Седми клас 2021-2022 тема 3

• 31 639
  • 753
  •   1
Отговори
# 630
А нашата класна изрично подчерта, че децата, които си останат в къщи, ще получават само материали и само консултации в часа на съответния преподавател, един път седмично, заедно с децата от други класове. Няма да ги включват онлайн.
Ето какво пише при нас.
3. УЧЕНИЦИТЕ, ЧИИТО РОДИТЕЛИ НЕ ЖЕЛАЯТ ДА ГИ ТЕСТВАТ, продължават обучението си в ОРЕС
Но пък може да подадете документи за ОРЕС и тогава няма да има проблем.
И ето информацията от преди 3 часа
https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/ot-ponedelnik-6- … henici-ot-1-do-/0

Нашата класна твърди, че ОРЕС е същото като асинхронно, това така ли е ?
Линкът не работи -страницата не е намерена.

Как са настроенията извън София, навсякъде ли има 50% съгласили се?

# 631
В Добрич сме.
Никой нищо не казва.
От днес за утре пускат разни новини.
Поискаха спешно да попълним тези декларации за тестване. Нямам идея колко родители от класа са я попълнили.
Не знаем и понеделник в каква форма ще се обучават. Нали сега трябва да изпатят бройките в МОН и от там да осигурят тестове. Съмнява ме до понеделник да се организират.
Една приятелка пък изобщо и декларации още не са им искали в тяхното училище.

# 632
  • Пловдив
При нас 17 деца се връщат в клас, от 27. Само едно дете има сертификат. Другите ще се тестват. Тези, които ще останат у дома само ще слушат, без да участват. Още в понеделник ще правят присъствено контролно, казах на моя да сяда да учи сериозно. Тези, които са ДО не знам как ще правят контролни и изпитвания. Нашите на присъственото ще го отнесат.
Странно е ,че в едни училища дистанционното обучение е синхронно, а в други асинхронно. Евала тогава на нашето училище. Днес 2 контролни е имало-едно по ИУЧ-математика и едно по бел. По мат идея нямам какво е било. По бел са били 6 въпроса с отворен отговор. Да дадат определения за чуждици ,заемки, домашни думи и примери за тях. Определения за наклонения и примери за тях. Нещо такова обясни девойката.
Не виждам особено голям проблем да включват децата синхронно. В крайна сметка е едно копче на компютъра.
Докато раздават тестовете в клас ,тя им го праща в школо и го иска върнато в рамките на часа. Щом при нас може да стане, какъв е проблема да става навсякъде? В крайна сметка ситуацията е такава и на никой не му харесва.

# 633
Проблемът е в отношението към ДО на някои в училище, което определя и дали ще се организира адекватно такова за само част от децата. Образно казано "ще видите вие кон боб яде ли!" и нещо като наказателна рота- асинхронно ДО, да ни дойде акъла в главите и да пуснем децата в казана. Възможно е някъде да имат и технически проблеми, но като цяло по-скоро проблемът е в човешкия фактор. Мое мнение, на база и на изказвания от практикуващи учители.

# 634
  • Пловдив
Току що ми звънна класната. Майка й починала/ не знам от какво/. Спешно й искат двама родители за тестване. Никой не се съгласил. Съгласихме се с мъжа ми. Не разбирам тези родители. Абе хем искаш детето ти да е на училище ,хем нищо не искаш да направиш. Зарадвах се все пак ,че щом ще ги тестват и моето дете ще види училище. Е супер ,ама два класа от седмите и два от петите не са събрали 50% съгласие за тестване. Та тези 4 класа ще ходят ротационно. И тук идва великият въпрос. За какво се харчат тези пари за тестване като ти събираш пак тествани с не тествани  деца.
И пак отчитаме дейност. Бясна съм вече. Това е малоумно. Едни пари на вятъра.

# 635
Присъствено ще са моите и двамата. Един седми клас остава онлайн. Седем паралелки са за цялото училище, които не са успели да съберат заветните 59 процента. Те няма да се връщат ротационно, остават си дистанционно. Ако обаче бройките заразени паднат под 250, а при нас това може да в скоро, ще се върнат всички.

# 636
  • София
При нас всички класове от прогимназия се връщат. От гимназиалните обаче - не. Но не гледах колко остават онлайн.

Не помня дали тук писах - от класа на първолачката всички се върнаха от раз, нямаше чудене и маене. Никой не се хвърли смело да е доброволец за тестовете. Оказа се, че и четирите майки, които се навихме, сме многодетни.
Ми така де, трябва да събирам сили да крякам по наборката. Малката пречи, не трябва да е около мен  и отклонява крякане и към нея Simple Smile

# 637
Аз не подадох декларация, дадох на наборката избор тя да каже, хем да не го мисля аз Innocent Ще видим как ще стартират и във всеки един момент може да се върне с два дни предизвестие.

# 638
  • София
Ние сме в софия. От понеделник тръгват всички класове без 2 от 11 клас и всички от 12 клас.
Явно на големите им е по удобно да се обучават дистанционно.
Децата, които не са на училище ще правят контролни и класни присъствено. Така пише в писмото от ръководството.
Аз лично се изненадах от бързата организация за връщане. Мислех, че още 1 седмица ще им трябва.
За следващата седмица имаха насрочени (от по-рано) контролни по химия и музика. Най ме притеснява музиката, че там даже и не слуша, а за четене и учене да не говорим. Другите контролни са по график.

# 639
И ние се връщаме от понеделник. Да видим какво ще излезе.
Аз обаче за понеделник запазих час за очен преглед, че някакви главоболия има напоследък детето. И сега ще трябва да иде първите 2 часа, да се тества и после ще го взема за да пътуваме до София за прегледа. Малко хаос стана, но как да предположа, че точно на 6 ще се върнат. Правех сметка да слуша онлайн уроците в колата:)

# 640
  • София
Има ли “строени” за утрешния пробен изпит по БЕЛ в СМГ? Наборчето се надява на по-добро представяне от математиката, но да видим…

# 641
  • Пловдив
Моето за никъде не се строява. Последният хит е, че ще пише МГ и Дървото. Нещо с бел не се спогаждат.
Не е ходила на изпити, а и все си мисля, че е рано за нея. Още не са почнали преразкази на уроците.

# 642
И при нас се появи съобщение,че ги връщат в понеделник,пусната е декларация,която трябва да занесат децата .Ще ги тестват и не търсят помощ от родители.Моят се израдва и каза,че ще има първи час по плюене.Така щастлив,по училищен повод не съм го виждала друг път.
Получих и оскърбително съобщение относно отказ да се яви на мат.състезание.Г-жата била мега огорчена и имала очаквания,че поне той ще се отзове и ще представи класа,но уви..То и аз върнах огорчителен отговор,понеже са назад с материала,не решават задачите за нво от учебника и домашните са проформа,както и последното контролно.Иначе,да щеше да е тренировка,но на сила не ми се иска да го пращам,стигат му задачите и у дома.

# 643
  • София
Моето за никъде не се строява. Последният хит е, че ще пише МГ и Дървото. Нещо с бел не се спогаждат.
Не е ходила на изпити, а и все си мисля, че е рано за нея. Още не са почнали преразкази на уроците.
Reni, изпитът ще е само на първи модул, няма да има преразказ. По-скоро да си видят граматиката, но и теза ще има най-вероятно. Ще пиша утре как е било. А какво е “Дървото”?

# 644
  • София
Има ли “строени” за утрешния пробен изпит по БЕЛ в СМГ? Наборчето се надява на по-добро представяне от математиката, но да видим…
Моята е записана Simple Smile не е случила на майка, горката тя. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт