам. Все ми се струва, че не съм намазала всичко и за да не пропусна пръскам още и още. Вие по колко помпички слагате?

# 230
  • Пловдив
Благодаря за насоките, момичета!
Наистина тоника на ФК много олива. Трудно ми е да го дозирам правилно. Не че ми е чак толкова трудно, де, но не е измислен както трябва.

Имам още малко време до утре да помисля, дали да върна Нуминокс Simple Smile
Проблемът е, че аз не страдам от липса на коса и затова се чудя, дали имам нужда от още нови косми.

А всъщност Нуминокс как използвате? Пак ли се разделя косата на сектори и се пръска в корените?

# 231
  • У дома !
Купих си маската на  Лалга и крем против цъфтежи на ФК.
За първи път давам толкова пари за козметика за коса и ми се струва, че не е редно маска от висок клас да няма абсолютно никаква опаковка и да не бъде запечатана по никакъв начин, а крема против цъфтежи да бъде само в картонена опаковка без целуфан. Как мислите?
И да питам друго... защо винаги маските се слагат по дължините на косата? Все си мисля, че в корените, ако се слага по-добре ще действа.....

# 232
lili_78 и според мен задръж Нуминокс и го ползвай след тоника на Филип Кингли, най-вероятно точно той  ще ти даде повече резултат. В момента го ползнам, но само от 3 дни и наистина ми се струва силничък (в добрия смисъл) и действащ. За разлика от тоника на ФК, който за мен си беше като водичка с мирис на алкохол и ми беше твърде неикономичен. Много течеше през отвора, според мен. Спрея по-лесно се нанася.

При първото ползване на Нуминокс ми се зачерви отзад над врата в зоната където е линия на косата, а пък уж нямаше стичане,  явно там трябва по-малко да се пръска. Много се чудя по колко впръсквания е нормално да се правят на едно ползнане (някъде май беше писано, но не го намирам). Защото аз имам навика да пръскам повече от необходимото и всички спрейове ми свършват адски бързо, а ми се ще с този повече време да изкарам. Все ми се струва, че не съм намазала всичко и за да не пропусна пръскам още и още. Вие по колко помпички слагате?

Lolo,
Начин на употреба: Нанесете върху сух или влажен скалп, задръжте дюзата близо до скалпа и напръскайте 1-2 помпи директно върху изтънялата коса.  Нежно масажирайте върху скалпа.  Нанасяйте сутрин и вечер.
Това е по инструкции на Медисютикъл за серума.

TiFoNi,
Маските освен ако не са специално разработени за скалп, могат да утежнят, раздразнят и направо да сплескат обема. Съставките им са предвидени да подействат на косъма и да поправят дължините който се нуждаят от специална грижа.
Това от което се нуждае скалпа е енергизиране, стимулиране на фоликулите, метаболизма на клетките.

# 233
Тифони, ефектът на маската /освен тези специално насочени с грижа за скалпа/използвана в корените е ужасен, но ако искаш пробвай!

# 234
Включвам се да се похваля с новите придобивки и да изкажа ултра положително мнение и за двете, а именно четка Olivia Garden Nanothermic + Ion shaper 40мм (леко квадратна е) и негово величие Parlux Alyon. И двете са божествени, остава само да се науча да си правя желаните прически и да заякна в ръцете, че малко ми тежи сешоарчето.

В този ред на мисли, ако някой може да ми препоръча продукт с фиксация и добро задържане на прическа, но без екстремно втвърдяване и клечкосване ако може. Косата ми лесно се изправя, а искам да държи чупките от сешоара. Пробвала съм с лак на готова коса и не държи.

# 235
Тифони, ефектът на маската /освен тези специално насочени с грижа за скалпа/използвана в корените е ужасен, но ако искаш пробвай!
Аз пък винаги мажа навсякъде и нямам забележки.  Но може би, защото косата ми е изрусена. Ще пробвам следващия път само по дължините.

# 236
Включвам се да се похваля с новите придобивки и да изкажа ултра положително мнение и за двете, а именно четка Olivia Garden Nanothermic + Ion shaper 40мм (леко квадратна е) и негово величие Parlux Alyon. И двете са божествени, остава само да се науча да си правя желаните прически и да заякна в ръцете, че малко ми тежи сешоарчето.

В този ред на мисли, ако някой може да ми препоръча продукт с фиксация и добро задържане на прическа, но без екстремно втвърдяване и клечкосване ако може. Косата ми лесно се изправя, а искам да държи чупките от сешоара. Пробвала съм с лак на готова коса и не държи.

Честито! Аз си поръчах четки на Оливия Гардиън с бамбук и съм доволна, изправям с Парлукс много е бързо и лесно с тези четки. Косата ми е непокорна не съм намерила продукт който да помага... когато я оставя къдрава все има по прав участък, ако я изправя все някъде ще се начупи...ужас

# 237
Честити придобивки PeachHoney!
Аз за фиксиране на прическата когато се правя с четка използвам Еласти-стайлъра. Но предполагам има и по-добри и популярни в темата продукти. На мен като цяло прическата ми се задържа с почти всеки финиш/термо и не съм търсила изрично с фиксация, но знам че този, който препоръчвам има Simple Smile

# 238
Jollie всичко можеш да ползваш след тройката.Нито ще ти утежни,нито ще прехидратира косата.

Casual бих го пробвала след протеинова маска.
В самата терапия сийлърът е като втори продукт,но при силно стресирана коса се върти с реконструктора 2-3 пъти и накрая се нанася хидратора,който е супер хидратиращ.Защо го казвам,функцията на сийлъра,освен да затваря и изглажда косъма е и да неутрализира химикали(къдрин,оксидант...),та моята логика е,че той не е типичния балсам-сийлър.Цялата терапия ми изглежда от сорта на Олаплекса,като сийлърът и реконструкторът са N1,а интензхидраторът е N2.Не съм сигурна как ще се държи след силна хидратация.Но не пречи да пробваш.
Опитвала съм да търся инфо от местните  Джойко,но те не са много по споделянето на информация,особено щом не съм професионален фризьор,ще кажеш че ще им взема патента...
На мен ми се заплитат от време на време само късите косъмчета на врата.Но, дефакто те не виждат ножица докато не пораснат,а и балсам твърде не стига до тях,и мен ме дразнят понякога.

Агентче на мен точно следствие на стрес ми опада косата.Целаген ми върна косата,Нуминокса няма да му отстъпва по нищо си мисля.Особено на нашата възраст,той е може би по-добрият вариант.Аз верно ще взема да изхвърля водата на ФК  и да отварям Нуминокса,че ми е любопитно Grinning
Между другото,преди 2 месеца бях на фризьор,не ми се беше случвало 1 година Grinning та, с фризьорката се заговорихме за продукт, от който косата да расте по-бързо.Друга тема е,че набръщолеви сумати и заучени щуротии,но беше изумена от многото нова коса която ми расте.Изправи ми косата след като я подстрига и късите косми настърчаха от всякъде.Бяха между 7 и 10см,та няма как да е от тоника на ФК или Сериоксил,аз ги ползвам по-отскоро.Преди това, година и 2-3 месеца ползвах само Целаген.

Peach аз мога да ти предложа това

Като си изправях косата го ползвах понякога.Не харесвам фиксация,но ти щом я търсиш,ще ти свърши много добра работа

# 239
  • София
Момичета, колко често мога използвам 2-минутния рекунструктар на афоджи. Не намерих никъде написано, но предполагам веднъж седмично не е много.

Общи условия

Активация на акаунт