Седми клас 2021-2022 тема 3

• 31 683
  • 753
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Не са направили добре. В това отношение Сиела ми направиха добро впечатление, защото ми замениха една сгрешена учебна тетрадка. Но може би се съгласиха, защото исках замяна.

# 436
Може би ще представлява интерес, покрай черния петък Регалия са обявили отстъпки на някои продукти.
http://www.regalia6.com/ucRegalia/regalia_files/e-obu4enie.html

# 437
ra2, може да звъннеш на Комисията за защита на потребителите 02/933 0565. Мисля, че не е редно да не можеш да го върнеш.
Звънях. Щом било в магазин, на място, а не по интернет, не били задължени да върнат парите. Законово не били задължени. Туйто.

# 438
  • София, в момента в любимото ми село Железница
ra2, може да звъннеш на Комисията за защита на потребителите 02/933 0565. Мисля, че не е редно да не можеш да го върнеш.
Звънях. Щом било в магазин, на място, а не по интернет, не били задължени да върнат парите. Законово не били задължени. Туйто.
Да и аз така разбрах, че онлайн може да го върнеш, защото физически не знаеш какво купуваш.

# 439
  • София
Може би ще представлява интерес, покрай черния петък Регалия са обявили отстъпки на някои продукти.
Rodi, тези отстъпки само са посещаващи курсовете на Регалия ли са, защото виждам, цена 120 лв. за един практикум?

# 440
Привет, има ли майки, които имат деца с лош успех, говорим за двойки и тройки, направо се чудя как ще кандидатстват с такава оценка от дипломата, и на курс не можеш да го запишеш, трябва с учител.

# 441
  • София
Здравейте, имам седмокласничка.Интересувам се къде мога да намеря информация за пробни матури.Кога става записването и къде. За Пловдив ми е питането.Знам, че се провеждат в НТГ.
Ако не успеете да намерите в Пловдив погледнете СМГ,техните са онлайн.

# 442
Привет, има ли майки, които имат деца с лош успех, говорим за двойки и тройки, направо се чудя как ще кандидатстват с такава оценка от дипломата, и на курс не можеш да го запишеш, трябва с учител.
По кои предмети. Мойто има 2 или 3 тройки, засега двойка все още няма, но до края на годината има време. Щеше да е с добър успех, ако не беше мързела да мисли и учи, щеше да ехеее, но уви. Тази година реши да се премести в кухнята, така поне и се налага да стане, да се облече, макар и наполовина ( като изключим ФВС, тук вече няма избор, трябва да е цялостна премяната ), да се приготви, и през повечето часове да е с включена камера. Честно да си кажа,
уч - ката по История, колкото и да не я харесваме, аз донякъде одобрявам част от методите които прилага, част от тях ми напомнят за нремето когато аз бях ученичка. Вчера дори им пусна клип от тубата, като каза че, в сегашните учебници няма информация, били много зле нахравени, и ако се налага, да търсят инфо в нета, изобщо не ги одобрявала тези бумаги, и тук вече спокойно мога да се съглася с мнението и.

# 443
  • София
Скиорче и аз заглеждам този практикум на Регалия, тази седмица е на 60 лв. по единия предмет за всички, не само за техните ученици.

Иначе за пробни, повечето големи школи са онлайн, само някои за техни ученици присъствено (мисля, че Междучасие, които вече не предлагат за външни ученици). Може да се пробвате онлайн на СМГ учителите, МАТ и БЕЛ  https://tt.smgood.bg/?_ga=2.188022443.243010726.1637873552-1356269882.1635108004, може би едни от първите пробни, още тази неделя. Другите - след НГ. Има и разни малки школи, които предлагат онлайн изпити, но не в реално време, а в определен отрязък от време. Даже закупих един такъв по БЕЛ - школа Познание, но то не остава време за него. Започвам да осъзнавам и че не бива да се прекалява с тези пробни. Би било добре да се направи пробен април - май в самото училище, за да са децата в реална обстановка, но не всички училища правят.

ra2 и аз съм се опарвала от книжарницата на БГ учебник, много им се издразних, че не ми приеха обратно същият ден дублираща се УТ, но просто имаше момент това издателство само там можеше да намериш, вече май ги има по другите книжарници.

