Тема № 22 - "Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено" - Ноември 2021

• 70 016
  • 2 064
  •   1
Отговори
# 1 665
  • София
Да са ни честити нови насоки, отново положението е "има нужда от насоки за насоките" Sad
Лично се радвам, че частните училища ще отворят, но пак трябва да е равнопоставено.
Всичко бях чувала за себе си, ама някой да ме нарече богаташка не бях. Изкушавам се да си снимам колата 2000 година, която карам, но всичко е въпрос на приоритети. Инвестирала съм и в нея, за да не замърсява и в момента показателите ѝ са близки до тези на най-новото поколение хибриди.

# 1 666
Ако направят пункт за тестване в нашия град, бих го тествала. Опитвам се чисто логистично да си го представя с единствената ни лаборатория. Работи понеделник-събота от  8 до 12. Детето е от 8 на училище. В понеделник не ходи на училище, отива на тест. Вторник и сряда е на училище. Четвъртък - тест, петък на училище.

Ама дали ще може за ходи вторник, сряда и петък на училище, а в другите дни ДО. Ама то като висим по 2 часа в лаборатория, какво ДО. Трябва да му извинявам отсъствията. Шах и мат. Ще чакам някой от училището да каже как го виждат и мислят.

Последна редакция: ср, 24 ное 2021, 21:44 от *PipiLota*

# 1 667
Докъде ни докараха… да правим схеми как да си тестваме децата, за да учат наживо…или да се оправдаваме, че работим и изкарваме пари, ужасна е тази държава, отвратена съм, ще изрина света да ги пратя навън да учат, пък те да си решават дали ще останат там, тъжна и жалка история…

# 1 668
  • Пловдив
Нека да си припомним, че не всички деца живеят в София, Пловдив, Варна и т.н. И ако може по-малко патос кой по колко пъти ще си тества детето,  седмично, защото друг, дори и да иска, може да няма тази възможност.

# 1 669
Докъде ни докараха… да правим схеми как да си тестваме децата, за да учат наживо…или да се оправдаваме, че работим и изкарваме пари, ужасна е тази държава, отвратена съм, ще изрина света да ги пратя навън да учат, пък те да си решават дали ще останат там, тъжна и жалка история…
След последните две-три години и аз отглеждам бъдещи емигранти .Не виждам бъдеще за децата ми тук.

# 1 670
  • София
Добре де, с това противоречие, дори да се дочакат тестовете някога..., то пак няма да тръгнат на училище, защото трябва да е изпълнено условието за 50% деца със ЗС. 🙄
Ох, искам пак да имам терзанията от седми клас...

# 1 671
След последните две-три години и аз отглеждам бъдещи емигранти .Не виждам бъдеще за децата ми тук.
Ти пък! Аз вече 10 години отглеждам такива.
Последните 3-4 години просто станаха сигурни.
Но и по страшното е, че ми минава тази идея в главата и сега да вдигна цялото семейство....

# 1 672
Добре де, с това противоречие, дори да се дочакат тестовете някога..., то пак няма да тръгнат на училище, защото трябва да е изпълнено условието за 50% деца със ЗС. 🙄
Ох, искам пак да имам терзанията от седми клас...

Слънчева, не си го пожелавай. Моето е 7 клас, имаме 1 лаборатория в града, а 3та година е ДО. Направо ми идва утре да емигрирам.

И някой да не ме захапе, детето не е ваксинирано. Имаме разнобой с половинката и личната по темата. Не мога да ги убедя, а не е само мое дете и не мога да взема еднолично решение.

# 1 673
Вчера в 13:55 във вайбър канала на МОН беше съобщено, че са осигурени тестове за начален етап до края на тази седмица и че се очакват нови доставки, които ще бъдат разпределени в рамките на 24 часа. Днес няма нито дума, свързана с този въпрос. Спряха и отчетите за резултатите от тестването.  Естествено имаме бомба - новите насоки, които си противоречат с преразказа им в същия този канал. Аз съм доста търпелив човек. Старая се да чета внимателно и с разбиране, но си признавам, че чашата ми отдавна преля, а дори нямам дете в училищна възраст.

# 1 674
  • София

Няма, Слънце, споко!
б) при наличие на най-малко  50% от учениците в паралелката с изразено съгласие
за провеждане в училището два пъти седмично на изследване за доказване на COVID-19
чрез неинвазивен  бърз  антигенен  тест и/или с  валиден  документ  за  ваксинация,
преболедуване,  наличие  на  антитела  или  за  отрицателен  резултат  от  лабораторно
изследване съгласно  изискванията,

Освен ако пак не променят нещо, де. Joy

# 1 675
Уж всичко очаквам, обаче не съм очаквала чак толкова държавата да се опита да си измие ръцете от отговорност. Как родителите ще търсят къде и как да си тестват децата, тома е пълно безумие.
Да не говорим, че и лаборантите по лабораторните имат капацитет някакъв , не може да правят тестове до безкрай. Къде останаха всички други изследвания? Пълен ужас.

# 1 676
  • София
Да, така е, не всички живеят в София, Пловдив, Варна... Не всички живеят и в Кърджалийско, където има училища, които не са затваряли. Дори в София миналата година имаше училища, които учиха доста по-дълго, защото са с по един клас на випуск.
Затова и закупуването на тестове от училищата беше по-приемлив вариант, но тази, които скочиха срещу това нямат идея какво е да си пред лаборатория два-три пъти в седмицата (в София).
Истината е, че трябва всички да се върнат веднага с двукратно тестване, нежелаещите в къщи и толкова, уви обаче, ето тук идва моментът да кажем, че живеем в България.

# 1 677
  • София
Санака, благодаря!
Вече наистина съвсем изключих. Сега се жалвам на близка приятелка, че седя и сълзи ми текат, защото се чувствам безсилна. Не знам какво да направя, не в личен план, а за да променя ситуацията. В личен план е най-лесно, тестове - два вида, ваксини..., но в цялост може и година да отнеме да им отговорим на всички критерии ЕДНОВРЕМЕННО! Сюреализъм, породен от двама министри, които направиха по-голям хаос от Sars-cov-2!

# 1 678
Между другото , чакайки два/три пъти седмично пред лабораториите семейно,  със сигурност който се е опазил до сега по някаква причина от разболяване от ковид, скоро ще бъде "докопан" от вируса. Като се има предвид , че в през тази вълна се разболяха половината от ваксинираните ми познати и роднини,  може би ще ни изненада и пета такава.

# 1 679
  • София
Нямам шампанско, но и Божолето, което закупих по-рано днес ще свърши работа.

Ей сега го прочетох това! Цяла вечер празнувам с бЕло! Забравих божолето!😜

Общи условия

Активация на акаунт