Седми клас 2021-2022 тема 3

• 31 660
  • 753
  •   1
Отговори
# 540
mimiza.имаме това помагало пиши на лично.При нас нищо ново тази седмица бяхме присъствено не го пуснах набора.От утре пак ДО ще се включи.Спукали ги от контролни по всичко ,Ами нас да ни изпитват от утре

# 541
Рени, какъв е вариантът да остане детето у дома ако минат на ротация? Молба за ДО ли? Доколкото разбирам, при ротация не тестуват? Вероятно биха чакали в седмицата вкъщи да се натръшкат и да си признаят, та да не отиват отново на училище болни, със здравите. Това обаче е дежа вю.
Радост, с какъв документ или изобщо как остави детето вкъщи при ротацията?

# 542
ra2Взех бележка от личния лекар.Той набора и без това го дразнеше гърлото и го водих.Слава богу мина за ден но си поисках цялата седмица.Сега сме на ротация или там както се казва.Дано са две седмици в къщи а не една.И като са присъствено ще мисля пак варианти

# 543
  • Пловдив
Рени, какъв е вариантът да остане детето у дома ако минат на ротация? Молба за ДО ли? Доколкото разбирам, при ротация не тестуват? Вероятно биха чакали в седмицата вкъщи да се натръшкат и да си признаят, та да не отиват отново на училище болни, със здравите. Това обаче е дежа вю.
Радост, с какъв документ или изобщо как остави детето вкъщи при ротацията?
Аз подавам документи за ОРЕС на всеки 30дни,с глупавата надежда, че нещата ще се оправят и ще започне тестване или че болните ще намалеят.
Иначе имаш няколко варианта:
-бележка от личен лекар/зъболекар
-документи за 30 дни ОРЕС/това са една декларация по образец и една свободен текст/
-документи за ОРЕС до края на епидемиологичната обстановка / декларация по образец и декларация ,че детето има нужните устройства/
-документи за ОРЕС до края на учебната година./декларациите са същите/
Не ходя в училището, подавам ги онлайн. Нямат право да ти откажат. Има вариант,в който да не им се занимава и да ти предложат асинхронно обучение. Разликата е там ,че детето няма да бъде включвано с класа ,а ще му пратят презентации на уроците. Обикновено щерката я включват всеки час, ако нещо се разпадне нета или не се осъществи връзка само тогава й пращат презентации. Като цяло си е синхронно с класа- контролни, изпитвания, там си е. Даже ако не сменят стаята и в междучасието е с тях, техният клас е на кабинетна система и рядко се случва.

# 544
И нашите се връщат в училище. Няма да го пуснем. Който не попълне декларация за съгласие за тестване, автоматично остава ОРЕС. Доволни сме, че имаме  вариант.

# 545
Рени, благодаря за отговора. Миналата учебна година бяхме с годишно ОРЕС още от началото. Беше синхронно, с малки изключения я включваха и бяха благоразположени към варианта. Беше добре, даже имаше обратна връзка и участваше с отговори в часовете.  Тази година заради пусти 7-ми клас се въздържахме, ситуацията стана каквато стана. Заради това не съм много наясно какво би следвало да се подава сега.
Сигурно е, че при ротация няма тестуване, нали така?
Може ли копие или линк към декларациите, да имам пълна готовност. Не помня откъде съм ги взела за да ги подавам, пък и после имаше още някакви промени във вида им, които не проследих.

# 546
  • Пловдив
При нас тестуване няма. Не ни работи сайта на училището и не мога да ти пратя линк, но би трябвало на всяко едно училище да ги е качило в сайта си. Ей тук ги има -произволно училище намерих
http://23su.info/zaavlenia-za-preminavane-v-obuchenie-ot-razstoa … tronna-sreda.html

# 547
Благодаря.
Декларацията за дете до 14г не иска представяне на други документи, указващи уважителни причини за решението. Пък другата, за осигурените условия ме срути с точките между 1 и 14. Подписвам ги всичките.