# 444
СМГ-то сме го изпуснали, за записване до 24.11

# 445
Rodi, тези отстъпки само са посещаващи курсовете на Регалия ли са, защото виждам, цена 120 лв. за един практикум?
Отстъпките са за ученици, които не посещават Регалия. Учениците от школата ги ползват безплатно като част от курса.

# 446
  • Пловдив
Нямам опит с пробни изпити, но мисля, че фокусът трябва да е върху това да си учат материала по български и да решават задачи. Какво ще покаже пробния изпит на този етап не е толкова важен. По-скоро е част от машината за пари на школите. Ако си решават вкъщи за време някакви пробни тестове от сборниците, налични в книжарниците, е почти същото. Може и да греша 🤔

# 447
  • София
Аз си мисля, че пробните изпити са полезни, за да се мине веднъж-два пъти през "официалната част" - сядане по един на чин, раздаване на бланките за отговори и най-вече това, да се отбелязва на отделна бланка, защото на текущите тестове в училище отговорите са под въпроса и не се прехвърлят на друг лист. Примерно, на някакво състезание (1-4клас) баткото така беше объркал яко пренасянето - пропуснал, примерно, задача 5 и после отговорът на зад 6 нанесал на зад.5 в бланката за отговори, съответно повел нататък - 7 на 6 и т.н., накрая нищо вярно - никой не гледа листа със задачите, а само бланката за отговори и става - язък за решените. Та ей такива тънкости да се оттренират. Естествено, не бива да се прекалява и да се обиколят де-що има пробни. А за онлайн-пробен атмосферата е домашна и за по-притеснителните не е същото, като на живо. Аз, засега, ще изчакам.

Някой беше питал за онези анафори, епифори и тем подобни (на мен все ми звучат като петифури Flushed ). Учат ги и още как. Всичките ги извадиха от На прощаване. Сега учат Отговор на литературен въпрос. Продиктувала им е някакви глупости и им дала такъв за домашно. С няколко итерации ще е явно, че то не се пише само по указания.

# 448

Някой беше питал за онези анафори, епифори и тем подобни (на мен все ми звучат като петифури Flushed ). Учат ги и още как. Всичките ги извадиха от На прощаване. Сега учат Отговор на литературен въпрос. Продиктувала им е някакви глупости и им дала такъв за домашно. С няколко итерации ще е явно, че то не се пише само по указания.
       Бях писала, че метафора и метонимия се учат в 8-ми клас, но не...като нови понятия се вземат чак в 10 клас. В седми се учат само следните понятия: лирически герой, лирически говорител, повест, ода, балада, елегия. Учителите могат бегло да ги запознаят с другите, но да не оценяват учениците върху тях. Много ми стана интересно- някой писа тук, че и в курсовете им ги преподават- четири години откакто са отпаднали. В тестовете на НВО няма въпроси върху тях. Нашата учителка след като ги запозна с ОЛВ с презентация, им даде два наведнъж. Все повече искам да си поговоря с нея.

# 449
  • София
Catley, благодаря за споделеното. Не е работата на родителите да следим всичко, но е срамота учителите по БЕЛ да не го следят това. Още по голяма срамота е на тези в школи и курсове да не го следят или да продължават да си го намилат колкото да не си сменят репертоара. Освен ако нямат друга цел, а именно при проверка да видят кои деца ги учили допълнително.
Оказва се че изразни средства не се учели, биографиите на авторите били отпаднали от изпита, преди година-две отпаднаха и едни идиоми (че в момента ми бяга думата на български, но например какво означава "През куп за грош"). Никъде в критериите за оценка на теза не пише, че трябва да се посочва автор (понякога даже автора е посочен в самото задание) от коя част на произведението е или кой на кого го казва. Вместо да си висят на тези неща, да упражняват това което реално ще се падне. Отстраняване на грешки, граматика, четене с разбиране. Отстраняването на грешки носи най-много точки и за мен си е доста важна задача.

Общи условия

Активация на акаунт