Дванайсети клас(2021-2022) - Вижда му се краят - пък било то от дистанция

• 51 086
  • 745
  •   1
Отговори
# 330
  • България, София
Пожелавам на всички да оттърват вълната Hug

Ваче, каква ваксина има Сашето?

Ще проверя на сайта на РЗИ как стои въпросът за карантина, но съм се настроила за 10 дни. Ако е по - кратка, няма да се сърдя Simple Smile

# 331
  • София
Честита нова година, момичета!
Нека бъде мирна, спокойна, успешна и много щастлива за децата ни! И за нас, разбира се. Simple Smile И много вино да се изпие за отпразнуване на успехите и сбъднатите желания на наборите. Дано! Simple Smile

Моят мъж е с положителен PCR, така че мога да кажа как се случиха при нас нещата с карантината. Направиха му теста на 30.12., а резултатът излезе на 31.12. Днес се обадиха от РЗИ - аз и Иво като контактни сме под карантина 10 дни. Първият ден е 31.12., а последният е 09.01. (включително).
Не знам защо не броят и деня на вземането на пробата. По моите аритметики, последен ден на карантината ни трябваше да бъде 08.01. Но дамата от РЗИ, която се обади, изрично каза - 09.01. включително.
Това е положението към днешна дата.

# 332
  • България, София
Виви, благодаря за информацията!
Пожелавам леко да мине при мъжа ти, а вас с Иво да ви подмине.

Наборката е с бърз антигенен тест, направен в лаборатория и резултатът излиза същия ден.

# 333
  • София
Явно броят сроковете по ГПК. Simple Smile
От деня, следващ деня на вземането на пробата.

# 334
  • България, София
Явно броят сроковете по ГПК. Simple Smile
От деня, следващ деня на вземането на пробата.

JoyJoyJoy

По - вероятно за ден първи да приемат деня, в който е излязъл резултатът.

# 335
  • София
Важното е болните да оздравяват и да минава леко тая гад.
Стискам палци на твоето момиче. Heart

# 336
Променена е, чух го по тв-то. 10 дни за болни и 7 дни за контактни.

Променена е в част от Европа - в Гърция - 5 дни и във Франция нещо май казваха.

В България няма нова заповед, така че към момента карантината е 14 дни за тестван и 10 дни за контактно лице.

# 337
  • България, София
Благодаря!
Стискам палци и на вас Hug

# 338
  • София
Ваче, каква ваксина има Сашето?
Янсен от юни месец и сега Модерна, но не знам каква доза, цяла или половин. Пък и тя, освен, че сама си е взела спонтанното решение да е Модерна, изобщо не е разбрала друго Wink
Пожелавам да мине лекичко. Младите карат по-леко. Карантината се брои от дена на положителен тест. В момента, в който отчетат и вкарат в системата резултата започва да тече карантината. При мен беше в деня на тестване, ако е писиар и излезе на следващия ден, се брои от дена на излизане на резултата.

Виви, до 9-ти сте официално, броиш от 31-ви. Стискам палци да минете леко. Изолирайте се максимално.

# 339
  • София
Хайде, и моят е с корона! Карантинираха класа му, нас също. Той има само сополи, ние още не сме заразени, но явно чакаме.

# 340
  • Русе
Бързо оздравяване на всички болни наборчета и семействата им Hands Pray

Надявам се, че нас ще ни прескочи тая вълна. Нали бяхме на предната... Hands Pray

# 341
  • България, София
Лельо Ог, леко да минава при набора, а вас останалите да ви подмине Hands Pray
Той не беше ли ваксиниран?

Ели_дечкин, отчели сте се предния път. Сега няма нужда  Simple Smile

# 342
  • столицата
И моята дъщеря сподели за доста болни деца от  съучениците й след празниците. Засега май няма с Ковид, но не знам дали са ходили да се изследват.
Тя продължава  дистанционно, макар че има явна настройка сред учителите срещу дистанционните и често "забравят" да ги включат в часовете.

# 343
  • София
Velina_v, ваксинирани сме всички, аз и мъжът ми с 3 дози, децата с 2. И се надявам да не го усетим много. Наборът е много сополив, той прави много тежки синуити, но няма температура и сериозна отпадналост. Днес си кара дистанционно, реших, че не е толкоз болен, че да не учи. Щот съм зла! 😃 Малкият едва се търпи, то е мрънкане, то е чудо! Ще настъпи той котката по опашката, ама да видим! 🤨

# 344
  • България, София
Лельо Ог, дано ваксината ви предпази, а наборът да го изкара неусетно.

Девойката също "влиза" в час, където е възможно. Не по всички предмети става. Вчера изпусна часовете по НЕ, но  други часове ги кара. И аз съм на мнение, че ако не се чувства супер зле, да не губи материал.
Тя и на уроци "ходи" on-line.

Галимар, много кофти със "забравянето".
При нас дистанционното се наложи просто.
При малката пък няма опция да я включват, та тя си кара асинхронно.

Общи условия

Активация на акаунт