Детски дрехи... и отношение на околните

• 6 170
  • 92
  •   1
Отговори
# 75
По мои наблюдения навсякъде коментират, разликата е дали коментираният ще разбере. Някъде сипват с най-големия черпак, но така - по-елегантно, другаде - с малкия, но по-дърварската.

# 76
Откакто почнах да следя модната тема тук, осъзнах колко се заглеждали хората и че се одумва на килограм до най-малка подробност. Все едно живях на друга планета до преди това. Толкова ми е просташко да гледаш другия, а не себе си, еле пък да коментираш. Голямо чудо, че имали дупки на чорапите ... всички сме имали в даден момент, но да злословиш и сочиш .... Добре, че съм кон с капаци, иначе отказвам да повярвам на това което чета и на мястото на което живея, не е за мен. А пък да се обсъждат деца, това вече преминава граници.
Имаше една потребителка, която си бе внушила, че заради марковите дрехи дето носело детето ѝ другите не искали да си играят с него. Това, което пише Ариел също ми се струва самовнушение.

# 77
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
evencee, моя колега ( нали така сега се пише), жена е, при всяко излизане да пуши, се връща с коментари на хората, които са минали покрай нея, дрехи, обувки, грим, прически, всичко се оглежда и анализира.

# 78
Пък аз си ходя със същите дрехи всеки ден и хич не ми пука. Вечер пералня-сушилня и сутринта пак на мен, изобщо няма чудене какво да облека днес, даже бельото ми е същото. И като се скъсат гледам пак същите да си купя. Веднъж колежка ме пита как така все мириша на току-що изпрани дрехи Blush Ми те са току-що изпрани, на какво да мириша

# 79
И аз явно съм кон с капаци като evencee и като ttiholova, хич не ми пука. И за разлика от забележителната колежка на Sunshine-rainbow-lollipop съм абсолютно незабележителна. Ама нищо не забелязвам, на гости - ни пердета, ни подребди, ни подробности, за нечие облекло също, ама какво ме интересува с какво се облякъл някой? Той ме интересува повече като човек, характер, знаене и можене. И с колите съм така, важното е да върви и работа да ми върши, а не дали някой щял да цъка отстрани с каква кола съм. Ох, развеселих се с темата! Grinning

# 80
  • Пловдив
Цитат
Във Франция И коментират...
Цитат

Но никой няма да те обиди за  дето ходиш с едни и същи обувки или яке, нали?
Напълно изключено! Само в България се случват такива неща. Wink

Това все повече ми заприличва на учудването на няколко потребителки в темата за свекървите - амакактака дразнещата свекърва може да е ИТАЛИАНКА! Та на Запад има ли изобщо такива!
Сори за офа, както се казва. Wink

# 81
Не мога да си представя да ходя всеки ден с еднакви дрехи. Това би ме депресирало. Винаги забелязвам как са облечени другите, не коментирам, разбира се. Много ми е странно това, не забелязвате другите, няма значение как се обличате...Не познавам такива хора в реала.

# 82
Допреди пандемията работех 50 процента у дома, 50 процента в офиса и имах доволно количество дрехи като за работа: поли, рокли, черни панталони и копринени блузки. И сега ги имам, но откакто започна пандемията и работя само у дома, 90 процента от тях не са обличани от година и половина. Сутрин нахлузвам едни дънки да заведа детето на училище и по цял ден после съм по анцуг и суичър у дома. Дори на онлайн срещите така си седя. Имам три анцуга и три суичъра. Понеже през лятото се преместихме и все още нямаме гардероби, повечето дрехи си стоят в кашоните. Извадила съм си едни дънки за пазар, едни за пред хора, една пола и една рокля, ако случайно ходим на гости или на театър, или кино. И това са ми дрехите от септември насам. Дори на мен ми е чудно, че ми стигат. Дрехите на детето също са ограничени заради униформата - абсолютно всичките се побират в скрин с четири чекмеджета Малм от Икеа. Якета има по едно на сезон, обувки също -
+ якето и обувките от униформата. Имаме повечко чорапи, ама аз много обичам чорапи. Това лято в Търново открих една българска фирма с много шарени и весели чорапи и малко се олях.

# 83
labrex, движейки се по улиците забелязвам само нещо, което ми харесва. Например - някое палто фиксирам отдалече и си го отбелязвам мислено. Всичко друго ми е сиви петна.
Но пък за мен има значение как се обличам, суетна съм, капризна, не нося дори в седмицата едно и също нещо. Но го правя заради себе си, не заради другите и не да ме обсъждат, което въобще не ми и пука, де.
Детето ми също е презадоволено, признавам си че много прекалявам. Миналият ден оправях по-дебелите неща и се ужасих на бройката пуловери, които съм ѝ трупнала.

