На половин годинка става вече МАЙ-ското ни мече-клече

• 12 605
  • 299
  •   1
Отговори
# 270
Ей, за няколко часа ни нямаше и сте изписали сумати и нещо. Страшни сте! Ние днес голямо ходене му направихме. Като не излизахме предните дни, че днес - 3 пъти. И даже кисела си го яде навън. Не зная на Гого или на мама и се излиза повече. Ама да излизаме в аванс, че при нас не се знае кога ще задуха и за колко.

Крейзикити, не си само ти. Аз имам същия проблем. Освен, че се наложи да направя няколко пломби венците ми бяха в ужасно състояние по време на бременността. Надявах се след раждането да се оправи, но уви. Постоянно са набъбнали и кървят. Да не ти казвам какво става когато си мия зъбите. Учас! Но Ванилаайс те е посъветвала правилно какво да правиш. Мога само да добавя, че след хранене, може да ги почистваш с тампон напоен с кислородна вода.

Руми, освен да купувам нови играчки аз прибирам няколко за няколко дни и като му ги извадя - О, щастие! - много са му интересни. И така ги редувам. То иначе трябва една стая само за неговите играчки. Е, не че не купувам Wink

Да ви се похваля - днес имаме постижение - Гого си изяде пюрето. От няколко дни го отказва и на обяд гладува. Иска си той неговото спанак яхния, ама само спанак не може. И да му предложа след това мляко го отказва, за да не го излъжа и да му набутам отново пюре. И нали е Телец, от глад ще умре, ама няма да се предаде. Да, ама той е Телец, а аз - Стрелец. Заинатих се и реших, че ще го накарам да яде други пюрета. Случайно днес в книгата "Хранене на бебето" прочетох, че на 6 мес. може да се дава да гризкат коричка хляб или варен морков. Дадох му една коричка и той беше удивен, а аз спокойна - поне лапаше нещо за ядене, а не каквото му попадне. И докато той си отваряше устата да лапне хляба, аз го изпреварвах и му бутах лъжицата с пюрето. И, о, аз успях! А и той толкова беше захласнат по хляба, че не плюеше пюрето. Утре пак ще пробвам така. Дано пак да се получи, иначе ще позеленее от този спанак tongue2
Дано да не съм ви досадила с моя пост. Целунете от мен малките си съкровища за лека нощ и нека спят непробудно до сутринта! Лека нощ на всички!

# 271
Здравейте мами!
Аз днес за малко бях на работа и но и в разходката успях да се включа.
Кабранска ти ме удиви с тоя номер 19. Че наскоро купихме на Ивко ботушки 14 номер и са му малко големи.  #Crazy
Вики, радвам се че пръстчетата на габи ще се оправят. Леле колко грижи може да възникнат ...само като си помисля.
По повод спането Ивко спи около 2-2.5часа през деня, на порции от по половин час. Днес специално и толкова няма. Но важното е че се научи сам да си заспива, така че и малко да спи не ме е яд , щото не съм се мъчила да приспивам.

Честити 6 месеца на Никола - голям сладур е станал. И много му е сладко крачето. А Велизарчо какъв симпатяга в тоя космонавт! И Хрисито, голяма чаровница! Как сладичко се подсмихва.  Heart Eyes

Крейзикити, родожила също помага в твоя случай.

