Всякакви въпроси относно пералнята - тема 12

• 34 463
  • 741
  •   1
Отговори
# 75
Аз ползвам стар модел на Самсунг , толкова ароматизирани не ги изкарват нито Бош, нито Електролукс, нито стария Силтал.
Честно си признавам, съжалявам , че не си взех пак Самсунг. Изнервих се с пресрочването на времето на тоя Бош, не ми се занимава с майстори и сервизи и ще стискам зъби година- две и ще си взема Самсунг.

Момичета, пиша за десети път - пералнята е механичен уред - върти, грее, налива и източва вода. И толкоз, няма никакви обезмирисващи функции, освен една, за която ще стане дума. Обаче първо да изясним какво е това аромат. Ароматът това са молекули, попаднали на обонятелните рецептори в носа. За да стане това трябва около носа ни да има аерозолен облак с такива молекули и да вдишваме от него. За да има такъв облак нещо трябва да ги емитира в големи количества. Е как едно пране може да емитира големи количества с ароматни молекули? Само о един начин - тъканта да е пропита с много остатъчен препарат и той да се изпарява. Или с други уми - ухае лошо изплакнатото пране. И тази пералня, от която прането не мирише просто плакне добре. И обратно - онази с аромата не плакне. Та ако все пак искате аромат, то:
-купувате лоша пералня, която не плакне
- намалявате плакненето на хубава пералня
- слагате конски дози препарат.

Изборът е ваш. Но не оплювайте пералнята, която плакне добре.

Разбирам напълно това, което казваш Черна Станция. Може би съм негативно настроена към самата марка като цяло, защото имахме проблем и с чисто нов хладилник на Самсунг. Аз също предпочитам дрехите да са добре изплакнати както казваш и въпреки това все пак да има лек аромат, а в случая няма. В случая проблемът е, че отделението за омекотител стои почти винаги пълно. От време на време доливам за да преценя въобще дърпа ли това чудо или не. Другото е, че ползвам и дезинфектант за пране, който също се налива в отделението за омекотител, т.е. и него не го взима като хората…

# 76
Аз съм  от хората, които слагат съвсем малко омекотител , абсурд пълно отделение, едва покрива дъното..
При равен старт- дрехи, прах, омекотител, няма как да не ми прави впечатление как излизат дрехите от различните перални.
И не е до плакненето, винаги ползвам екстра плакнене.

# 77
То хубаво ползваш екстра плакнене, но е важно с колко вода го прави.

# 78
Здравейте, от 1 седмица имам тази перална https://www.technopolis.bg/bg/Peralni/Peralnya-HAIER-HW80-B14636-N-S/p/680127
Пусках 2 пъти на памук на 40° и 1200 оборота, премерва си прането и почва пише 1:10 ч. След 1 час поглеждам пише 2 часа а и се е включило допълнително плакнене, изчаквам още и не ме сдържи и сменя програмата на бързата само студена вода и центрофуга, за да ги изплакне поне за 15 мин. Някой има ли я по отдавна да ми разясни видовете програми?

# 79
То хубаво ползваш екстра плакнене, но е важно с колко вода го прави.
Да, мернах някъде в клип една пералня, в която водата покриваше 1/3 от люка, при моите такова изобилие не съм срещала, може би , когато са 3-4 дрехи, се вижда количество вода.

# 80
И моето вярно 15 годишно Ели взе да сдава багажа.
Изчетох последните теми (от 2021 г.) и последно се спрях на този модел:
https://www.tehnomix.bg/peralnya-aeg-l7-fbe68s. Бюджетът ми е до 1000 лв, най-много 1100.
Виждам много екстри в модела, които, обяснимо, са ми непознати.
Държа на добро изплакване, ползвам течни препарати без омекотители. 8-9 кг са ми напълно достатъчни.
Имате ли впечатления от магазините, които продават нови уреди с нарушена опаковка и вид, предназначени за немския пазар? От такъв магазин (Бургас) си купих хладилника, но за перални нямат особен избор.
Иначе Техномикс ми изглеждат надежни. Емаг не ги искам, нито пък Технополис и Техномаркет.
Благодарна съм на съвети и насоки.

# 81
АЕГ плакнат с много вода. Освен основните изплаквания, могат да се добавят още едно или две допълнителни изплаквания-натискат се два бутона едновременно. Допълнителното плакнене/плакнения си се запаметяват за напред. Ако не са нужни, пак с натискането на тези два бутона, се премахват. 7 серия е хубава и изпитана серия. Аз, поне, не знам за някакъв дефект като цяло на серията.
Доволна от Техномикс. Не съм имала фалове с тях за сега.

# 82
  • София
Здравейте! От вчера съм с AEG 7-ма серия със сушилня. Доволна съм, не мачка при сушене. Обаче програмите ми се виждат страшно дълги. Напълних я (не мисля, че достигнах 9 кила, имаше още място) и я пуснах на 40 градуса на памук. Пра 3 часа и 22 минути. Това нормално ли е или бъркам някъде? Пуснах една с около 3-4 кг дрехи и пра 2 часа. Предходната ми пералня беше макс 5 кг. и нямаше програма над 2 часа и то с предпране.

# 83
  • София
Нормално е, съвременните перални пестят вода и ток, което компенсират с дълго пране.

# 84
  • София
Благодаря!

# 85
Има опция за съкращаване на времето и може да достигне до 1 час прането. Прочетете си упътването.

# 86
  • София
Четох. Така намалих времето на прането 3-4 кг. до 2 часа, но не можеше да е по-малко.

# 87
Да не би да пускате на 40 градуса ЕКО програма за памук

# 88
Четох. Така намалих времето на прането 3-4 кг. до 2 часа, но не можеше да е по-малко.
Програма памук с едно допълнително изплакване, което трае около 15 минути. Бутонът за намляване на време е цъкнат 2 пъти.

Същото, но при ЕКО програма

Последна редакция: нд, 14 ное 2021, 19:02 от petiaivanov

# 89
ЛГ са един от най-лошите варианти за пералня .

Здравейте! Чета, теми, използвам търсачки. Търся в гугъл по ключови думи само в домейна bg-mamma.com, та може ли актуална информация поне от 2021 година, защо са лош вариант ? Хора с LG и конкретен модел?

При няколко срещани поста "лг са лоши" търся назад  в страници, теми и т.н.

Има ли хубав модел при LG ? Не успорвам нищо, любопитен съм да науча нещо, което може да съм пропуснал от този форум.

Общи условия

Активация на акаунт