Тема № 22 - "Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено" - Ноември 2021

• 70 018
  • 2 064
  •   1
Отговори
# 1 650
Автор на файла с насоките е Мария Лозанова - началник отдел "Контролни дейности".
Да се знае. Умишлено постнах и снимка от вайбъра, а не цитат.

# 1 651
  • София
Значи, ако все пак не са искали да кажат това, което са казали Joy , да вземат да си редактират текста, че ... леле.

# 1 652
Мммм, някой да ги пита, т.е. да им наостри вниманието върху глупостта, която са сътворили. Накрая да вземем ние да им напишем текста. По-грамотно ще излезе.

# 1 653
Ако 20% от децата са със ЗС, то 30% трябва да си направят тест. Означава ли това, че мога да се редуват, защото няма смисъл всички да се тестват?
Лабораториите отварят в 7.30, 7.50 започва първия час. Трябва са се прави от предния ден?

# 1 654
  • София
Аз не съм сигурна, че разбирам въпроса. Как и кои да се редуват?

# 1 655
След като 50% трябва да имат ЗС, останалите 50% са без.
Ако в клас има 30% със ЗС, останалите могат да се редуват с правенето на тестове, за да стигнат 50%.

# 1 656
  • София
След като 50% трябва да имат ЗС, останалите 50% са без.
Ако в клас има 30% със ЗС, останалите могат да се редуват с правенето на тестове, за да стигнат 50%.
Не е това идеята. Ако ученикът не е с ваксина, боледувал или с антитела, трябва задължително - тест от лаборатория, ако е ДУ.

Накрая да вземем ние да им напишем текста. По-грамотно ще излезе.
Давай, че ме хващат нервите вече. Значи в подточка 4.1 текстът "може да се провежда при едновременно наличие на следните условия" трябва да се промени на "може да се провежда при едновременно наличие на условията от подточки а. и в. или при наличие на условията от подточка б.". И самата подточка б. също трябва да се редактира. Не е толкова сложно Joy

Скрит текст:
Подточка б.

при наличие на най-малко 50% от учениците в паралелката с валиден документ за ваксинация,
преболедуване, наличие на антитела или за отрицателен резултат от лабораторно
изследване съгласно изискванията, въведени със заповед от министъра на
здравеопазването. Присъственото обучение е само за учениците с валидни документи.

Последна редакция: ср, 24 ное 2021, 21:11 от Аш

# 1 657
  • София
Как е възможно при ниско ваксинално покритие, нещо казаха за 20 процента от децата, а едва ли и има достатъчно регистрирани преболедували, може да се очаква по 50 процента от паралелка да са със сертификат? На мен нещ не ми излезе математиката като слушах новините преди малко.

# 1 658
  • София
Боя се, че неправилно сте го разбрала. Трябва да има 50% ваксинирани/преболедували или с тест, за да се допусне изобщо ПО за паралелката. Това не означава, че останалите 50% могат да си ходят свободно на училище без тест и сертификат. Само разполагащите с такъв могат да ходят.

# 1 659
Т.е. мога да тествам детето и да ходи във вторник и сряда примерно, в четвъртък решавам, че няма да го тествам и почива четвъртък и петък. А ако бройката се прецака от такива като мен, връщат и тези със ЗС от училище, че стават под 50%. Отново мислено и недомислено.

# 1 660
Ясно, разбрах. Благодаря

# 1 661
  • София
Как е възможно при ниско ваксинално покритие, нещо казаха за 20 процента от децата, а едва ли и има достатъчно регистрирани преболедували, може да се очаква по 50 процента от паралелка да са със сертификат? На мен нещ не ми излезе математиката като слушах новините преди малко.
Тези, които нямат сертификат за ваксинация или преболедуване/антитела, могат да представят тест от лаборатория.

# 1 662
  • София
Да, могат, ама едва ли ще се занимават хем да висят по опашки, хем пари да дават. Трябва да са много, ама много мотивирани родители.

# 1 663
  • София
Аз подозирам, че тези 25% деца със ЗС са официално боледувалите преди по-малко от година и ваксинираните. Според мен тепърва ще се повишава процентът на розовите серификати (които иначе броят към зелените 😂). Освен това, в НПМГ  от където е инфото, родителите на най-големите все още не са се включили активно в анкетата. Ще търпи промяна и това число, със сигурност.
Да, могат, ама едва ли ще се занимават хем да висят по опашки, хем пари да дават. Трябва да са много, ама много мотивирани родители.
И такива има. Освен това, тестването на пунктовете нали пак се признавс? Тестът там е 10 лв и не се чака с часове, май...

# 1 664
  • София
Наистина ли смяташ повечето родители за толкова неангажирани с децата си??? То не беше, че си пращаме децата болни на училище, че ще лъжем с тестовете, ако се правят в къщи, сега пък нямало да инвестираме време и пари в ПО на детето... Знаеш ли колко родители познавам, които вече трайно са се абонирали за психолог за децата си???

Не всички пунктове са по 10 лв, работят от късно, удобни са за деца втора смяна. Тези, които започват в 7:30 ще трябва да правят по три теста седмично, но пак съм съгласна, само осмокласникът да е с класа си. За каката - тя да си реши, достатъчно е натоварена странично, достатъчно празни часове имат в 12 клас, за да плащам за такъв тип ПО, но ако пожелае, ще ходи.

red_violet, предполагам, че с 14-годишншти трябва да има родител (поне досега за всичко е било така).

Последна редакция: ср, 24 ное 2021, 21:26 от magi_sveta

Общи условия

Активация на акаунт