# 272
Здравейте и от мен...най-накрая сколасах с разчистването на къщата,че то дето се вика"луд умора няма"...остави ме моя мъж сама и аз като невидяла... Whistlingна пазара-напълних торбите и си прекарах вечерта в "дробене" на зарзават и варене на саламура..но какатовиждам не съм единсвения ентусиаст-Смайли,ако искаш рецепта за туршия да пращам....отделно,дето и Ивчо беше решил,че ще си играем/щото любимата му играчка съм аз май newsm78,е като не му обръщам достатъчно внимание ме вика...тия дни ще го запиша как крещи"Амааааааа,а маааа....",уж го възпитаваме,ама май нещо не сме успели,щом на "ма" ми говори Mr. Green"/ и татито звънеше през петнайсет минути...щото му било скучно в хотела...Но като ми е толкоз акъла Crossing Arms #2gunfire Whistling
Иначе,през деня/след двучасово мислене и гледане през прозореца каква буря се вихри вън/,се прежалихме да излезем и представете си-вън си беше направо пролет...а ние киснем в апартамента...повече никакво чудене..ще си излизаме пък ако е студено тогава пак в "ареста".Та ,успях да си сменя ботушите,макар,че нямаше кафяви и се наложи да си взема черни,което ми осуетява плановете за връхна дреха....но нейсе-ще го измислим...после и с Калинка и мама Змейковица се видяхме/ей,та станала голяма мома...ама нещо много бузи,много нещо,бе.....ако я карат така ще я пращаме на фитнес Laughing,тук се сетих за снимките на нМихайлова-за съжеление-истина е...и то много тъжна истина...четох една статистика,че в момента повечето подрастващи са или анорексични или наднормени....та много трябва да внимаваме как ги храним тия деца..../
За недоспиването #Crazy....виждам масово се оплаквате..аз все още съм от спящите/поне откъм Ивчо няма проблеми...но това е засега/,но като си спомня със Сами какъв гърч беше.....просто не е истина-даже съм имала случай дето вече неможех да се контролирам и така започнах да затягам прегръдките...че накрая се уплаших,да не му направя нещо...и събудих татито да мога да дремна поне час-два.....Така,че ви разбирам напълно...и ви съветвам в такива случаи,наистина да станете,да ги разсъните,ако трябва да си поиграете,да погледате телевизия или каквото там ви дойде на ум...и като им се приспи пак-да лягате с тях/без значение кое време е-аз съм спяла  със Сами и преди обед и следобед...само да заспеше и лягах.../
Вики,радвам се ,че отидохте навреме на хирург...но да ти кажа и аз бих вдигнала скандал/даже тия дни ще отивам да го направя-заради здравните книжки на децата...дето педката не ни ги е дала и заради тях от "бърза помощ" не искаха да дойдат/,а направленията и аз знам,че за децата нямат лимит....но просто трябва и човещина...
Крейзи-радвам се ,че със захранването напредвате..но я карай по-спокойно с домакинстването....ние те знаем,че си работна булка Wink.........И мажи изгореното с дефламол или друга мазнина...
Пепсън-че тя Хриси направо все едно е сменена-явно и се е отразила смяната на климата и географското положение...пък ако още плаче-пращай я у нас....ние няма да даваме на градина...ще си играят със Ивчо...пък аз ще им бъркам манджи Laughingбез нтрати,обещавам Wink
Ани,то и на нас са ни големи 19-тия номер,но ги взех,щото все пак са пантофи,пък да може и с по-дебело чорапче да му стават/но иначе е за 18 ти /..и в тая връзка-да покажа една снимка от снощи-с едър план на крачето и мама за фон:

Сега -да честитя на месечковците-днешни и вчерашни и да ида да се гушкам при Ивето....така,че цунки от мен и лека нощ Hug
А за утре/то вече е днес/Честито и на всички именици/Арахангел Михаил е/ и много и дълги разходки....че обещаха топло време....и после сняг........и такадо пролетта

Последна редакция: ср, 08 ное 2006, 00:35 от Анонимен

# 273
  • София
Добро утро  Grinning
Два дена ни нямаше и не смогвам да ви изчета   Grinning Смайли, Кабранска  smile3501 за зимнината. И аз бях решила лютеница да правя и даже купих продуктите, но обърках пропорциите / взех 2кг.чушки и 4кг. домати а то било обратното  smile3506/ после мъжото ме обяви за луда, майка ми ме отчая, че не мога да я докарам като олинеза и така безславно завърши моят опит...
Иначе пак тръгнахме всяка сутрин на гимнастика и направо ми е жал за бебчо, защото точно заспи и трябва да го будя. Иначе рядко имаме проблеми нощем - заспива в 8 сутрин между 6,30 и 7,30 огладнява и после /малко трудно вече/ спи до 9-9,30ч. И сам си го изгради този режим - без никакви заслуги от моя страна.
Исках още да пиша, ама по късно пак, че вече е време да го будя  smile3506
И пак да ви попитам - само ние ли се сблъскваме с проблема с лишейчетата? Много са упорити - дайте идеи как да се преборим  Praynig

# 274
  • Велико Търново
Честита месечинка на Велизар,Красимира,Борис и Стефани-Елизабет!Да растат здрави и щастливи дечица! cook bdbaloni baloni

След като"турих пепел" /така казваше баба Бог да я прости/ на кражбата,вече съм се същата весела Сиска.То има кой да ги накаже тези индивиди,не мога да ги нарека хора Twisted Evil.

Кабранска,с тази фризура сте като гимназистка.Не спираш да ме учудваш колко си дейна-сега и зимнина правиш.Браво на теб Hug!

