Седми клас 2021-2022 тема 3

• 31 636
  • 753
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Има ли “строени” за утрешния пробен изпит по БЕЛ в СМГ? Наборчето се надява на по-добро представяне от математиката, но да видим…
Моята е записана Simple Smile не е случила на майка, горката тя. Simple Smile

+1. И моят се надява на добро представяне и много се радва, че няма да има преразказ.

# 646
  • София
И моят е записан, само че не забелязвам някакви амбиции за добро представяне. От известно време се носи по течението и се държи така, сякаш някой друг ще се яви на НВО вместо него.

# 647
Да, и ние, жалко, е без преразказ. Поне ще мине за един час цялата работа.

# 648
  • Сф
Ние се връщаме присъствено.Имаше разбивка по класове в Школо. Само два 12 ти класа остават онлайн засега . Според мен, не са успели да реагират с декларацията,защото там вече родителите не следят толкова какво се случва, големи са. Също от 3 те 7 ми класа , нашия е с най- малко съгласия. 11 от 20. Другите два 7 ми са нещо подобно на 21 от 24. Но класните са им много дейни! Нашата не е и мисля че и това е една от причините за малкото подадени навреме декларации за ПО. Сестра му също е имала проблем с връщането на декларацията, накрая я е пратила по Вайбър на класната. Не всички са пратили и сертификата. Казаха, който не е , понеделник в канцеларията. Купон ще е в понеделник, вторник, после предполагам ще се стикова всичко. За София пиша.

# 649
  • София
И моят е записан, само че не забелязвам някакви амбиции за добро представяне. От известно време се носи по течението и се държи така, сякаш някой друг ще се яви на НВО вместо него.
Rouzi, няма да се оплакваш от отличника на класа, защото пак е заковал шестица на гадния тест по математика!😉

# 650
При нас няма никаква информация кои класове се връщат присъствено, колко са подали декларации в класа, колко са със сертификат, нищо. Само написаха, че нашият клас се връща, пък наборката ще е от къщи. Вероятно ще са ощетени по някакъв начин децата, които остават, ама поне да видим как ще стартират и може да подадем след някой и друг ден.
На пробен в СМГ не съм я записвала, че в школата имат пробни през уикенд и вече тотално ще се отегчи. Споделете после впечатления и резултати. Hug

# 651
  • Пловдив
Днес моята имаше пробен по БЕЛ, и с преразказ. Един час тест и час и половина преразказ с включени камери. Въобще не съм я питала за въпроси, нито за преразказа, но ми направи впечетление, че времето си е малко за теста, и доста се беше разбързала и притеснила. После веднага преразказа, четене онлайн, после 15 минути могат да си го четат децата и после ... каквото сабя покаже и честта, майко юнашка Joy
Моята дъщеря има опит в състезания, но забелязвам, че е започнала да се впряга много за това НВО, била под стрес днес, притеснявала се. И за разлика от миналата година, тази е започнала повече да учи. В смисъл преди по-айляшки го караше, сега чете уроци, пише някакви дълги домашни по история, казва, че вече била активна в часовете. Не знам, временно ли е, идва ли ѝ акъла в главата, но има осезаема промяна. Само да не прекали и да пресоли манджата докато дойде време за изпитите.

# 652
На пробни изпити онлайн не бих го записала. Знам си гарджето. От къщи концентрацията му ще клони към нула, а и отделно няма как да се усамоти. Имаме и куче и котка. Вкъщи врати не се затварят, животните не търпят такива. Котката понякога му изключва компютъра и добре че не се е случвало по време на тест. Минава и през клавиатурата. Вре се зад щорите, а мониторът е пред тях. Абе малък хаос си е. Да ги нямаше животните, пак щеше да се разсейва с нещо друго. Та пробни изпити напролет в училище.
Големият бях завела на един пробен по математика във Варна, на школа Вектор. Беше през януари. После мислех да ходим и март, но беше 2020 и сещате се сами - март месец вече нямаше изпити. Сега за малкия се чудя. Не знам дали има смисъл да се разхождаме до Варна.Май по-скоро няма. Сякаш за него ми е все едно какъв резултат ще изкара. Работим си вкъщи. За една от двете паралелки, които иска, все трябва да стигне резултатът.
Днес направи един тест за уравнения. Утре му предстои преразказ.

# 653
Момичета - кокичета, забелязвате каква каша стана нали, във всяка област, община и училище, се взимат по различен начин решенията към разпоредбите. При всеки е различно, инфото се пуска в групите, някъде и РС се спретват, и накрая.... еми не му се вижда края. Дори не мога да разбера, дали след тези мерки които взеха отгоре, трябва всеки директор на училището което ръководи, да преценява сам как да процедира. Чета и нищо не разбирам, единственото което разбрах е..., че в крайна сметка, когато ти пратят нещо в групата, ти трябва сам да прецениш и да решиш какво да правиш, демек, не тези отгоре, не директорите или учителите, а самият родител решава за това, как иска детето да се обучава. Пълна анархия, народа изтрещя, всеки си дърпа чергата към себе си, и на никой не му дреме за другия.

