Тема № 22 - "Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено" - Ноември 2021

• 70 155
  • 2 064
  •   1
Отговори
# 1 440

Това е стандартно домашно - детето се справя бързо защото знае как ад го прави.
Точно това имах предвид.

Аз пък не разбрах кое сте имала предвид? Може ли да се доизясните?

# 1 441
  • European Union
Не ви ли се струва абсурдно да оправдавате избора си на училище? Ако наистина сте убедени в правилния избор, защо трябва да убеждавате непознати в обратното?
Аз например съм решила за себе си, че няма да работя в частно училище и няма да давам частни уроци. Лично мой избор и не могат да ме засегнат твърденията, че постъпвам грешно.

Росита, нямам нужда да се връщам в началото на дискусията. Аз мога да чета с разбиране. Дори знам кои потребители могат и кои не могат, знам кои четат и по-рядко пишат и кои пишат без да четат. Няма значение колко се е извъртяла дискусията, ако се пишат неща, които по принцип са верни, но в конкретния разговор не са на място.

# 1 442
Не ви ли се струва абсурдно да оправдавате избора си на училище? Ако наистина сте убедени в правилния избор, защо трябва да убеждавате непознати в обратното?
Аз например съм решила за себе си, че няма да работя в частно училище и няма да давам частни уроци. Лично мой избор и не могат да ме засегнат твърденията, че постъпвам грешно.

Не виждам някой да се оправдава за избора си!
Аз лично реагирам заради глупостите изписани тук.
Една жена на един пазар каза.....коментарите на хора не припарвали до ЧУ са точно такива.

Всеки има право на избор. Аз не говоря глупости за ДУ и не ги поствам в нета.

# 1 443
А на вас не ви ли омръзна да оправдавате избора си на държавно, заклеймявайки частното? Ама стойте си там и не разсъждавайте по темата "колко са зле децата от ЧУ, защото всичко им е поднесено на тепсия".
Наистина потребителката по-горе си няма никаква представа какво се случва в ЧУ. Нито има представа какви са болшинството от децата, учещи в тях.
Доста глупости написа.

# 1 444
  • European Union
Fancy, аз още чакам отговор за стачките. Ако трябва да повторя въпроса? За какво сте стачкували и кои са "много от нас".

Ако едното ми дете учи в държавно училище, а едното в частно, спадам ли към тези, които заклеймяват частните?

# 1 445
Fancy, аз още чакам отговор за стачките. Ако трябва да повторя въпроса? За какво сте стачкували и кои са "много от нас".

Ако едното ми дете учи в държавно училище, а едното в частно, спадам ли към тези, които заклеймяват частните?

А защо трябва да се чувствам длъжна да ти давам лична информация? Подкрепяла съм протести присъствено всеки път когато съм сметнала каузата за справедлива. А не като учителите - една единствена стачка, за заплати и материални придобивки. Мрънкат срещу системата, но понасят Стаматов и Такева да са им говорители. И двамата слагачи на властта от край време.

А ти заклеймяваш ли частните?

# 1 446
Реших днес да се заровя в детайли в заповедите и т.нар. насоки. Моля някой да ми хелпне - според заповедта на министъра на здравето ВСИЧКИ могат да се върнат в клас при спазване на посочените в заповедта изисквания. На какво основание министъра на образованието ограничава връщането в клас само на учениците от 1-4... нещо ми се губи. Доста ми е трудно тези дни да се съсредоточа  и проблемът е в мен.... Поправете ме ако греша, но не е и необходимо разрешение на загубения министър за връщането на гимназия и прогимназия в училище, при условие, че е училището е органицзирало тестУването на децата.
Извинявам се още веднъж, че съм леко хаотична, но напоследък нещо ...  
Първостепенна е заповедта на министъра на здравето и на основание на тази заповед Денков издава своята заповед. И при положение, че първият позволява всички да се върнат в клас, ЩО вторият ограничава..... ОСВЕН ПАРИТЕ и фактът, че не се усетиха, че ЧУ имат възможност да се организират?

Влязох в спор се дна мама на съученик на детето. Та, тя ми твърди убедено, че трябвало разлешение на министъра на образованието.... Аз чета, гледам, но не разбирам тя откъде прави този извод....

# 1 447
  • София
Mamamari, докато не се ваксинират всички учители по-добре да са дистанционно. Нормализация преди да се ваксинират и децата няма как да има.

Това в България никога няма да стане. За съжаление. А едно време учителите са били сред най-прогресивната част от обществото! Сега (като гилдия, не като единици) ги слагам на дъното.

# 1 448
Аз не говоря глупости за ДУ и не ги поствам в нета.
Заблуждавате се.
От Вас научихме за  метода  на учене на думи. Грешите  и за  домашните Б-ниво по математика.
 Грешите и за Айфона и ...обувките.
 Истината е , че ако 5-10 родители бяха скочили на времето срещу методите на учителите , детето ви нямаше да разбере , че може да се оправи с всичко това бързо и лесно. Не споделям мнението, че ние родителите трябва да се бъркаме на учителите. Напротив, според мен трябва да им дадем пълната свобода, защото те много по-добре от нас знаят как да научат нашите деца на какво са способни.

