Тема № 22 - "Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено" - Ноември 2021

• 69 852
  • 2 064
  •   1
Отговори
# 1 920
  • София
Оф, добре. Браво на испанската! Останалите както дойде. Доволни?
Не, не сме доволни, но за направеното от Испанската трябва да се пише, белки и на останалите директори им уври главата. Не съм съгласна да спре да се пише за Испанската.

# 1 921
  • Пловдив
Ами, дано. Ама едва ли. Това, с тестването, си е функция на МЗ и на МОН. Те трябва да го организират. Опитвам се да си представя ресурс за лаборатория, пред всяко училище, но нещо не ми се получава. Дори са оставим процедурните формалности, това са персонал, организиране на работно място и т.н. Зима идва. Дъжд, сняг.....Временно решение, да. Но за постоянно, едва ли. Примерът е едно, реалните възможности да се случи навсякъде, нещо съвсем друго. Нали, все пак, искаме работещ модел и то за дълго време.

# 1 922
Ами, дано. Ама едва ли. Това, с тестването, си е функция на МЗ и на МОН. Те трябва да го организират. Опитвам се да си представя ресурс за лаборатория, пред всяко училище, но нещо не ми се получава. Дори са оставим процедурните формалности, това са персонал, организиране на работно място и т.н. Зима идва. Дъжд, сняг.....Временно решение, да. Но за постоянно, едва ли. Примерът е едно, реалните възможности да се случи навсякъде, нещо съвсем друго. Нали, все пак, искаме работещ модел и то за дълго време.

Ти какво предлагаш за да върнат децата незабавно? Но без да ми отговаряш МОН да осигури тестове, защото това е ясно, че няма как да стане незабавно. Друго действие какво предлагаш? Защото само чухме от теб как едно или друго не може да стане или не е подходящо.

# 1 923
  • Пловдив
Всички деца, да се върнат незабавно, няма да стане. Това е ясно и на гаргите. Ако темата е за ПО или ДО в испанската, извинете, не съм разбрала. Да не забравяме и социалния момент. Дори да се инсталира лаборатория пред всяко училище, ще ходят само децата, чиито родители могат да платят тестовете. Щом за вас това е ОК, да считаме дискусията за приключена.

# 1 924
Всички деца, да се върнат незабавно, няма да стане. Това е ясно и на гаргите. Ако темата е за ПО или ДО в испанската, извинете, не съм разбрала.
Не отговаряш на въпроса. Какво предлагаш? Само на гарги като Стаматов е ясно това. На тези, които не се примиряват, не им е ясно. Те мислят всякакви варианти. Испанската е светъл лъч и пример за да се размърдат и други директори.

# 1 925
  • София
Оф, добре. Браво на испанската! Останалите както дойде. Доволни?
Не, не сме доволни, но за направеното от Испанската трябва да се пише, белки и на останалите директори им уври главата. Не съм съгласна да спре да се пише за Испанската.

Виж сега, директорката на Испанската поема много сериозен личен риск. Риск, който родителите са отказали да поемат - при това много по-малък. Няма сила на света, която да задължи родител да плати, за да може детето му да посещава ДУ. Т.е. ако утре е лошо времето, детето се е успало, родителят е похарчил парите за друго... просто си задържа детето у дома, пише на директора, че, уви, ЗС на детето е изтекъл и го оставя да се оправя. Да, ама ако е студен и ветровит ден и повечко родители решат точно в него да са неплатежоспособни... паралелката / паралелките пада под 50% със ЗС и ПУ в този момент е в разрез със заповед на министъра. Да, ама пък те вече са отишли - онази част, която не са на тестове и имат валидни ЗС... В този момент директорът, а не родителите е в риск от административно наказание. Напълно разбираемо е, че малко директори (1 на бр.) имат желание те да поемат рис там, където родителите бягат по допирателната. Похвално е действието й, но в никакъв случай не е за порицание липсата на действие от страна на останалите.

# 1 926
  • Пловдив
Аз ще плащам тестовете на целия клас на дъщеря ми. Само това мога да предложа, ако зависи от мен. На целия град тестовете не мога да платя.

# 1 927

В този момент директорът, а не родителите е в риск от административно наказание. Напълно разбираемо е, че малко директори (1 на бр.) имат желание те да поемат рис там, където родителите бягат по допирателната. Похвално е действието й, но в никакъв случай не е за порицание липсата на действие от страна на останалите.

О, Боже! Ами, може би е надраснала разни други с души на писарушки.
Все повече се убеждавам, че за Испанската е било по-добре да си трае и да не раздухва по медиите как са осигурили тестване.