Чудех се кой ни беше обожател,а той Марти на Надя,ама майка му като пише рядко и съм забравила.Наде,пиши по-честичко Hug!

Mousy,на мен се оплачи-мен пък ме питат да ли не съм подстригвала Божа.Аз,гледам така #Crazy и  newsm78 по простата глава.А ми се е случвало да ме питат момче ли е-това не го разбирам,защото тя е облечена с дънков сукман и винаги е с лента на главата,е какво ще е туй момче-бебче гей.Ама то простотията по хората ходи.

Eunos,да го нацелуваш тоз чаровник Никола от мен!Много е хубав/пу-пу/.

Галушанка,аз сладко не ям,защото не обичам и това не виждам да ми се е отразило по някакъв начин на кърмата.По някога забравям и да ям,особено като беше топло и цял ден сме на вън.

Кате,диетата ми не е нищо особено.Иги ми прати една от красива мама,но ако я направя със сигурност ще спра да кърмя-тя е сама мляко и плодове.Като приключа с кърменето я почвам.Сега съм изключила всякакви тестени изделия/в т.ч. хляб/,никакво сладко,никакви газирани напитки и това е,ама за сега има минимален ефект.

Вики,дано Габи скоро да се възстанови!

На мен цикъла ми дойде пет месеца след раждането и се беше като преди безболезнен и краткотраен.

От как спрях да давам каша в 18.00 Божа спи както преди по цяла нощ.Вчера като бях при педито ми каза да започна пак да давам,но в 14 часа и така след 4-5 дена да заместим едното кърмене.

Ох,може и да е станало малко объркано,че сега по Тази сутрин има някакво гостенка Звездна и идея си нямате колко много говори и с какъв писклив глас,направо съм  Twisted Evil

Това е от мен!Желая ви слънчев ден изпълнен с много приятни емоции!

Ирка,къде си?

# 275
Здравейте, мами,

ние, разбира се, отдавна се наспахме и даже вече излизахме навън за малко и мога да кажа, че времето е направо чудесно!

СЛЪНЦЕ
Едно такова мекичко и приятно те гали по лицето, как да не му се зарадваш! Само да се събуди Жоро след сутришна дрямка и излизаме - отдавна не сме се виждали с другите бебета и майки от квартала ...

ЗЪБИ И ВЕНЦИ
Аааа, този проблем с парадонтозата и аз го имам! Да не остана по-назад! А, също така и не ми достига калция в зъбите и кариесите ми растат с главоломна сила! Скоро бях на зъболекар и ми запълниха два кариеса наведнъж - страшна работа, тази бременност, това кърмене - грам калций не ми е останал, така каза зъболекарката! За венците да не говорим - жабуря със SANDRIN, четкам ниско долу във венеца, после задължително чистя с конец и изплаквам с вода за уста! Иначе няма спасение! А RODOGYL съм вземала - то е антибиотик - при проблеми с мъдреците - страхотни гнойни торбички ми причиняваха, докато растяха и тъкмо най-после пробиха, оказа се, че вече са с кариеси и като спра да кърмя, ще ги вадя! Че трябва упойка ...абе, въобще страшна работа са тези зъби!

ТУРШИИ И ЗАРЗАВАТ
Браво, браво, майки, много ме впечатлявате с ентусиазма и готварските си умения, аз една туршия на мога да направя, камо ли лютеница, нищо чудно, че Жоро много-много не ми яде манждите!

ГЛУТЕН
Чета, че давате гляб, домашни каши с брашно и т.н., а пък на нас са ни казали да не употребяваме глутен все още, алергизирал или нещо такова! Засега можело само ориз, царевица и елда? Някой знае ли нещо по въпроса?

СНИМКИ
Големи сладури сте всички на снимките, а пък аз не мога да се преборя дори личната ми картинка да не изчезва непрекъснато, но май yahoo са виновни, щото там сме се публикували, а пък те непрекъснато ни мътят водата. Ще пробвам някъде другаде, дано да стане!

Приятен ден от нас за сега и сладки разходки!

# 276
  • София
Днес имаме голям повод за черпня - ставаме на ПОЛОВИН ГОДИНКА!!! newsm44 newsm68 newsm44
А и майка ми е именячка днес! Heart Eyes
Моля, заповядайте! Laughing

Честита половин годинка и на Краската, Борис и Стефани-Елизабет!  newsm51
Честит имен ден на всички именници, да са живи и здрави!

