Тема 5 - Февруарски мами 2022 г. 👶

• 37 130
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
Ние сме на климатик в хола и на радиатори на останалите места. Имаме овлажнител, но не го ползвяме редовно. На мен не ми е добре от прекалено влажен въздух, свикнала съм си на сухия. Нищо им няма на децата, засега нямат астма.
А и февруарчетата са почти пролетни, няма да хванат кой знае колко отопление в първите месеци от живота си. Поне в сравнение с ноемврийчетата Simple Smile
Повече ме притеснява мръсния въздух, скоро трябва да извадя пречиствателя.

# 106
И ние сме с климатик и малкия го  гледахме миналата зима с климатик и не е имало проблем. Мисля си да взема някой хубав пречиствател за въздуха.

Последна редакция: сб, 30 окт 2021, 14:56 от Moni4ka2020

# 107
Е как климатик ще предизвиква астма. Глупости.

# 108
Ние винаги сме били с парно. Мисля че е ок въздуха.

Някой дали има мнение за тази количка? Мъжа ми може да я донесе от Англия.

https://www.babyelegance.com/product/drift-travel-system/

# 109
Напоследък все по- често се заглеждам за количка, чета описанието винаги, но се чудя какво е най- важното,което трябва да има?

# 110
Напоследък все по- често се заглеждам за количка, чета описанието винаги, но се чудя какво е най- важното,което трябва да има?
Помисли как очакваш да я ползваш. Аз ежедневно ще ходя по много пресечен градски терен, т.е. ми трябва танк с големи гуми. Важно ми е да е здрава и да минава отвсякъде, не толкова да е лека. Обратно, ако в твоя квартал има истински тротоари без дупки и с хубави снижавания, може да потърсиш по-лека и удобна.
Редовно ще пазарувам от супермаркет или ще нося играчки - трябва ми голям багажник.
Няма да ползвам редовно градски транспорт, а ако ползвам, ще е удобен за колички - не ми трябва да е лека.
Трябва ми голям сенник.
Важно е как изглежда летния кош, не само зимния.
Няма редовно да я пренасям в кола, а и колата има голям багажник, така че не ми е толкова важно да се сгъва лесно и да е компактна.
Ако имаш някоя приятелка с бебе, помоли да и буташ количката за едно кръгче в квартала. Така ще усетиш най-добре какво е важно за теб.

# 111
  • София
За мен най-важното е да бъде удобна за майката. Примерно аз съм висока и не харесвам колички с ниски кошове - струва ми се, че няма да ми бъде удобно да се навеждам, а и искам бебето да бъде по-близо до мен.
Трябва да прецените на какъв терен ще я ползвате - но все пак всички искат големи гуми, защото нашите улици и тротоари са си истинско приключение.
Друго, на което трябва да се обърне внимание е дали се събира в асансьора. Нашият е малък и не всяка количка ще влезе вътре. Размерите са важни и за багажника на автомобила.
Тежестта на количката също не е за подценяване, защото не винаги таткото ще е с нас да помага. И ако сега не намирате разлика между количка 11кг и количка 14кг, като порасне детето, ще се усетят и ще ни бъде по-трудно и като купим нещо и напълним багажника, отделно чантата на бебето.
Аз гледам и платовете и изработка. Според мен кожата ще се драска и захаби по-лесно, а и лятото като се напече не знам колко е Ок.
Амортисьорите също са важни - има хубави колички на външен вид, но возят дървено.
Хубаво е да има голям сенник, за да не се налага да мятаме пелени отгоре за допълнителна сянка.
И не на последно място всеки се съобразява с бюджета си - понякога е по-добре да се замислим дали да не погледнем и ОЛХ висок клас количка втора ръка отколкото нова и нисък клас. Почти на всички се сваля тапицерията и може да се изпере.  В много от случаите са ползвани няколко месеца и след това минават на лятна количка и са почти нови, а и след това може да се продадат на същата или малко по-ниска цена и ще сме ползвали хубава количка.
Все пак аз ще си купя нова, като съм се спряла на два модела, но ще преценя като ги видя на живо.
И все пак най-важното е Вие да си я харесвате, за да си я бутате с кеф! Simple Smile

# 112
Мами как сте с бебе усещането ?
Има дни в които усещам бебчето доста активно и такива в които съвсем службичко я усещам.
Не се притеснявам много, защото съм чела по разни форуми и книги че е съвсем нормално, но все пак да попитам?

