Тема 5 - Февруарски мами 2022 г. 👶

• 37 114
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
Съжелявам за всички положителни ковид тестове. Бързо възстановяване и дано леко да го карате!
Относно проблеми със зъбите.. и аз съм го закъсала с един зъб.., уж ми сложиха пломба, а сега след две седмици при натисни боли страшно много и ще взема пак да отида ди зъболекарката. Малко ме е страх, че тя няма упойка без адреналин... Ще го мисля...

Пиша и за друго. Днес бях на преглед + втора фетална. В 21+5 г.с съм, а бебчо е 612 гр..., което си е доста и все едно е 23+5 г.с.
Забраниха ми сладкото, тъй като аз прекалявам с него и при следващия преглед ако върви така ще ми пуснат обременяване с глюкоза.

Отделно пъпната връв е закрепена маргинално. Има ли сред вас и други с подобно нещо...

# 91
Цял ден не бях влизала и сега гледам, че вече сме на 6-а страница. С това темпо скоро за нова тема ще трябва да мислим Grinning Във връзка със зодиите, аз съм лъв, мъжът ми е риби и е роден на 3-и март. Много иска и бебечето да се роди на неговата дата, но ме съмнява да пренося цяла седмица, за да му угодя Stuck Out Tongue Winking Eye Но той е много щастлив, че ще е неговата зодия Animal Fish Харесвам си рибките, надявам се и бебчо да е рибка. Но все пак важното е да успея да си го износя докрай и да се роди живо и здраво. Blue Heart
Нашия татко също е на 3 март Stuck Out Tongue Winking Eye, а термина ми е на 24.02.И на мен ми се иска да е на неговата дата, но не ми се вярва. Важното е да се родят живи и здрави нашите бебчета BlushBlue Heart

# 92
Отделно пъпната връв е закрепена маргинално. Има ли сред вас и други с подобно нещо...
С първата бременност пъпната ми връв беше още по-лошия вариант - веламентозна.
Родих естествено в 39 седмица бебче с тегло 3240 гр.
Не чети в Интернет и не се панирай излишно. Слушай доктора си. Ако той казва, че всичко е ок, значи е.

Обичайно пъпната връв се прикрепя централно към плацентата.
Маргинално, е прикрепена в края на плацентата.
Веламентозно - изобщо не е закачена за плацентата, а за някакви външни нейни съдове.

Очаква се, че с това състояние не се храни много добре детето вътре, но се надявам мерките на сина ми по-горе да те успокояват.

# 93
Записвам се и аз с положителен тест за ковид.

Как си, какви симптоми имаш?

Започнах с кашлица, на следващия ден хрема, а на третия запушен нос. Днес, когато се обадих в клиниката и говорихме за симптомите ми ми казаха да приемам нат Аспин и парацетамол, ако имам температура, а ако се влоша да звънна отново. Като цяло първият път ми беше по-страшно. Това ми е втори ковид. Първият ми беше миналата година през октомври.

# 94
Аз съм с маргинална пъпна връв,което е предпоставка за секцио.Проф.Марков каза,че мн зависи къде е разположена,моята била високо.Аз така или иначе ще бъда секцио.Каза,че не е проблем,но да се следи

# 95
При първата бременност имах лошо закачена пъпна връв. Установи се по време/след раждането.
Скрит текст:
Не съм сигурна за точните термини, но мисля, че става въпрос за веламентозна + vasa previa. Грубо описание от лекарката - не е била закачена хубаво за самата плацента, а със ципи и така за нея. Установи се след раждането на бебето, като преглеждаше лекарката плацентата и пъпната връв. По време на самото раждане по едно време лекарката  помогна по време на напъването, защото нещо се притесни.
Спрямо това, което четох впоследствие, сме имали голям късмет. Бтв, това е една от причините, поради които съм твърдо против домашното раждане.
Бебето е добре. Вече е почти на 5 Simple Smile .
След като родих, бях известна в цялата болница като "оная с плацентата". 3 години по-късно лекарката от фм се сети кой е моя случай, така че приемам, че е било пълна екзотика. Все пак жената е прегледала доста родилки за тези 3 години.
Много е добре, че е установено рано. Сега ще се следи. Тепърва пъпната връв може да се премести до по-хубаво място.