# 84
evencee, на хубавото и аз съм ценител, забелязвам го, разбира се. Но не се превъзнасям и да цъкам, просто така, радва ми очите и душата. Не обичам да обсъждам хората в това отношение - кой как се облякъл, че и изводи да си правя за него. Аз вече писах, че мога дълго време да нося едно и също нещо, пера - обличам, пера - обличам, докато ми дойде другия период, в един ден да сменям няколко тоалета. И да, просто защото ми се иска, отвътре ми иде, не заради някого. Слабост са ми обувките, магазин мога да отворя, аз пък с тях съм се затрупала. И, хареса ли ми нов чифт, хич не го мисля, купувам. Хубаво че все пак от време на време поизхвърлям, подарявам, както дойде, че да се отвори място за нови. Как казваха - всеки (луд) с номерата си?! Simple Smile

# 85
  • Пловдив
И аз обръщам внимание на каквото ми харесва. Тези другите, които обсъждат наред всичко, са изключения и затова правят впечатление а на митовете, че тук всеки ти гледа дрехите и злобничко ги коментира, пък на Запад - никогаш!, не виждам какво да им коментирам.

# 86
Простаци има навсякъде, но проявленията са различни. Темата за дрехите обаче се повдига основно в България. И не само за дрехите. Българите сме царе на показността във всяко едно отношение. Не случайно отвсякъде извират обяви за бързи кредити. Някои няма какво да сложат на масата за ядене, но на анцуга трябва задължително да пише Армани, детето трябва да има плей стейшън, а в джобчето да звъни последният модел смартфон.
Тази част от поста ти ме подсети - няскоро бях в Турция, в курортен град. Исках да купя нещо типично от там - везано, арабско като стил, и т.н., но нямаше. И защо?! ВСИЧКО по магазините беше с надписи на марки - кеф ти Прада, Гучи, Адидас, Пума, Найк..
(Найк с по 3 тикчета, че и надпис, да се види).
Попитах ги нямат ли нещо без надписи - не, това е модерно, да си марков. А те, моделите, едни и същи, едни до други сложени, само надписите различни. Иначе пък материите бяха хубави.
П.П. Важи и за чантите и обувките. Един магазин беше кръстен The genuine fake factory Joy

# 87
Простаци има навсякъде, но проявленията са различни. Темата за дрехите обаче се повдига основно в България. И не само за дрехите. Българите сме царе на показността във всяко едно отношение. Не случайно отвсякъде извират обяви за бързи кредити. Някои няма какво да сложат на масата за ядене, но на анцуга трябва задължително да пише Армани, детето трябва да има плей стейшън, а в джобчето да звъни последният модел смартфон.
Тази част от поста ти ме подсети - няскоро бях в Турция, в курортен град. Исках да купя нещо типично от там - везано, арабско като стил, и т.н., но нямаше. И защо?! ВСИЧКО по магазините беше с надписи на марки - кеф ти Прада, Гучи, Адидас, Пума, Найк..
(Найк с по 3 тикчета, че и надпис, да се види).
Попитах ги нямат ли нещо без надписи - не, това е модерно, да си марков. А те, моделите, едни и същи, едни до други сложени, само надписите различни. Иначе пък материите бяха хубави.
П.П. Важи и за чантите и обувките. Един магазин беше кръстен The genuine fake factory Joy

Еее, то в Турция всичко е поне Томи Хилфигер 🤣

Преди тъпата пандемия ходехме всяка есенна ваканция в Анталия, около Сиде. Там какво беше… - огромни магазини, магазинчета, дюканчета и сергии с Томи Хилфигер, Поло, Гант и прочие. Така и не разбрах дали са ментета или са свити ишлемета от фабриките, но като качество определено не отстъпват на същите неща от 200+ евро в тукашните магазини.

# 88
Тръгнах да пиша, че не мога да си представя как хората не обръщат внимание на дрехите на другите, обаче се замислих, че те голяма част от хората на собствените си дрехи не обръщат внимание… има хора ходят с неизпрани дрехи, мръсни и захабени не защото нямат възможност да си купят просто не им пука.
Според мен е важно как изглеждат самите дрехи, не колко са на брой. Те и многото на брой, но евтини и некачествени дрехи пак изглеждат зле.

В магазини за втора употреба, макар да не пазарувам, гледат в групата тук, а и доста клипчета как хората си намират страхотни попадения. Тоест хубавата дреха е не винаги скъпа.

Да се коментират дрехите на дете и то с него е пълна простотия. Всеки може да си мисли сам за себе си каквото иска, ама да си изразяваш мнението на ляво и на дясно е много просташко.

# 89
Дрехите се коментират с детето, за да предаде то коментара вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт