Седми клас 2021-2022 тема 3

• 31 632
  • 753
  •   1
Отговори
# 660
При нас последно, нещата стоят така, съгласните - отиват ПО, тези които не са - остават ДО, тези на ДО, трябваше да им даде някакви други декларации, но се оказа че в момента нямало от тях
( вчера ), остана за: от понеделник нататък, в нашия клас няма - преболедували, със сертификати, пср, и
т. н.. Затова днес пусна поредното съобщение: децата да са най - късно 7:45 в училище, за да може да ги тестват с плюнка, както тя казва - като дойдете, ще плюваме. От нашия клас има 13 съгласни, ние общо сме 22, явно няма значение от процентите. Едно вчера питаше дали може и то да ,, плюва ", каза му да пита майка му, ако е съгласна, да иде да попълни декларацията, друго дете пък искало ако ще се плюва, но ако види че ще е с бъркане, щяло да избяга и да се прибере, но майката е категорична че няма да се съгласи на тестовете.
Честно казано, видях как им върви учебния процес когато са там, и това което установих е - никаква разлика, единствено че, трито дена си бяха както през другото време, а не както беше казано първоначално, че ще са по 30 мин., и въпреки това пак не им стигаше времето. Нагледах се и се наслушах, то не беше приказки в час, скандали, ядосани учители, и какво ли още не, дори имаше и такива, които нито на ПО, нито на ДО, си правят труда да идат на време, пак уж са се успали.

Та сега да попитам, преди време някой пита за принтер, даде се отговор, включително и аз. Търсех къде е в групата, но не намирам нещо отговорите. Затова сега да ми напомни мамата която беше с принтер eko tank, кой модел е и дали е двустранно, може ли и на картон да се печата ( ако е пробвано ).
Явно пак когато търся, не успявам да намеря.

# 661
  • в очите на дъщеря ми
Девойката, тръгва, от вчера си е приготвила чантата. И при нас не е ясно, колко и кои децата тръгват, нищо както каза Рени, за седмица, две ще е.

# 662
  • София
Моята се доваксинира вчера. Пу-пу, никакви реакции и проблеми. Нищичко.

В найния клас има три ваксинирани и две или три преболедували деца. По данни от нея, всички се връщат. Но от съседния клас едва са събрали 50%.

Грам не се е трогнала, че ще е по. Твърди, че всички планове и домашни са написани и предадени. Вече, какво помни, е отделен въпрос.

# 663
Е, то има още две учебни седмици до ваканцията плюс някой и друг ден. Чака си я вече с нетърпение.

# 664
  • София
Големите са над нещата относно почивките. Но малката (1 клас) отбелязва на един лист колко дни има до ваканцията Simple Smile Много била учила и много се била изморявала.

# 665
  • София
Големите вече са с опит. 20 дни до ваканцията, която е 10 дни (а реално точно три) и за която ще им дадат много домашни. Не че ще ги напишат всичките…
Дано в седми клас им дадат само БЕЛ и Мат, другите да ги поотпуснат. За да може всяко да наблегне на каквото иска.

# 666
Много малко ми се вижда ваканцията. Както удължават края на годината, а говорят да се отпочва от 1 септември скоро децата ще имат по кратка ваканция от нашата отпуска. Ха ха
Днес детето каза, че тестът не е бил лесен. Теза върху На прощаване. Ще чакаме резултати.

# 667
  • София
Влизам да почерпя за официален тийн! Наборката навърши дългоочакваните от нея 13 и заяви - айде, вече може да ме наричате "онзи сърдит тийн", защото досега беше много дразнещо, като не бях навършила 13. Така, де, принципна е тя Joy

И нашите тръгват от понеделник. Вчера заредихме картите за градси транспорт, днес са на ред разкрасителни и обезкосмителни процедури Joy В почивките на ученето, де. Преговаря се "На прощаване", защото ще ги изпитва. Беше го научила, ама то се забравя, естествено. Най-голямото страдание - класното по БЕЛ ще е присъствено. Мъка. Все едно ще е по-трудно в клас или по-лесно в къщи. Ама проверявала в "как се пише" и разни подобни сайтове от компютъра в къщи, сега нямало да може. На баткото пък класното пак щяло да е "онлайн" - госпожата си го е приготвила така и вече било трудно да го преформатира. От телефон/таблет/компютър в училище, кой както иска. Замислих се - ми то не е просто да се разпечата един тест, а и присъствено трябват групи. Хич не им е лесно на учителите в тези "от днес за след малко" решения, дето им ги спускат. Няма последователна политика, само хаотични решения за туширане на някакви вълни от недоволства. Ама това си го знаем, де...