# 96
Благодаря ви момичета❤️
А според вас нормално ли е бебето да е толкова голямо - 612 гр. в 21+5 дни.
Надявам се да не е признак за гестационен диабет...

Последна редакция: пт, 29 окт 2021, 22:47 от li92

# 97
Прекрасни мами имам въпрос. Как мислите или тези,които вече имат по едно детенце, как сте отоплявали стаята когато бебчето е още съвсем малко (новородено)? Чула съм,че е най-добре с маслен радиатор,като слагаме по една купа с вода или влагоувлажнител. Така и много мои познати,приятелки дори и сестра ми отгледа племенника. За климатик съм против, както и са ми казвали,че не е хубаво,защото води до астма. Вие какво бихте ме посъветвали? 🤷🏾‍♀️🤗🙂

# 98
Прекрасни мами имам въпрос. Как мислите или тези,които вече имат по едно детенце, как сте отоплявали стаята когато бебчето е още съвсем малко (новородено)? Чула съм,че е най-добре с маслен радиатор,като слагаме по една купа с вода или влагоувлажнител. Така и много мои познати,приятелки дори и сестра ми отгледа племенника. За климатик съм против, както и са ми казвали,че не е хубаво,защото води до астма. Вие какво бихте ме посъветвали? 🤷🏾‍♀️🤗🙂
И аз ще следя са отговори, понеже ние тук сме само с климатици, то ме става и мн студено най-ниските температури са около 16-17 градуса през зимата.Но друго освен климатик нямаме и ще купим радиатор ако се наложи.Някой ако е отоплявал с климатик да изкаже мнение💙

# 99
Ние сме на ТЕЦ и имаме овлажнител за въздух или просто ще мятаме мокра кърпа на парното. Когато спрат парното, но още не е достатъчно топло, мисля с конвекторна печка без вентилатор и овлажнителя.

# 100

Ами ние също сме с климатици вкъщи,но ще си вземем маслен радиатор, за него съм чула че е най-доброто решение за тези,които не са на ТЕЦ. Със сигурност няма да го гледам на климатик бебчо,защото лично аз,когато се събудя сутрин съм с ужасно презсъхнало гърло и като цяло въздуха е ужасен, сложила съм и сега една кана с вода,но не помага особено... Климатиците са добре през лятото и са добре,защото им мастройваш температурата,която ти е необходима и те си я поддържат,но пък за сметка на това е гадно през зимата, ужасно сух въздух. 🤷🏾‍♀️
И аз ще следя са отговори, понеже ние тук сме само с климатици, то ме става и мн студено най-ниските температури са около 16-17 градуса през зимата.Но друго освен климатик нямаме и ще купим радиатор ако се наложи.Някой ако е отоплявал с климатик да изкаже мнение💙
[/quote]
[/quote]

# 101
Ние използваме климатици и не мисля да копувам нещо друго. Дъщерята е лятно бебе, тогава ги използвахме за охлаждане.
Единствено не трябва да духа към детето, но това се отнася за всички уреди, не трябва да са в близост до леглото. Следи се влажносттаа на въздуха да е между 40-60%. Като за нас 40% е сух въздуха и гледаме да е около 50%. Използвам овлажнител през нощта и до сега проблеми не сме имали.

# 102
Отгледах първото си дете на климатик.
Отначало слагах купа с вода,после купих овлажнител.Климатика е в другия край на стаята.Не ми е имал проблеми

# 103
  • sofia
Аз се заглеждам по инфрачервените панели за отопление. Ние също сме на климатици. Голямата ми дъщеря смятам , че я претоплях с маслен радиатор и парно

# 104
Ние сме в къща на парно. Не смятам, че и на климатик или на конвертор да бяхме щеше да има проблем. Следи се влажността на въздуха и това е.

Общи условия

Активация на акаунт