# 548
  • София
Дъщерята тръгват от утре, организираха се бързо и родителите се съгласиха на тестване (засега със заплащане, има вариант с по ниска цена), има и ваксинирани и не малко преболедували и с антитела (при нас така) и съответно над 50 %. Има деца, които остават вкъщи по тяхно желание, ще тече едновременно и ПО, и ДО. Иска ми се да потръгне и да е добре за всички.
Засега първите пробни са 89 (БЕЛ в школа), 89 (МАТ на пробния в СМГ). Има накъде да се желае подобрение (поне над 90), в София, знаете баловете са много високи за ЕГ, МГ и т.н, и тенденцията е все нагоре, с всяка следваща година. Разбира се, най-важно е да са здрави децата. Останалото ще го научат/тренират/изрешат/изпишат.
От минали години знам, че КМС за 7 клас е с формат на НВО, но не знам дали ще се провежда в училище. Иначе предстоят олимпиади, би било добре да са присъствени, то няма как иначе.
Успех и здраве на наборите през декември и после цялата 2022!

# 549
  • София
В училището на малкия КМС е обявено за 12.12. присъствено.

# 550
Ротациите при нас са на седмица. Аз се радвам и на това. Вариант да го оставя вкъщи няма. Едно че онлайн почти не учи и второ, той е всеки ден по няколко часа на тренировки в залата, където има деца от 5-6 годишни до големи от различни училища. Няма логика да ходи на тренировки, а да го спра от училище. Спортът също не бихме изоставили. Всички сме с ваксини, той е с ваксина и дотук съм приключила с мисленето по този въпрос. Каквото съм могла, съм направила.

# 551
Сърдечно благодаря на radost17 за изпратените снимки от помагалото, което търсих и на останалите момичета, които предложиха помощта си Flowers Hibiscus
При нас от тази седмица са на ротатация, нашият набор е в училище, другата седмица ще се сменят. Нито анкета ни пуснаха за съгласие, нито тестове правят. Само ни пуснаха заповедта в петък в късния следобед. Туй то Simple Smile Господ да ни пази!

# 552
При нас имаше проучване за ЗС. В класа се оказа, че има още две деца с поставени ваксини, освен моето. Значи общо трима. Преболедували нямаме. Тестове не са предлагали, но то и какво да предлагат след като държавата не е осигурила такива.

# 553
  • София
При нас нищо не са питали, няма анкета, пълно затишие. Явно няма скоро да ходят присъствено, за съжаление. Не искам повече ДО. Пратиха ни декларация за олимпиадата по математика, присъствено ще е. Добре, че и курса е присъствен, та детето да общува с връстници. На тренировките тренира с големи мъже и е по-различно.

# 554
Според мен сега, докато е висока заболеваемостта и има тестване имаме чуден шанс да учим от дома си, без да подаваме каквито и да било декларации. Така съм с малкото дете и ми е много спокойно. Самият факт, че не подаваш съгласие за тестване, те освобождава от задължение да ходиш присъствено, съответно седиш си у дома пред монитора.
Наборката се завърна, защото щеше да е изолирана сама вкъщи и почти единствена от класа си и макар тя да няма проблем с ученето пред монитора, се натрупват пропуски в социалното общуване, които тя по-трудно наваксва от малкия си брат. Освен това ОРЕС децата нямат право да задават въпроси, да бъда питани и т.н, камо ли да си направят презентациите. И доколкото това не ме дразни при брат й, за нея не съм съгласна.
Коледното какъвто ще формат да е, мисля да го пропуснем, дори олимпиадата е под въпрос. Тези олимпиади по време на пандемия ги приемам единствено ако се правят по време на учебен час. Но да се разкарват децата в почиван ден, за да описват три задачи четири часа ми е малко пет за четири работата.
Видяхме как се завърнаха СМГ, стана ми откровено жал за децата, чакали часове пред частна лаборатория.

Санака, виждам, че гостуваш в нашата темата, дано не си губиш времето с нас.
Разкажи за Испанската, доволни ли сте като цяло, доколкото съм те чела, да, не съжалявате за избора си, но ей така, още веднъж да ни го напишеш и за нас, тук списващите.

Последна редакция: ср, 01 дек 2021, 13:12 от blueeyes

Общи условия

Активация на акаунт