Седми клас 2021-2022 тема 3

• 31 685
  • 753
  •   1
Отговори
# 420
Така е, тезите трябва да се забранят със закон в този им вид.... Разбирам да държат да знаят метафора или сравнение, ноо анафора, етимологична фигура и т.н. за какво са им, ума не ми го побира... Все пак става въпрос за 7 клас, който иска да навлиза дълбоко си има филологии за тази работа... Аз много харесвам есетата, но е субективно за оценяване и според мен заради това не го слагат..., а и не е по-лесно за писане.... но за мен поне е по-полезно ...
     Вашите деца учат ли метафора, метонимия, синекдоха, етимологична фигура, анафора....тези понятия са отпаднали от учебната програма. Първите три се заместват с общото название думи с преносно значение. Изумена съм, че моят син сега в седми клас ги учи и в тестовете има да определя метафори и метонимии. Учебникът му е БГ учебник/ ужасен просто/. Госпожата му явно не си е погледнала учебната програма.

И ние сме по БГ Учебник, там ги има тези неща и си ги учат. Аз също бях чула, че са отпаднали и специално гледах учебника. Госпожата си кара по учебника (+дори дава някои допълнителни изразни средства) и така. Нямам идея кое е вярно или не. Но след като ги има в учебника, сигурно са си по програма.

# 421
  • Пловдив
Понятията и при нас се учат. С тезите е мазало. Едното дете твърди , че на уроците го учат по един начин, а в училище по друг. Такова нещо като да започнеш с “посоченият цитат”, говорел за слаб изказ, според частния учител. В училище обаче го искали така. Изобщо тъпотия голяма.

# 422
Привет, поизгубих се, но ви четях. Виждам че обсъждате БЕЛ, при нас почнаха с тези и анализи, не е всеки час, но все пак ги има. По другите предмети си е както винаги. По физика им беше дала тест, тъй като няколко деца преписаха от едно друго девойче, накрая на всички им писаха 4 - ки, включително и на мойто диване. Мама я наказа, разсърди се, и девойката даже и през ум не и е минало, поне от учебника да види някаква си верига, та тая верига и висна в бележника с четворката, пак да преписва, нито ме слуша, нито ме чува. По рисуване си изкара още една оценка, похвала пред децата, от учителката по рисуване и тази по БЕЛ, и уч - та по рисуване даже и я написа в школо.
По ФВС пък ги кара да правят някакви глупости с топки, които според мен се иска някакво предварително учене, пък и доста пространство. Подхвърляш топката, като в същото време правиш лицеви, луда работа.
Одеве по БЕЛ им каза че анализа още не е проверен, щяла в събота и неделя да провери и да нанесе оценките, да видим, а сега им вика, че ще им качи някакви тези които можело да има на НВО. Явно се започна с подготовката.

# 423
  • Майничка
Нашите са на ОЛВ по БЕЛ, засега структурира добре. По физика днес са правили тест, задачите уж ги е решила, но объркала два отговора и не очаква шестица.

# 424
  • в очите на дъщеря ми
А, добър ден! През последния месец, само чета, а понякога и това пропусках...гледам физиката и тезите нищите, за физиката ясно, тотал щета, тезите са друго, лесни и приятни са ми и мога да помагам на прекрасната.

# 425
  • София
Мамзел, и на мен тезите са ми лесни и съм готова да изпиша стотици, стига да мога да й помогна. Сега даже съм й натрупала на бюрото моите тетрадки от 7 клас с ОЛВ-си, да вземе малко да попрочете. Ама пусто, нейното мозъче работи по друг начин и “локуми отказва да разтяга”.Sad

# 426
  • Mars Hotel
Сменям темата за изразните средства, за да се оплача. Днес класната пусна анкета в групата на класа, за да преброим зелените сертификати. Ами... едно ваксинирано (моето), едно с предстояща втора игра другата седмица, и две преболедували със сертификат. Това е. Четири деца от 24. Няма да видим присъствено обучение скоро.

# 427
Учат изразните средства и в училище и в курса (метафори, метонимия, синекдоха, етимологична фигура и всички останали). Не знаех, че са отпаднали. Има ли го някъде черно на бяло написано това?
Черно на бяло е написано какво се учи в учебната програма за 7 клас. Тези понятия вече се учат в 8. клас и е безобразие, че учителите не го знаят и продължават някои да тормозят излишно седмокласниците. Това , че ги има в БГ учебник, не значи нищо.

Последна редакция: чт, 25 ное 2021, 11:48 от Catley

# 428
  • в очите на дъщеря ми
Значиии, щом на мен ми писнА от това ОЕСР, разбирай обучение в кревата, смятайте, тия дни нали съм в отпуска и прекрасната, просто ме вбесява...обаче нямам надежда, в техния клас две са преболедували, прекрасната има анти тела и това е...

# 429
  • София
И при нас са пуснали анкета, но за да я попълня адекватно ще трабва да отидем за тест за антитела. Което сигурно ще е уикенда. Официално поне не е боледувал. Не мисля, че и при нас ще има 50 % отговораящи на изискванията.

# 430
В школо нищо не ме питат за нищо. Проверих току-що.
Не е боледувала /поне не знаем/, не е ваксинирана. Ще чакаме под 500 на 100 хиляди явно. Не се оплаквам.

# 431
И аз получих днес запитване от класния. Освен моето знаех, че и приятелят му е ваксиниран. Още една майка писа, че синът ѝ има зелен сертификат. Значи дотук трима. Май са 28 деца. При всички случаи над 14 няма да ги докарат. Нашите поне са на ротация в момента. Вече и на това съм доволна, дотам стигнахме Sad

# 432
Първи ден днес присъствено.
Усеща се като първи учебен ден!!!
Дано мине безпроблемно и със здраве ротационното ни обучение!

Физиката е най-тегава при нас.
Срам ме е да кажа, че съм завършила ПМГ с профил "Физика".
Значи така трудно да представени уроците в сегашните учебници, че имам чувството, че за пръв път ги чувам тия неща. Flushed
Да знаех - да си бях пазила навремето учебниците.
Дали пък не е възможно да намеря някое издание отпреди 25-30 години?!?!?!

# 433
Току що се ядосах ужасно много. Споделям, да знаете. Мъж ми купил помагало по математика от книжарницата на бг учебник в подлеза на НДК. Оказа се, че имаме точно същото и в рамките на минути по-късно се опитах да го върна с касовата бележка, непопипнато. Отказаха ми! Можело само да заменят за някаква друга стока.
Повече кракът ми няма да стъпи в БГ учебник!

# 434
  • София, в момента в любимото ми село Железница
ra2, може да звъннеш на Комисията за защита на потребителите 02/933 0565. Мисля, че не е редно да не можеш да го върнеш.

Общи условия

Активация на акаунт