Във фейсбук една майка на дете до 4клас се възмущаваше как МОН не поемали отговорност за решенията си. Учителката на класа им отказвала да тества децата, но и РОДИТЕЛИТЕ  не могли да излъчат доброволец. Сега класът се тествал от майка от съседен клас.

# 1 928
Само дето с тези кампании на антиваксъри и възрожденци моето дете ще  е завършило средното образование..
В момента е редно да си платим за гяволията и простотията като се охарчим за тестове

Другите държави затварят ВСИЧКО, но училищата продължават да работят, а тук дори в женски/майчински форум се иска безусловно ДО, докато отмине 2334534634649634790 вълна, но никой не казва да се затворят кръчмите, дискотеките и да се спре туристопотока от чужбина! Ей, ги в Банско реват, че искали на гърците PCRи, а не само зелен сертификат.

Последна редакция: пн, 29 ное 2021, 10:52 от Фран

# 1 929
  • София
Скрит текст:

В този момент директорът, а не родителите е в риск от административно наказание. Напълно разбираемо е, че малко директори (1 на бр.) имат желание те да поемат рис там, където родителите бягат по допирателната. Похвално е действието й, но в никакъв случай не е за порицание липсата на действие от страна на останалите.

О, Боже! Ами, може би е надраснала разни други с души на писарушки.
Все повече се убеждавам, че за Испанската е било по-добре да си трае и да не раздухва по медиите как са осигурили тестване.

Във фейсбук една майка на дете до 4клас се възмущаваше как МОН не поемали отговорност за решенията си. Учителката на класа им отказвала да тества децата, но и РОДИТЕЛИТЕ  не могли да излъчат доброволец. Сега класът се тествал от майка от съседен клас.

Дъждец, похвално е това, което е направила, но не можеш да кажеш, че останалите, които мислят за собствените си семейства, за това, че трябва да издържат своите деца, а не да поемат функцията на родители на чуждите, са писарушки с дребни душици. Не са - отговорни съпрузи и родители са... И да, личната им отговорност за собствените им семейства натежава. Разбираемо е... Не бих ги обвинила.
Съвсем сериозно - ти би ли рискувала работата си в такава ситуация, в сегашните смутни времена?.. Аз - не. Имам отговорност и тя е преди всичко към моя син.

Последна редакция: пн, 29 ное 2021, 10:53 от Фран

# 1 930
  • София
Може ли да припомните актуалните граници за заболеваемост на 100 х., кога как се учи?
над 500 - само с тестове/ ЗС
250 - 500 - ротация, без тестване?
до 250 - присъствено, без тестове и др.
Гледам картата за областите по принцип /по общини може да има разлика/ но по принцип https://covid.tobel.bg/
Значи ли че Кърджалийско ходят всички  ПО без тестове и т.н.?
По-голяма част от България са на ротация - какво означава, една седмица учат половината, другата седмица останалите без тестове?

# 1 931
Няпомням, че ваксинирането на ДЕЦА (а и на възрастни) към момента не е задължително.
Постове с призиви за задължително ваксиниране ще бъдат премахвани.
Някои вече изтрих, други редактирах като отговор към изтритите.
Хубав ден!

Последна редакция: пн, 29 ное 2021, 11:50 от Фран

# 1 932
Кърджали не са минавали границата от 500/100 хил и съвсем за малко учиха ротационно и то само в някои общини.

@КатиАБВ,  каква нетолерантност мога да имам аз към мнозинството? В Софията сте далеко от милата родна картинка, където работиш за 800лв заплата по 10 часа, а някои са и само за сезона, идеално би им дошло едни 650-900 лв за стоене у дома с децата. Даже скоро една дама се възмущаваше, че миналата година по това време вече били получили такива пари, а сега нямало..Ходи и обяснявай на такава, че трябва да си ваксинира децата.

# 1 933
  • София
Фран, извинявай! Joy

Защото никъде по света не важи 2G правилото в училищата.
Защото все още за децата се дава право на избор, според възможностите, желанията и убежденията на родителите!
Защото призоваването към задължителна ваксинация е същото, като призоваването за плащане на тестове от родителите - освобождаваме държавата от задълженията й към децата.
Защото "елита от децата" не е изпразнена дума от съдържание и тези деца са достигнали до някакво ниво, благодарение на подкрепата, амбициите и приоритетите на своите родители, които ще се лишат от нещо, за да ходят децата на училище!
Ай сиктир вече!

# 1 934
Моето лично мнение е, че трябва да натиснем да се предвидят пари за тестване на ВСИЧКИ деца и дори в университетите, защото с новия  Омикрон  не се знае дали ще сработят ваксините и антителата от преболедуване...

Общи условия

Активация на акаунт