# 668
blueeyes, ще се е справило перфектно, няма за какво да се притеснявате толкова, а в крайна сметка, това е все още началото. А за техните решения относно ваканциите - донякъде ги разбирам, тъй като родителите които работят, а няма къде да си оставят децата за отглеждане от близки и роднини, на тях им се налага да ги оставят в институцията ( ясла, градина, училище ), за да може да ходят спокойно на работа. Но точно в този момент, и на този етап от нещата, не смятам че е най удачното решение. Имаме едно хлапе, което майка му се чуди как да го държи далеч от вкъщи, ако има начин даже по улиците и в училището да спи, за нея ще е идеално, а сега откакто наскоро роди, още повече. Та всеки луд със номера си. Да излезнем от това положение, пък другото все ще се нареди, лека - полека, бавно и славно, ще се оправят нещата.

Валя*, съмнявам се, домашните имам усещането, че този път ще са с още по - голям обем, дано да греша, и пепел ми на клавиатурата, но боба и фасула друго ми казват.

мандаринка, Да ти е жива и здрава тийн мандаринчето, много да ви радва, само добри неща и емоции да я съпътстват, да има много успехи в живота. Това с което черпиш, само на мен няма да ми стигне, трябваше по - голямо количество да постнеш. 😂🤣🎉🎈

Последна редакция: пн, 06 дек 2021, 07:14 от Тони ♒🍀

# 669
  • Майничка
Мандаринка, здрава и щастлива да ти е тийнката! Оттук насетне й желая много успехи, прекрасни приятелства и хубави емоции! 🍀🌷🍀

Изпечатването на гугъл тест в документ е пълна отврат, веднъж си го причиних и няма да повторя! Днес цял ден си играя да правя "хартиени" групи, че три класа ротационно ми се падаха онлайн. Здраве да е, нали имам 3 месеца ваканция през август!😉

Последна редакция: нд, 05 дек 2021, 14:41 от gargamela

# 670
  • в очите на дъщеря ми
мандаринка, Да ти е  жива и здрава девойката! Прекрасната излезе на вън, уведоми ме, че всичко си знаела....от сега се подготвям за резултатите от "знаенето"...

Последна редакция: нд, 05 дек 2021, 20:19 от Мамзел Нитуш

# 671
Да е жива и здрава малката Мандаринка!
Никога не са били претрупани с домашни за ваканцията в нашето училище. Различни учители са им преподавали, никой не им е давал нещо по-различно и повече от текущите домашни и уроци.

# 672
  • София
Мандаринка, честита да е щерка ти!

Тезата не се хареса днес и на моя. Определено му дойде отрезвяващо този пробен, защото си мислеше че знае много, а отвсякъде излезнаха въпроси, на които се колебаеше.

# 673
Мандарина честита да е рожденичката.И ние от утре присъствено дано най сетне се постигне безопасна среда с тестването.Дано няма и болни деца от нашия клас ,че постоянно ги пращат с лекарства,кашлящи ,гъгнещи.Дано и учителите не се изхвърлят и престарават още от утре.Дано всички набори се запазят здрави

# 674
  • Пловдив
Мандаринка, наздраве и от мен за тийнката. Нека е здрава и щастлива!
Моята девойка днес се скъса от задачи. Не знам колко е решила, но близо 2 часа и половина решава. Това ме навежда на мисълта, че си е починала последните дни и с наближаването на урока компенсира. Кой каквото си направи, никой не може да му го направи. Можеше цял ден да почива днес.

Общи условия

Активация на акаунт