Много сладки Никола и Ивчето! Heart Eyes Пу пу!
Днес май ще става за разходки, възползвайте се! Flutter
Цунки по гъзунки (както каква Крейзи  Joy)!

# 277
Честито на месечковците - Велизар, Стефани-Елизабет, Краска, Борис и всички останали!
Честито и на именниците!

Деспет, това за глутена си абсолютно права - до 6.5 месеца не бива да се дават храни с такова съдържание. Аз също ги избягвам. Но пък с коричката хляб той само се занимава, тя е жилава и не може да изяде почти нищо, така че не е опасно.
За диетите - Галюшана, защо не опиташ с разделно хранене. При него поне можеш да ядеш всичко, само че в различни дни.
Айде да бягам, че днес си имаме тати вкъщи и ще ни води на разходка. Чао и целувки на всички сладки бебоци.

# 278
  • София
Здравейте, мами!
Да се отчета и аз, че след това ще се организираме за разходка. Мислех първо Румката като заспи да се къпя и да мия банята, обаче май ще го отложа за по-късно, че хубавото време сега не е за изпускане  Sunglasses
Честита половин годинка на Велизар! Много да се слушат с мама, тати, баба и дядо! Почерпих се, а винцето ще е за после...
Честито и на Краси, Борис и Стефани-Елизабет! Да растат и да хубавеят!
Сиска, ще ме разбиеш с твоите лафове - това за момче-бебе гей много ме разсмя  Joy
Кабранска, а ти като пишеш за туршиите и аз се сетих какво сънувах снощи. Сънувам, че днеска сме четвъртък преди Великден и аз съм забравила и не съм купила яйца, а трябва да боядисам и щях да бързам да те питам за рецептата на твоите уникални яйца hahaha Joy Ептен съм се сдухала, ама да взема да го отдам на грипа, а може би и на това, че в четвъртък ще посрещаме гости и в момента обмислям трапезата и подготовката...
Тая парадонтоза е много гадна работа - имам си проблема от доста време преди да забременея и като че ли с пастата парадонтакс се стабилизираха нещата - спряха да кървят, но още са подути, ама досега добре я изплаквах, ще взема да пробвам като Ванила. Използвам и конец, купувала съм си и води за жабурене, ама са ми много гадни на вкус и в крайна сметка ги хвърлям Whistling

# 279
  Честито на месечковците!Да са живи и здрави!
   Честито и на именниците!  bouquet
   Днес да ви почерпим, че сме именици(питах и на Коледа имиме имeн ден) smile3510 cook baloni
     Да стоим на стлчето, на най-ниската степен!
      Лек и слънчев ден!

# 280
Честито на месечковците - Велизар, Краска, Стефани-Елизабет и Борис !  Heart Eyes Hug Heart Eyes Олче, почерпката беше супер! Така се наплюсках, охаааа!  Wink
Честит имен ден на именниците   bouquet
Да са живи и здрави всичките!  Hug

Деспет, глутен не даваме бря  Grinning Само Лони с тия корички и мен ме хвърля пак в тъча  Crazy Hug Аз не бих дала коричка хляб преди 8 месец, но все си знае. А домашните каши, дето ги бъркам аз са от оризово брашно  Wink Специално търсих, след акто прочетох из форума как се прави домашна каша от оризово брашно. Купих и елда на зърна  Peace Иначе пак за глутеня - няколко майки захраниха с глутен без да искат - на етикетите не бяха видели какви пише. А едната май не знаеше за глутена  Rolling Eyes Иначе набързо ги образовахме и по тая тема и така... сега си караме по "форумски" Той моя мъж се бъзика с мен ,че по форума си гледаме детето, ама май си е така. Е, лошо няма. То е за добро и на основата на последните проучвания и изследвания, та е най-доброто според мен. А не някакви бабки и стари педиатри да ми обясняват да дам сок на 20 дена  #Crazy #2gunfire
Иначе си права за първите зърнени храни - ориз, елда и царевица. Тук казват майките, че елдата съдържа много желязо, но миришела гадно  Sick Все още не съм я опитвала, но ако е така незнам как ще я пробутваме Rolling Eyes

Ние сме със жесток запек от тия ябълки. Ядем ги вече 8-9-ти ден, като основа и прибавям към тях новата храна. Обаче какво съм чела, че разхлабват  Rolling Eyes Нас ни запекоха, сега прочетох другаде, че запичали  ooooh! Абе... цирк отвсякъде  Crazy Одеве дадох сок от грозде и чакам...ама той заспа от умора, толкова се напъва и само нацапа памперса #2gunfire Иде ми да се застрелям... Днес ще въвеждам тиква, пък да видим...