# 113
Усещам го през целия ден. Най-много рита сутрин и вечер. Като се замисля за сега още не съм имала спокоен ден без някой силен ритник, но все пак има още място и се върти сигурно. По натам ще видим как ще е. При първото бебе усещах след 7м, как хълца. Бяха едни ритмични движения на корема. 😆
Пък ще видим дали и това, ще е от хълцащите. 😄

# 114
Мами как сте с бебе усещането ?
Има дни в които усещам бебчето доста активно и такива в които съвсем службичко я усещам.
Не се притеснявам много, защото съм чела по разни форуми и книги че е съвсем нормално, но все пак да попитам?

Като цяло през деня е по - малко активен, но знам че спи. Вечер когато легна по гръб усещам много ясно движенията, но е имало и такива в които не е бил много активен и се е налагало малко да го побутна и разръчкам, за да получа поне един ритник 😃

# 115
И аз го усещам през целия ден, има си режим и знам през кои часове е по-активно и кога спи. Вече и хълцанията усещам, но рядко. И все пак има дни, в които по-малко го усещам и по-слабо. Днес например усещах, че се е преместило и рита на различно място, отзад някак и по-слабо се усещаше, на моменти не бях сигурна, че е то даже. Все пак завърташе се и раздаваше и по някой единичен силен ритник, но друг път повече раздава. Има все още място, нека се върти, а аз гледам да не се притеснявам толкова. Иначе усещам го не само като съм легнала, а и права и седнала също, а понякога като легна виждам как ми мести целия корем. Скоро ще видя колко е голямо, но предполагам вече е пораснало доста.

# 116
Бебето е много активно вечер, през деня по- малко, има часове, в които изобщо не я усещам. Понякога усещам как се подпира от дясната страна на корема ми и мястото леко се издува, лежи си там известно време и после се гмурва навътре някъде и минава време докато я усетя пак. Снощи към 1ч през нощта беше  супер активна, направо си подскачаше Heart

# 117
И аз имах такива притеснения, чак стигнахме до лекар да ги гледа, за да се уверим, че всичко е наред. Ако ходя или работя, по-малко ги усещам, ако легна и се успокоя, повече. Ритници засега не броя. В сряда съм на лекар и ще питам има ли смисъл да се опитвам. Осем крайника са това, не знам коя част от октопода се е радвижила и реално ще ми даде ли информация за състояние на бебетата поотделно Simple Smile Но ми е важно да усещам движение, иначе много се тревожа.

# 118
Бебета са най- активни, когато ние сме в покой. Когато се движим, особено при вървене, се унасят и заспиват. За това и като се родят заспиват най- бързо, докато ги носим на ръце и вървим.
Не бих си правила труда да броя ритници, даже не си и представям как ще стане. Ако не усетя бебето 2-3ч бих яла нещо сладко или да пия нещо студено, ако и тогава не мърда бих се притеснила.

# 119
Аз в 5ти и 6ти месец я усещах 24/7 с много силни ритници, но тук от 2-3 дена явно вече е станала доста голяма и няма място да се изпъва и я усещам много леко и от време на време. И по корема ми си личи, че опитва да прави някакви движения, но и е трудно и няма място. 🤷‍♀️
Утре влизам в 7 месец а четох, че тогава бебчетата най-често се обръщат с главата надолу и съвсем не се усещат. 😕

Общи условия

Активация на акаунт