# 654
  • Пловдив
Дървото е най- айляшкия техникум в Пловдив. Сега гимназия сигурно, но пък девойката твърди, че е с най- висока стипендия.
Аз я пускам от понеделник, дано оцелеят до Коледа. После с Омикрон пак ще затворят.
След миналогодишното учене и следене на материала с нея, чак сега дишам спокойно. Препитвам уикенда отгоре, отгоре по разказните. Физиката не е за мен. По химия от въздуха я препитвам- ама там е идеална. Нищо, че към момента оценките са 6 и 5. По математика и бел само питам докъде са с учителите и толкоз. Колкото толкова, миналата година ми дойде в повече и за тази сили няма.

# 655
  • София
Набора е записан на изпита в СМГ, не е случил на майка. За капак след разговор с учителката по БЕЛ миналата седмица промяна тази няма, без домашно и не е учил. Четох 20мин конско в колата не знам изобщо нещо влезе ли в главата. В понеделник се връщат с брат му присъствено той ваксиниран, малкия с антитела явно с нас е изкарал един безсимптомен ковид.

# 656
Здравейте!
Не съм ви чела много отдавна. Надявам се, че всички сте здрави!
Позачетох последните постове. Имам въпрос и ако някой е наясно, моля да ми пише.
Класната е написала съобщение, че в понеделник децата с подписани декларации, съгласяващи се с тестове, или пък тези със сертификати, се връщат присъствено. Останалите продължават дистанционно. Преди това съобщение преди няколко дни имаше друго и родителите трябваше да напишат кой е със сертификат. Отделно попълвахме въпросните декларации онлайн, после и на хартия. Та от целият клас само три деца потвърдиха за сертификати. Не ни се дава информация колко родители са съгласни с тестове. Въпросът ми е следният. Какъв е редът детето ми да продължи дистанционно /има сертификат/? Той някак се чувства прецакан. Иначе съм твърдо "за" присъственото, но не и в такава конфигурация.

# 657
  • Майничка
Polin_a, подаваш заявление за ОРЕС до директора, което той препраща за разрешение от РУО.
След като класът тръгва присъствено, значи над 50% са дали съгласие. Аз също не бих казала точната бройка на несъгласните с ПО в класа ми, не че децата няма да разберат.
Според промените в ЗПУО и Наредбата за приобщаващо образование, ОРЕС по желание при присъствено обучение се провежда с включена камера в час (според училищните възможности), без взаимодействие, т.е., каквото чуе детето. Изпитва се индивидуално, извън учебните часове - това може да се случи онлайн, на камера (заедно със заявлението, родителят подава декларация за техническа обезпеченост) или присъствено, в отделен кабинет - според директорската заповед за организацията на дейността в ПО.

# 658
Благодаря, gargamela!
Значи няма вариант да са по-малко от 50% съгласните? Според моите сметки е на кантар работата в нашият клас.
А защо да не се съобщи бройката?
В момента се водят едни дебати с класната в групата ни. Несъгласните няма да се съгласят, и това е. А пък класната от своя страна видимо притиска родителите. Кани ги в училище да подписват декларации. Значи един път през линк, втори път на хартия, сега и там да ходят....Грозна работа. Не ми харесва.

# 659
  • Пловдив
При нас има качен списък на децата, които ще бъдат тествани. Тоест останалите не са съгласни. Има едно със сертификат и едно ваксинирано/моето/.Реално досега бяха 5 деца ОРЕС, сега ще останат 4,защото ще пусна девойката след като ще ги тестват.
При нас децата в ОРЕС не са ощетени по никакъв начин. Има си контакт с тях ,съобразяват се дали виждат/чуват. Мисля ,че вече толкова е отработено, че става за секунди. Изпитват си ги, тестове ,контролни, всичко както си му е реда. Много рядко има проблем с нета, но винаги след часа получават презентация с урока. Всички учители са си дали номера и контактуват с тях на вайбър. Случвало се е да има проблем с връзката през платформата и ги включват през вайбър. Абе желание да има ,всичко е възможно. Даже в междучасията понякога оставят връзката включена ,за да са с класа.
Миналата седмица госпожата по физика като я подлепи на консултация ,защото нямаха връзка единия час , отиде близо час и половина. И това само с моето дете.

Последна редакция: сб, 04 дек 2021, 22:33 от renydent

Общи условия

Активация на акаунт