Кабранска, много ви е сладка снимката  Heart Eyes Трябва да я сложите в рамка и на централно място в жилището  Peace

Момичета, много ми е смешно като пишете за "момченце ли е" ... Аз много се дразня, щото нас ни питат МОМИЧЕНЦЕ ли е  newsm78 Той е в синьо и си прилича на момче. Ама още по-смешно ми е като видят бебе в рокля, розово и с обици примерно или фиби и да питат МОМЧЕ ли е  Joy Вие кажете :"Даа, ама просто така ми харесва, да го обличам в розово!"  Mr. Green Joy Това го прочетог тук, в клюкарника преди време по същата тема  Wink

Айде от мен ЧаУ! И цун по гъзун!  Twisted Evil

# 281
  • София
Честито на месечковците и рожден ден на Valja79
Честито и на именниците
Да са живи и здрави
Лек ден и приятни разходки

# 282
  • Варна
Честито на месечковците! Да са здрави и щастливи! bigdance2  Честито и на именниците днес, да са здрави и обичани! /ако има, че с тези никове не мога да се светна има ли сред нас/ smile3525
Аз докато се наканя да пиша и ще заключат темата. Много сте натворили тези дни  бе мамчета!
Ани, Ивко наистина прилича на теб, вчера отворих албумчето Ви и го сравнявах със съпруга ти на онази снимка край морето. Очите са изцяло твоите! И челцето и може би и нослето. Абе сладур си е  Wink
Виф, Макси да не смята да се ориентира към футбола? Гледам топки все около него, а фанелка с 8ми номер имате  football Ти как се справяш с работата и бебчо в офиса? Остава ли време за разходки? Обаждай се ако имаш време  smile3525

В тази връзка да Ви питам, хвърлихте ли вече пъпчетата на бебчетата? Ние още се чудим къде. Споделете идеи.
Днес времето е прекрасно   Nature Sunny то се вижда, че ще сме пак по улиците. Весел ден от мен и Крис!

# 283
Честито на месечковците !!Честито на именниците да са живи и здрави!  bouquet
Аз две вечери горе-долу си отспах та сега бивам.
Лони кога си родена ,че и аз съм Стрелец ,а детето Телец Peace

Пловдивчанки смених малко прическата,смених количката как ще ме познаете??Освен да взема в-к "ДУМА"  в лявата ръка и червена роза в дясната  Joy
Намерихме х-л с апартамент и бебешка кошара  Hug
Ирка що не си в Пловдив сегааааааа? Wink
Юнос -голям сладур Никола-пу пу.
Много ми станаха ангажиментите ,но дано остане време за 1 разходка.
Ние пък днес ще празнуваме Димитровден по старому  Grinning

# 284
  • Варна
Хайде и аз да се разпиша след Ани и Мария!!!  Laughing
Ама ние 2 дена излизахме по разходки след обед, а в останалото време имах доста работа, и вие почти сте я свършили темичката!!!! Браво   bouquet

Честито на ВЕЛИЗАР, КРАСКА, СТЕФАНИ-ЕЛИЗАБЕТ и БОРИС!!!
Честито и на всички именници днес!!!

Крейзикити, и вие ли проблем с млякото. Ние по 1 час се храним, и накрая е изпил около 100 мл. Иначе всичко друго си го хапва. Само вечерното мляко му е гот да си пие. Направо не знам какво да му давам на това дете.... мръвки може би  newsm78

Ани - ми ние решихме да му направим колекция от тези меките топки, и като видим някоя, различна от нашите, веднага я взимаме. Ама и на него му е кеф да си ги подмята наляво надясно... А пък аз мисля да го правим архитект, лекар, пилот, банкер, и какво ли още не  Embarassed, ама той накрая дето викаш - ще вземе футболист да ми стане  Joy

Гледам, че повечето бебковци не спят също като нас. Аз снощи даже получих в тъмното един юмрук в носа и нокът в окото, та днеска гледам с едно око  Sad ама то детето не е виновно.... тя майка му го натиска да спи, а то не ще и така се получава

Аз днес мисля да излезнем пак, че да хванем още малко загар от есенното слънце  Sunglasses
Цунки на всички мами  Hug

Общи условия

Активация на акаунт