Родителите на децата от ДУ като че ли нямат такова голямо влияние там, което според мен е по-добре и за учители и за децата.  Имало на пример   домашно (събота и неделя) три теста по 25 зад Б ниво и на никой  родител не му е хрумнало да роптае. Оставихме ги. Децата започнаха да си звънят едно на друго, да се събират на групи и заедно да борят проблема.
Има само малко да се наваксва който където има интереси, защото се гони едно средно общо ниво.

Последна редакция: пн, 22 ное 2021, 12:30 от mamamari

# 1 449
  • София
Децата са си деца навсякъде  разбира се. Разликата е в  нас родителите.  Далеч нямам предвид това колко много ги обичаме , а да кажем че понякога някои от нас леко се изкушават да направят живота на децата си една идея   по-подреден и по-лесен, с което им отнемат възможността да се научат и да бъдат успешни в истинския непредвидим живот.
Децата в частни училища получават всичко на тепсия, а тези с индивидуални частни уроци не, това ли е тезата?

# 1 450
Аз не говоря глупости за ДУ и не ги поствам в нета.
Заблуждавате се.
От Вас научихме за  метода  на учене на думи. Грешите  и за  домашните Б-ниво по математика.
 Грешите и за Айфона и ...обувките.
 Истината е , че ако 5-10 родители бяха скочили на времето срещу методите на учителите , детето ви нямаше да разбере , че може да се оправи с всичко това бързо и лесно. Не споделям мнението, че ние родителите трябва да се бъркаме на учителите. Напротив, според мен трябва да им дадем пълната свобода, защото те много по-добре от нас знаят как да научат нашите деца на какво са способни.

Силно несвързано.
Абсолютен факт е това за ученето на думи. Крайно остаряла методика. Ако вашият учител по английски дава огромен обем думи да се пише до безкрай - то той е от старата школа, и не е направил грам усилие да си опресни знанията за нови методики. Методики, които дават далеч по-добри резултати. Което много говори за качествата на самия учител.
Нейното дете се оправя бързо и лесно, защото просто е организирано и ефективно. А не, защото домашните му са малки, както вие твърдите.
Кой от нас твърди, че се бъркаме на учителите? Просто нашите учители си знаят работата и резултатите са видни.

# 1 451
Реших днес да се заровя в детайли в заповедите и т.нар. насоки. Моля някой да ми хелпне - според заповедта на министъра на здравето ВСИЧКИ могат да се върнат в клас при спазване на посочените в заповедта изисквания. На какво основание министъра на образованието ограничава връщането в клас само на учениците от 1-4... нещо ми се губи. Доста ми е трудно тези дни да се съсредоточа  и проблемът е в мен.... Поправете ме ако греша, но не е и необходимо разрешение на загубения министър за връщането на гимназия и прогимназия в училище, при условие, че е училището е органицзирало тестУването на децата.
Извинявам се още веднъж, че съм леко хаотична, но напоследък нещо ...  
Първостепенна е заповедта на министъра на здравето и на основание на тази заповед Денков издава своята заповед. И при положение, че първият позволява всички да се върнат в клас, ЩО вторият ограничава..... ОСВЕН ПАРИТЕ и фактът, че не се усетиха, че ЧУ имат възможност да се организират?

Влязох в спор се дна мама на съученик на детето. Та, тя ми твърди убедено, че трябвало разлешение на министъра на образованието.... Аз чета, гледам, но не разбирам тя откъде прави този извод....

много и задълбочено е ровено вече, но без резултат. Според действащата заповед, който организира тестване, може да тръгва. Но в същото време не дават право на държавните да се самоорганизират(официално). На частните официално не са разрешили, но не са и забранили, понеже, цитирам по памет от малоумното му изказване от петък, те изначално си били на различен принцип. Аз лично вече се консултирах с адвокат, който прегледа всичко, щото няма деца и не следи отблизо, и подаваме сигнал до комисията по защита от дискриминация, тъй като според него има пълно основание да се смята, че ДУ са дискриминирани. Горните класове в частност.

# 1 452
Благодаря ти, Тес... И аз така смятам,че за ЧУ няма пречка. Поразрових се назад в темата и видях, че Санака както винаги е формулирала точно тезата си по въпроса. Изобщо бях изключила за нейните постове.
Интересно дело ще бъде - ДУ дискриминирани от държавата... И всичко това, заради недомислените и тъпи актове на управляващите....
Интересен ще е въпроса за дискриминацията по отношение на ваксинираните деца - ваксинирани, а не могат да се върнат в клас.....

# 1 453
  • София
Аз бих пожелала успех с подобно дело. Дано излезне нещо добро, а да не го потулят някъде.

# 1 454
Всички деца над 4 клас влизат в тази група. Не само тези от ДУ.
Министърът изрично каза, че ЧУ не могат да се връщат преди да са излезли насоките с нова заповед. До сега няма, а и не се знае изобщо ще има ли такива.

Общи условия

Активация на акаунт